Παναιτωλικός: Ο κομβικός Καπίνο και οι σημαντικές του επεμβάσεις (vids)

Γιώργος Ντυμένος
kapino_eurokinisi

bet365

Ο Παναιτωλικός συνεχίζει αήττητος για τρία σερί ματς, σε αυτά «μέτρησε» δύο clean sheet και ο Στέφανος Καπίνο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την «κυανοκίτρινη» βαθμολογική... αντεπίθεση.

Στο «σακούλι» του πόντους προσθέτει συνεχώς ο Παναιτωλικός και για αυτό ξεκόλλησε από την ουρά και παράλληλα «μάζεψε» πλέον αισθητά την απόσταση που τον χωρίζει ακόμη και από το μέσο της κατάταξης. Τα «καναρίνια» έκλεισαν το 2023 με τη νίκη 3-0 επί της Κηφισιάς και δύο ισοπαλίες κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, 2-2 και 0-0 αντίστοιχα, κάτι που τους δίνει έξτρα ώθηση ενόψει του νέου έτους.

Ετσι σε αυτό το διάστημα πήραν τους πέντε από τους 11 βαθμούς τους στη σεζόν και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, ενώ το 2/3 clean sheet ως εύρημα αποτυπώνει και την καλή κατάσταση που βρίσκονται.

Συνάμα, δύναται να χαρακτηριστεί για εκείνα και ως ένας «μπούσουλας» για το μέλλον και ναι μεν σε μία ομάδα όλοι μαζί επιτίθενται και αμύνονται, όμως πάντα σε ανάλογες καταστάσεις, στο εκάστοτε μηδέν παθητικό δηλαδή, ένα παραπάνω credit πάει στους ανασταλτικούς και κυρίως στον τερματοφύλακα. Πόσο δε όταν στην προκειμένη περίπτωση, του Στέφανο Καπίνο δηλαδή, έχουμε έναν γκολκίπερ δεδομένης αξίας, που δεν χρειάζεται συστάσεις και σε όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια άφησε το στίγμα του.

Ο λόγος; «Νικήθηκε» μόνο από τους Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον της Ενωσης και προχώρησε αθροιστικά σε 11 αποκρούσεις, εκ των οποίων οι επτά σε τελικές αντιπάλων του που είχαν καλές προϋποθέσεις ώστε να φανούν ουσιαστικά απειλητικοί.

*Στο 3-0 επί της Κηφισιάς έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις, εκ των οποίων η μία δεν επέτρεψε στην αντίπαλο του Παναιτωλικού να «ξαναμπεί» στο ματς. Ηταν στο 70' και με το σκορ στα επίπεδα του 2-0 όταν ο Οζέγκοβιτς ελίχθηκε ωραία μέσα στα «κυανοκίτρινα» καρέ, γύρισε και σούταρε, ο Καπίνο όμως εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και απέκρουσε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις είπε «όχι» και στον Αντερέγκεν στο μεταξύ τους τετ α τετ και μπορεί εάν δεν το έπρατε μην άλλαζαν πολλά, όμως σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες αυτό το «+3» των «κυανοκίτρινων» στο goal average ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό.

*Ακολούθησε το 2-2 με την ΑΕΚ, όπου το club έκανε ένα μεγάλο come back. Στα τέρματα των Λιβάι Γκαρσία και Ελίασον ήταν αδύνατον να αντιδράσει, όμως ξέχωρα από το ότι ήταν σταθερότατος προχώρησε και σε δύο σωτήριες επεμβάσεις. Η πρώτη σε κοντινό πλασέ του Ζίνι στο 24' όπου αν εκεί γίνονταν το 0-3 σίγουρα θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι και η δεύτερη, πιο δύσκολη, στο 83' και στο εξαιρετικό γυριστό του Γκατσίνοβιτς όπου εκ νέου αντέδρασε φανταστικά.


*Μέχρι που φτάσαμε στο χθες. Ο Παναιτωλικός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες», παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 82' και στα τελευταία 14 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις. Ο 29χρονος πορτιέρε ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και προχώρησε σε τρεις κομβικές επεμβάσεις, σε αντίστοιχες προσπάθειες των Τζίμα (12'), Μπάλαν (21'), Ροσέρο (90'+1'). Ετσι ήταν ο βασικός λόγος που τα «καναρίνια» έφυγαν από τα Ιωάννινα με τον βαθμό.

Ο Στέφανο Καπίνο στα τελευταία τρία ματς

Επεμβάσεις σε καλές ευκαιρίες αντιπάλων του: 7
Επεμβάσεις συνολικά: 11
Γκολ παθητικό: 2

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα