Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2: Επαιξε με τη φωτιά και την «έκαψε» ο Αθανασιάδης στο 90' +4'!

Δημήτρης Βέργος

bet365

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 και 2-1 στις Σέρρες, έχασε ευκαιρίες για τρίτο γκολ, αλλά... κατάφερε να ισοφαριστεί στο 90' + 4' με γκολ του Θυμιάνη μετά από τρομερό λάθος του Αθανασιάδη που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του - Με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπέργκστρομ από το 65' ο Πανσερραϊκός!

Νέα απίθανη γκέλα για την ΑΕΚ! Παρότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ στις καθυστερήσεις μέσα στις Σέρρες με τα γκολ των Ρότα και Λιβάι Γκαρσία, μια ακόμα αδιανόητη γκάφα του Αθανασιάδη στο 94' έδωσε τη δυνατότητα στον Πανσερραϊκό να ισοφαρίσει με τον Θυμιάνη, ο οποίος βρίσκοντας δεύτερη φορά δίχτυα, έδωσε τον βαθμό στον Πανσερραϊκό (2-2) των δέκα παικτών (λόγω της αποβολής του Μπέργκστρομ) στην εκπνοή, με την Ένωση να αυτοκτονεί σε δεύτερο συνεχόμενο ματς!

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Για τον Πανσερραϊκό ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε με τον Κατσίκα στο τέρμα, τους Δεληγιαννίδη, Θυμιάνη, Μπέργκστρομ και Ντανκερλούι στην άμυνα, τους Ουεντραόγκο και Μορέιρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Σοφιανό και Μούργο στις δύο πλευρές και τον Χατζηστραβό πίσω από τον Άλεξιτς στην κορυφή. Ο Ματίας Αλμέιδα φρέσκαρε τον άξονα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ ξεκινώντας τον Γαλανόπουλο μαζί με τον Γιόνσον, με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στις δύο πλευρές και τον Τσούμπερ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Στα μετόπισθεν, όπως αναμενόταν, ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα και η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα.

Ρότα και Λιβάι Γκαρσία έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με σκοπό να πιέσει ψηλά και να ανοίξει με γρήγορο passing game την κλειστή άμυνα του Πανσερραϊκού, ο οποίος βέβαια ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με ένα δυνατό σουτ του Χατζηστραβού στο 5' το οποίο πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο του Αθανασιάδη. Η Ένωση ήταν όμως αποτελεσματική και παρότι το σουτ του Λιβάι στο 9' δεν βρήκε στόχο, στο 16' οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Τσούμπερ προχώρησε κατά μέτωπο, έπιασε το δυνατό σουτ, ο Κατσίκας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, μπήκαν στη φάση για το ριμπάουντ μαζί οι Λιβάι και Ελίασον και ο Ρότα που ερχόταν από πίσω μπήκε με την μπάλα μέσα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν εξαιρετικός και στο 22' ένα μακρινό δυνατό του σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο με την ΑΕΚ να ελέγχει το ματς. Ο Πανσερραϊκός από τα μισά του δευτέρου μέρους ανέβασε τις γραμμές του και έφτανε στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Άλεξιτς στο 26' να πιάνει το σουτ και τον Αθανασιάδη να πέφτει στη γωνία του και να παραχωρεί κόρνερ. Η ομάδα των Σερρών, όμως, θα εκμεταλλευόταν μια κακή αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ για να ισοφαρίσει στο 39' όταν ο Μούργος έφερε γλυκά την μπάλα με σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Θυμιάνης με κεφαλιά σηκώθηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας 1-1.

Η ΑΕΚ ωστόσο αντέδρασε γρήγορα. Τα σουτ των Ελίασον και Τσούμπερ σοτ 43' και στο 44' δεν βρήκαν στόχο, κάτι όμως που έκανε ο Λιβάι ακριβώς με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών. Ο Γαλανόπουλος προώθησε την μπάλα στον Τσούμπερ, αυτός πέρασε μια εξαιρετική πάσα στον Λιβάι και ο τελευταίος με όμορφο πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, με τους κιτρινόμαυρους να κρύβουν την μπάλα.

Η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» χάνοντας ευκαιρίες και με ακόμα μια γκάφα Αθανασιάδη!

Ο Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγή στον άξονα με την έναρξη του δευτέρου μέρους αντικαθιστώντας τον Γιόνσον με τον Σιμάνσκι. Η ΑΕΚ ήλεγχε το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να απειλήσει με κάποια σουτ των Μούργου και Ουεντραόγκο που δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη. Η Ένωση παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο έβγαζε ωραίους συνδυασμούς μπροστά, με τον Αλμέιδα να αλλάζει και τον δεύτερό του χαφ με τον Μάνταλο αντί του Γαλανόπουλου.

Η ΑΕΚ είχε τεράστια ευκαιρία στο 61' να φτάσει σε τρίτο γκολ, με τον Κατσίκα να σταματάει εντυπωσιακά με το ένα χέρι το διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ και τον Σιμάνσκι να βάζει την προβολή αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ρότα πέρασε άουτ. Η Ένωση είχε ανεβάσει ρυθμούς παίρνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στο 65' όταν ο Λιβάι Γκαρσία που ετοιμαζόταν να πατήσει περιοχή ανατράπηκε από τον Μπέργκστρομ, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη και αποβλήθηκε.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να απειλήσει με κάποια συνεχόμενα στημένα φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι κιτρινόμαυροι διατηρούσαν το προβάδισμα χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Ελίασον, Λιβάι και δοκάρι του Ζίνι και τελικά το πλήρωσε! Αφού στο 93' η σουτάρα του Τομάς σταμάτησε στο δοκάρι, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αθανασιάδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην έξοδο και ο Θυμιάνης με προβολή ισοφάρισε στο τελικό 2-2!

MVP: Ο Θυμιάνης με τα δύο γκολ που σημείωσε ήταν ξεκάθαρα ο παίκτης του αγώνα, δίνοντας τον βαθμό στον Πανσερραϊκό που το έψαξε ως το φινάλε.

Στο ύψος τους: Πολύ καλό ματς από τον Τσούμπερ που είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ και ασίστ στο δεύτερο. Ο Λιβάι Γκαρσία επίσης βρήκε δίχτυα για ακόμα μια φορά μετά την επιστροφή του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αθανασιάδης συνέχισε τις γκέλες σε ακόμα ένα παιχνίδι. «Έκαψε» ξανά την ΑΕΚ στερώντας τη δυνατότητα από την Ένωση να πάρει τη νίκη την οποία κράταγε ως το 94'. Πολλά τα λάθη από τον Έλληνα τερματοφύλακα που δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί ως βασική επιλογή στην εστία της Ένωσης.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αθανασιάδης, ο οποίος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αντί να καθαρίσει τη φάση στην έξοδο, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του δίνοντας τη δυνατότητα στον Πανσερραϊκό να ισοφαρίσει.

Το στραγάλι: Τα έκαναν μπάχαλο ο ρέφερι Σιδηρόπουλος με τον Διαμαντόπουλο στο VAR. Ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Πανσερραϊκού Θυμιάνης από το 33' θα έπρεπε να είχε αποβληθεί καθώς βρίσκει με κλωτσιά τον Λιβάι στο πρόσωπο! Αντίθετα βλέπει μόνο την κίτρινη κάρτα. Σωστά αποβάλλεται ο Μπέργκστρομ στο 65' για την ανατροπή στον Λιβάι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ για ακόμα ένα παιχνίδι έβγαλε μόνη της τα μάτια της! Σε ματς που ήλεγχε και είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν το καθάρισε στις ευκαιρίες που είχε για να έρθει ένα ακόμα απίστευτο λάθος του Αθανασιάδη και να πετάξει ακόμα δύο βαθμούς στη μάχη της κορυφής με τον Πανσερραϊκό να «κλέβει» τον βαθμό στο φινάλε, σε ένα παιχνίδι που έλαβε χώρα σε έναν κάκιστο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντάνκερλουι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80' Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58' Τόμας), Μούργος (80' Μπαΐροβιτς), Χατζηστραβός (66' Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί (79' Μήτογλου), Ρότα, Γιόνσον (46' Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (60' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ (79' Ζίνι), Λιβάι Γκαρσία

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα