Ολυμπιακός: Στην στροφή κάθε χρόνου στα ντέρμπι έχει μόνο καλά αποτελέσματα εδώ και χρόνια!

Ολυμπιακός: Στην στροφή κάθε χρόνου στα ντέρμπι έχει μόνο καλά αποτελέσματα εδώ και χρόνια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι όταν ξεκινάει ο κάθε χρόνος!

Πρώτο ντέρμπι του 2024 λοιπόν για τον Ολυμπιακό, που υποδέχεται την ΑΕΚ στο άδειο Καραϊσκάκη, υπό συνθήκες που δεν τις λες και…ιδανικές: με μόλις μία νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, βρίσκεται στους έξι πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ, πέντε από τον ΠΑΟ και τρεις από την ΑΕΚ, όπερ σημαίνει ότι κινδυνεύει από τις 7 Γενάρη να μείνει πίσω στη βαθμολογία…ανεπανόρθωτα.

Ο Ολυμπιακός μετά την αποτυχία του πριν τις γιορτές να κερδίσει στο Περιστέρι (ισοπαλία 0-0), αλλά και μετά τις γιορτές να κερδίσει στη Λαμία (ήττα 0-1), καλείται να αντιδράσει απέναντι στην πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο ΑΕΚ, μία ομάδα που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι: στο φετινό πρωτάθλημα έχει διαδοχικά την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό, το διπλό (2-1) στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟ και τη νίκη (2-0) στη Φιλαδέλφεια επί του ΠΑΟΚ. Και στο περσινό πρωτάθλημα στα έξι τελευταία ντέρμπι είχε τρεις νίκες (στον Ολυμπιακό 3-1, στον ΠΑΟΚ 1-0 και με τον ΠΑΟΚ 4-0) και τρεις ισοπαλίες (με τον Ολυμπιακό 0-0 και με τον ΠΑΟ άλλα δύο 0-0).

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει να αντιπαρατάξει τη δίψα για το καλό αποτέλεσμα που τόσο του λείπει στο φετινό πρωτάθλημα, όπως πάντως κ αι κάποια άλλα πράγματα. Κατ΄ αρχάς, ο Ολυμπιακός είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε σε ντέρμπι την ΑΕΚ και δη μέσα στη Φιλαδέλφεια, με 3-1 τον περασμένο Μάρτιο.

Κατά δεύτερον, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που στην στροφή κάθε χρόνου δεν χάνει ντέρμπι! Γενάρη μήνα έχει παίξει τα τελευταία χρόνια οκτώ φορές κόντρα στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΟ και δεν έχει χάσει καμία! Για την ακρίβεια έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια που έδωσε στο Καραϊσκάκη κι έχει φέρει ισοπαλίες σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε μακριά από το Καραϊσκάκη!

Φορτούνης

Για του λόγου το αληθές:

  • 5.1.2020 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0
  • 26.1.2020 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0
  • 3.1.2021 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0
  • 13.1.2021 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1
  • 27.1.2021 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0
  • 16.1.2022 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0
  • 30.1.2022 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Αποτελέσματα, τρεις νίκες στα τρία εντός έδρας ντέρμπι και τέσσερις ισοπαλίες στα τέσσερα εκτός έδρας ντέρμπι! Με κύριο χαρακτηριστικό ότι σε αυτά τα εφτά παιχνίδια έχει παθητικό μόλις δύο γκολ, τα δύο στις δύο επισκέψεις του στην Τούμπα. Μπορούμε δε να προσέξουμε ότι έχει παίξει εντός έδρας και με τους τρεις άλλους μεγάλους και τους έχει κερδίσει, αλλά και εκτός έδρας επίσης και με τους τρεις άλλους μεγάλους, από τους οποίους και δεν έχει χάσει.

«Λεπτομέρειες»:

Πρώτη, και τα εφτά αυτά ντέρμπι είναι στην τριετία που ο Ολυμπιακός πήρε τα τρία τελευταία του διαδοχικά πρωταθλήματα.

Δεύτερη, και πιο πίσω να πάμε, βάζοντας μέσα και το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός Γενάρη μήνα δεν έχει χάσει ντέρμπι. Βλέπε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 στις 19.1.2011 και Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 στις 24.1.2018.

Τρίτη, τελευταίο ντέρμπι που έχασε ο Ολυμπιακός στην στροφή νέας χρονιάς, ήταν πριν 14 χρόνια, στις 6.1.2010, από την αυριανή αντίπαλο του, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2.

Σκόκο

Για να δούμε αν ο Ολυμπιακός αύριο το βράδυ διατηρήσει αυτή την εντυπωσιακή παράδοση που έχει φτιάξει στα ντέρμπι Γενάρη μήνα η, την χαλάσει, όπως έκανε και στη Λαμία, όπου πάντοτε κέρδιζε και πήγε τώρα κι έχασε!

Άσχετο: Θυμάστε έναν εξτρέμ Αργεντίνο, τον Όρος, που είχε φέρει ο Βόλος πρόπερσι; Ουδείς τον πρόσεξε, αλλά αυτός ο καλός παίκτης γυρίζοντας στην Αργεντινή πήγε καλά στη Ράσινγκ και χθες έκανε μεταγραφή στην Αρχεντίνος Τζούνιορς με 2 εκ. δολάρια…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Κάρμο είναι όντως ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό (όπως κι ο Παλομίνο).

Η Πόρτο, όμως, κάνει δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού, καθώς έχοντας καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι! Βλέπετε, είχε δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό πριν λίγα χρόνια τον Ζοζέ Σα και του είχε βάλει οψιόν αγοράς μόλις 2,5 εκ. Ευρώ. Ο Ολυμπιακός φυσικά αγόρασε τον καλό Πορτογάλο γκολκίπερ και μετά από δύο χρόνια τον πούλησε στη Γουλβς με 8 εκ. Ευρώ. με την Πόρτο να το φυσάει και να μην κρυώνει.

Σα

Έτσι, τώρα ζητάει από τον Ολυμπιακό να μπει οψιόν αγοράς για τον Κάρμο ύψους 15 εκ. Ευρώ!

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.