ΠΑΟΚ: Ξέρει τι έχει, τι δεν έχει, αλλά και τι ακριβώς τον περιμένει…

ΠΑΟΚ: Ξέρει τι έχει, τι δεν έχει, αλλά και τι ακριβώς τον περιμένει…

ΠΑΟΚ: Ξέρει τι έχει, τι δεν έχει, αλλά και τι ακριβώς τον περιμένει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ λίγο πριν το τελευταίο παιχνίδι του 2023. Η κόντρα με τους άλλους στο πρωτάθλημα, αλλά και τα μεταγραφικά που άνοιξαν

Πρώτο θέμα τις τελευταίες ημέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε πρώτος στη βαθμολογία. Κανονικά δεν θα έπρεπε βέβαια, αφού εδώ κι αρκετό καιρό η ομάδα του Λουτσέσκου παίζει εμφανώς το καλύτερο, το πιο σωστό, το πιο ωραίο και πιο αποτελεσματικό ποδόσφαιρο στη χώρα.

Ίσως και να έπρεπε να αναδειχθεί περισσότερο ένα άλλο γεγονός: Η βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 14 αγωνιστικές φέρνει: ΠΑΟΚ 32, ΑΕΚ 31, Παναθηναϊκός 31, Ολυμπιακός 31. Πουθενά αλλού τέτοιος ανταγωνισμός! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ανατροπή στην ανατροπή κάθε εβδομάδα! Εκπλήξεις και ΚΑΝΕΙΣ σίγουρος για τον επόμενο αγώνα του. Που είναι εκείνες οι εποχές που από το Νοέμβριο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κλειδώσει τον τίτλο και ασχολούνταν με άλλα πράγματα; Που είναι τα χρόνια όπου γνωρίζαμε τα αποτελέσματα των πιο πολλών αγώνων ΠΡΙΝ πραγματοποιηθούν και ειδικά από… Πέμπτη-Παρασκευή και μετά; Και για να είμαι δίκαιος κάπως έτσι ήταν το ελληνικό πρωτάθλημα και πέρσι γι αρκετούς μήνες, στο ξεκίνημα των πλέι οφ, ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές και στα ντέρμπι οι ενδιαφερόμενοι για τον τίτλο δεν μπορούσαν να κερδίσουν τους «αδιάφορους». ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ που προκαλεί αντιδράσεις μόνο σε όσους είχαν μάθει διαφορετικά.

Η μόνη ντροπή

Νιώθω ότι όλοι μας έχουμε περάσει στα ψιλά αυτή την ανοησία, αυτή την κακή, εντελώς άστοχη απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα για τον κόσμο. Πάνω από όλους όμως είναι να απορείς πώς και γιατί οι ΠΑΕ έχουν αποδεχθεί αυτή την απαράδεκτη κίνηση. Έχω ακούσει πολλά, αλλά

ό τι και αν έγινε, ό τι και αν συζητήθηκε, ό τι και αν έχει στο μυαλό του ο οποιοσδήποτε, αποτελεί ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να διεξάγεται ένα τόσο ωραίο πρωτάθλημα και οι κερκίδες να είναι άδειες γιατί κάποιοι πολίτες (σιγά μην τους αποκαλέσω οπαδούς) πλακώνονται στους δρόμους.

Αν λοιπόν οι ΠΑΕ σέβονται την προσπάθειά τους για ωραίο, σωστό και καθαρό προϊόν, θα πρέπει να βιαστούν και να πιέσουν για να αλλάξουν αυτή την αηδία με τις άδειες εξέδρες. Στο κάτω-κάτω ακόμη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να πιστωθεί ότι στα δικά της χρόνια το ποδόσφαιρο παίζεται καθαρά και στα ίσια, με τον κόσμο να χαίρεται τον ανταγωνισμό. Έστω κι αν οι μεγάλες αλλαγές ξεκίνησαν από το 2016. Οκ… Κι αυτό πρέπει να λέγεται. Όπως επίσης να θυμίσουμε για όποιον κάνει ό τι ξεχνάει ότι για να αλλάξει η κατάσταση τον πιο μεγάλο ρόλο έπαιξε ο ΠΑΟΚ, ειδικά όταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να βοηθήσει προς την (όσο το δυνατό μεγαλύτερη) κάθαρση και εξυγίανση.

Είπε και σήμερα διάφορα ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, εκεί που για κάποιο λόγο, κάποιος του έχει πει ότι γίνονται επεισόδια και προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να πείσει ότι… κάτι κάνει η Κυβέρνηση. Οι εντυπώσεις και το… φαίνεσθαι πάνω από όλα! Από ουσία… λίγα πράγματα. Τι άραγε θα πουν μετά τα επόμενα επεισόδια στους δρόμους κι ενώ εκείνοι πήραν μέτρα για την είσοδο στα γήπεδα;

Ποδόσφαιρο και τοξικότητα

Ο ΠΑΟΚ είναι σήμερα πρώτος, αλλά… και τι έγινε; Πρώτος πρέπει να είναι στο τέλος της χρονιάς και μέχρι τότε έχουμε πάάάρα πολύ δρόμο. Έχουμε 22 αγώνες, πολλά ντέρμπι, έχουμε μέσα σε αυτά και Ευρώπη, αλλά και κύπελλο. Κανείς στον Οργανισμό του ΠΑΟΚ δεν παρασύρεται, όλοι ξέρουν ότι η ομάδα παίζει την καλύτερη μπάλα, παρολ’ αυτά έχει και αδυναμίες που οφείλει να ξεπεράσει.

Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα και ανά τακτά διαστήματα κυριαρχούν οι προσπάθειες ώστε το πρωτάθλημα να παιχθεί κι εκτός γηπέδων. Κι αυτό γνωστό κι αυτό αναμενόμενο. Για δείτε τώρα. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βελτιωθεί κι άλλο μέσα στο γήπεδο, την ώρα που ο Ολυμπιακός ξεκινάει και επισήμως συνεργασία με τον Κούγια!

Το επόμενο βήμα τους μπορεί και να είναι η επανένωση Μπέου-Κούγια κάτω από το ερυθρόλευκο συμφέρον.

ΠΑΟΚ και τεχνικός διευθυντής

Με… δάφνες και πανηγυρικές υποδοχές ο ΠΑΟΚ έφερε τα τελευταία χρόνια διάφορους ποδοσφαιρανθρώπους για να παίξουν τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στο ποδοσφαιρικό τμήμα. «Νύχτα» έφυγαν όλοι και φυσικά δεν έφταιγαν μόνο εκείνοι με την όποια ανεπάρκειά τους, για το συγκεκριμένο γεγονός. Η δομή της ΠΑΕ, αλλά κυρίως η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη, όπως και το ότι δύσκολα μπορεί να εμπιστευθεί ανθρώπους, δεν ευνοεί το συγκεκριμένο μοντέλο και ειδικά την πολιτική που θέλει να χαράξει ο οποιοσδήποτε από αυτούς. Από την άλλη όμως δεν γίνεται σε ένα οργανωμένο Club να μην υπάρχει κανείς να ασχοληθεί με την καθημερινότητα και τις ανάγκες του ρόστερ. Ποιος τώρα στον ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί να βρει ομάδες για να δώσει δανεικούς η ΠΑΕ; Ποιος θα παίξει τον ενδιάμεσο μεταξύ ΠΑΕ-σκαουτινγκ-προπονητή; Σε ποιον απευθύνονται ξένες και ελληνικές ομάδες για θέματα του ρόστερ; Οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ; Είναι πάρα πολλά στα οποία το μοντέλο… ιδιοκτήτης-προπονητής-σκάουτινγκ υστερεί και πρέπει να ενισχυθεί.

Με βάση αυτά τα δύο, σωστά η ιδιοκτησία ψάχνει και μάλλον βρήκε έναν συνεργάτη που θα παίξει έναν ξεχωριστό, ίσως και διεκπεραιωτικό ρόλο μέσα στην ΠΑΕ και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ψάχνει για δεξιό μπακ και έναν winger και μακάρι να βρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και όχι να πάρει για να πάρει…

Ας περάσει όμως το Κηφισιά-ΠΑΟΚ και βλέπουμε…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.