ΑΕΚ: Δημιουργεί ειδικό χώρο στο Μουσείο της ομάδας με τα πρόσωπα που εμπόδισαν την κατασκευή του γηπέδου

ΑΕΚ: Δημιουργεί ειδικό χώρο στο Μουσείο της ομάδας με τα πρόσωπα που εμπόδισαν την κατασκευή του γηπέδου

Newsroom
Η OPAP Arena

bet365

Στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που θα εγκαινιαστεί σύντομα, η Ένωση θα δημιουργήσει ειδικό χώρο με αναφορές σε πρόσωπα που εμπόδισαν την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίες θα συνοδεύονται και από φωτογραφίες τους.

Η ΑΕΚ μετά το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού ετοιμάζεται σε λίγο καιρό να εγκαινιάσει και το Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Εκεί η ΑΕΚ αποφάσισε να δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο με αναφορές στα πρόσωπα που εμπόδισαν την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα φίλοι της ομάδας να μην προλάβουν να χαρούν τη μεγάλη επιστροφή εκεί.

«Ξέραμε όταν ξεκινούσε η τιτάνια προσπάθεια για την κατασκευή του γηπέδου μας, πως ο δρόμος δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Αλλά βρήκαμε μπροστά μας εμπόδια και εχθρική διάθεση από ανθρώπους και φορείς που έτυχε να εκπροσωπούν, που ούτε καν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Απείλησαν την εξέλιξη του πλάνου ακόμη και με ακύρωση και τελικά προκάλεσαν μεγάλες και αναίτιες καθυστερήσεις. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο λόγω εμπάθειας. Μας πληγώνει και θα μας πληγώνει για πάντα το γεγονός πως εξαιτίας τους, ένας σημαντικός αριθμός ΑΕΚτζήδων δεν κατάφερε να ζήσει την μαγεία και την συγκίνηση της επιστροφής στο Σπίτι μας και τις μεγάλες στιγμές που έχουμε βιώσει από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του. Δεν μπορούμε να το συγχωρέσουμε αυτό, ούτε να το ξεχάσουμε.

Σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Αυτή η ιστορία έχει και στιγμές άσχημες. Όμως ανάμεσα σε αυτές οι χειρότερες έχουν να κάνουν με αυτούς που επιχείρησαν να τορπιλίσουν το μέλλον μας, την ζωή της ΑΕΚ, που είναι το νέο της γήπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ που θα επισκέπτεται το Μουσείο, θα πρέπει να θυμάται και οι μέλλουσες γενιές που δεν θα τα έχουν ζήσει να μαθαίνουν, ποιοι επιχείρησαν να ακυρώσουν το πεπρωμένο της ομάδας μας», τόνιζαν από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και στη συνέχεια συμπλήρωναν πως θα υπάρχουν και φωτογραφίες των συγκεκριμένων προσώπων που έβαλαν τρικλοποδιές για την κατασκευή της OPAP Arena:

«Θα υπάρχει ειδικός χώρος στο Μουσείο με αναφορές σε πρόσωπα και κυρίως φωτογραφίες τους όπως ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος. Πέντε χρόνια αναίτιου πολέμου για το γήπεδο μας, αποτυπώνονται στην παρουσία του ως δήμαρχος στην πόλη μας. Όπως και στην παρουσία προσώπων που ήταν στενοί του σύμβουλοι και τον επηρέαζαν, όπως ο τότε δημοτικός σύμβουλος, ο γιατρός Θανάσης Μάλλιος.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2015, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όλο εκείνο το διάστημα κρατούσε στο συρτάρι του την κομβικής σημασίας Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν την υπέγραφε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση και υπέγραψε την Μελέτη κυριολεκτικά την τελευταία μέρα της θητείας του, όταν δεν είχε άλλο περιθώριο. Ο διάδοχος του Λαφαζάνη, Παναγιώτης Σκουρλέτης, από τον οποίο ακούσαμε την απίστευτη πρόταση να εγκαταλείψουμε το οικόπεδο μας, και να πάμε να φτιάξουμε γήπεδο στην παλιά εγκατάσταση της Ρενό!!!

Αυτοί ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά και άλλοι που πρωταγωνίστησαν στις προσπάθειες ακύρωσης του έργου ζωής για την ΑΕΚ, θα έχουν την θέση τους για πάντα στην ιστορική μας μνήμη κι αυτό θα αποτυπωθεί στο Μουσείο της Ιστορίας μας», υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά από την πλευρά της Ένωσης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα