ΟΦΗ - Βόλος 1-1: Νέα «γκέλα» των Κρητικών! (vids)

Νότης Χάλαρης

bet365

Ο Βόλος αγωνίστηκε στο «Γεντί Κουλέ» με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο λόγω αποβολής του Γκαρσία, αλλά άντεξε στην πίεση του ΟΦΗ που έχασε πολλές ευκαιρίες και πήρε πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στο... δεύτερο ντεμπούτο του Ανχελ Λόπεθ στη Μαγνησία.

Χωρίς νίκη για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε ο ΟΦΗ καθώς «κόλλησε» στο 1-1 κόντρα στον Βόλο για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Superleague και έχασε ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς.

Έτσι έπαιξαν

Για τον ΟΦΗ, ο Μπάουμαν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Θοράρινσον, Καρώ και Πασαλίδη στην τριάδα των στόπερ. Ο Αμπάντα με τον Μαρινάκη κάλυψαν τα δύο άκρα ως φουλ μπακ ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ο Γκλάζερ με τους Μεγιάδο και Γκαγέγος. Στην επίθεση, ο Μοσκέρα ήταν λίγο πιο πίσω από τον Ντίκο.

Από την άλλη πλευρά, ο Βόλος παρατάχθηκε με τον Κόστιτς στην εστία, τους Άλχο, Καλογερόπουλο, Σιελή και Λούνα στην τετράδα της άμυνας ενώ στον άξονα έπαιξε ο Τσοκάνης με τον Μπαριέντος. Ο Κίτσος με τον Ντέλετιτς ξεκίνησαν στα άκρα και ο Γκαρσία ήταν στην κορυφή ως φορ, μπροστά από τον Κόμπα.

Το VAR διαμόρφωσε το 0-1 αντί για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου

Από την αρχή του παιχνιδιού ο ρυθμός ήταν έντονος, με τις δύο ομάδες να φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά χωρίς να έχουν κάποια μεγάλη φάση. Στις δύο περιπτώσεις που ΟΦΗ και Βόλος απείλησαν, οι τερματοφύλακες ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 14' αρχικά ο Καρώ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε με δυσκολία την προσπάθεια του Κύπριου στόπερ. Περίπου έξι λεπτά μετά, ήταν σειρά του Μπάουμαν να κάνει μία δύσκολη επέμβαση, καθώς ο Γκαρσία πήρε την μπάλα από την κακή απομάκρυνση του Καρώ και αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στον έμπειρο πορτιέρε.

Στο 23ο λεπτό ο Μαρινάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το σημαιάκι είχε σηκωθεί, με τον VAR να επιβεβαιώνει το οφσάιντ. Ωστόσο στο 32', η σημαία έμεινε κάτω όταν ο Ντίκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, όταν ο Κόστιτς έκανε κακή έξοδο και ο Μοσκέρα είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι πριν κάνει τη σέντρα.

Το VAR είχε διαφορετική άποψη και με τη βοήθεια των γραμμών, ο Πασαλίδης στον οποίο βρήκε η μπάλα πριν πάει στον Ντίκο, ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι το 0-0 παρέμεινε αλλά όχι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο VAR έγινε ξανά... πρωταγωνιστής αλλά για τον αντίθετο λόγο. Αυτή τη φορά, το εξαιρετικό πλασέ του Κόμπα για το 0-1 του Βόλου ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Εν τέλει, μετά από τσεκ, δεν υπήρχε καμία παράβαση και έτσι ο Αργεντινός άρχισε τους πανηγυρισμού για το τέρμα του.

Συγκεκριμένα ο Ντέλετιτς πήρε την κεφαλιά, ο Κόμπα πέρασε τον Πασαλίδη και με πλασέ νίκησε τον Μπάουμαν για το 0-1. Βέβαια το ημίχρονο δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Βόλο καθώς ο Γκαρσία αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από φάουλ στον Γκλάζερ και άφησε με δέκα τους φιλοξενούμενους στο 45+1'. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία απίστευτη ευκαιρία του Μοσκέρα και απόκρουση του Κόστιτς.

«Μονόλογος» του Μοσκέρα αλλά ο Θοράρινσον την ισοφάριση με γκολάρα

Ο ΟΦΗ μπήκε με μοναδικό σκοπό την ισοφάριση και ο Μοσκέρα ήταν ο άνθρωπος που απείλησε συνολικά τρεις φορές τον Κόστιτς μέσα σε 5 λεπτά (!). Στο 47' είχε την πρώτη του φάση, απείλησε ξανά στο 50' και στο 52' είδε ένα ακόμα φαλτσαριστό σουτ να καταλήγει άουτ, όπως συνέβη σε όλες τις στιγμές του.

Τελικά στο 60', η ισοφάριση ήρθε από... αμυντικό. Συγκεκριμένα, ο Μοσκέρα κέρδισε κόρνερ μετά την κεφαλιά του στην περιοχή και έπειτα από την εκτέλεση, η μπάλα έφτασε στον Θοράρινσον που ήταν έξω από την περιοχή όπου με έναν... κεραυνό ισοφάρισε για τους γηπεδούχους σε 1-1.

Από το ίδιο σημείο θα μπορούσε να πετύχει παρόμοιο γκολ και ο Αμπάντα, όμως αυτή τη φορά, στο 76', ο Κόστιτς ήταν προετοιμασμένος και απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του νεαρού φουλ μπακ.

Το buzzer beater του Μεγιάδο που δεν μέτρησε

Ο ΟΦΗ ανέβασε την πίεση του και έψαξε το γκολ της νίκης. Ο Βόλος βρέθηκε μία ανάσα από το γκολ αλλά το σουτ του Κορνέτ που βρήκε σε συμπαίκτη του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μπάουμαν στο 86'.

Τελικά ο Μεγιάδο ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το «Γεντί Κουλέ» να ξεσηκωθεί αλλά ο VAR είχε διαφορετική άποψη καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Ντίκο στην αρχή της φάσης. Ο διαιτητής είδε το μόνιτορ ότι επηρέαζε την κατάσταση μέχρι το γκολ και έτσι ακύρωσε το τέρμα.

Ο Λάρσον είχε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα με ένα εντυπωσιακό πλασέ στα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κόστιτς. Το παιχνίδι κράτησε για περίπου 12 λεπτά μετά το 90' παρότι είχαν δοθεί έξι λεπτά καθυστερήσεων.

Έτσι ο ΟΦΗ δεν μπήκε στην εξάδα αλλά ισοφάρισε τη Λαμία ενώ ο Βόλος ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας και πήγε στο +1 από τον Παναιτωλικό. Οι Κρητικοί έμειναν για 5ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και υπήρξαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Μαρινάκης (85΄Λάρσον), Αμπάντα (78΄), Θοράρινσον, Καρώ, Πασαλίδης, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Γκαγέκος (46΄Φελίπε), Ντίκο, Μοσκέρα (63΄Ριέρα).

Βόλος: Κόστιτς, Άλχο (80΄Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (80΄Γκλάβτσιτς), Μπαριέντος, Κόμπα (63΄Κορνέτ), Κίτσος (46΄Μωραϊτης), Ντέλετιτς (58΄Μύγας), Γκαρσία.

MVP: Το δίδυμο στα στόπερ του Βόλου, Αλέξης Καλογερόπουλος και Χρήστος Σιέλης. Αμφότεροι έκαναν ένα τρομερό ματς, «σβήνοντας» τους Φελίπε και Ντίκο ενώ ο ένας κάλυπτε τον άλλον με μεγάλη ευκολία. Για αυτό και οι περισσότερες απειλές του ΟΦΗ μαζί με το γκολ, ήρθαν με σουτ εκτός περιοχής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για λίγο δεν μπήκε στην πάνω κατηγορία ο Μοσκέρα. Από τους πιο κινητικούς παίκτες του γηπέδου με τουλάχιστον τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία. Από τον Βόλο ο Κόμπα φυσικά με το εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φελίπε μπήκε στο ημίχρονο και δεν... ακούμπησε. Καμία προσφορά στο επιθετικό κομμάτι, δεν τον ένιωσε η άμυνα του Βόλου και γενικώς δεν βοήθησε.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αποβολή του Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν το ημίχρονο που άφησε με δέκα τον Βόλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετή δουλειά από τον Αδριανό αλλά και από τον VAR. Συγκεκριμένα άλλαξαν τρεις αποφάσεις για γκολ. Αρχικά του Ντίκο που σκόραρε και ακυρώθηκε για οφσάιντ του Πασαλίδη στην αρχή της φάσης, για το γκολ του Κόμπα που είχε ακυρωθεί αρχικά ως οφσάιντ και το τέρμα του Μεγιάδο που δεν μέτρησε για οφσάιντ του Ντίκο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αγνοεί τη νίκη ο ΟΦΗ για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι. Παρά τη διακοπή, οι Κρητικοί συνέχισαν το αρνητικό σερί τους και μάλιστα στην έδρα τους που θεωρείται το όπλο τους. Ο Βόλος από την άλλη, στο ντεμπούτο του Λόπεθ πήρε έναν σημαντικό βαθμό και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
ΟΦΗ – Βόλος 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1.Παναθηναϊκός 28
2. Ολυμπιακός 24
3. ΑΕΚ 24
4. ΠΑΟΚ 23
5. Αρης 17
6. Λαμία 15
7. ΟΦΗ 15
8. Πανσερραϊκός 13
9. Αστέρας Τρίπολης 11
10. Ατρόμητος 10
11. Κηφισιά 8
12. ΠΑΣ Γιάννινα 7
13.Βόλος 7
14. Παναιτωλικός 6
*Ο Πανσερραϊκός έχει ένα ματς λιγότερο (10).
** O ΟΦΗ έχει ένα ματς περισσότερο (12).
*** Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός
Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ
Λαμία – Ατρόμητος
Αρης – Παναθηναϊκός

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα