Αρης-Παναθηναϊκός: Σουλεϊμάνοφ και Παλάσιος μπορούν να κάνουν τη διαφορά (vids)

Γιώργος Ντυμένος
..

bet365

Οι Μαγκόμεντ Σουλεϊμάνοφ και Σεμπαστιάν Παλάσιος κινούνται κυρίως στη δεξιά γραμμή του Αρη και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα, αμφότεροι όμως λειτουργούν αποτελεσματικά και μέσα από το «κουτί», ενώ παρότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοί μπορούν να απειλήσουν και από αέρος.

Το ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» δεσπόζει στην αποψινή (26/11) δράση στη μεγάλη κατηγορία, εκεί όπου ο Αρης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς όπου υπάρχει πολύ εκατέρωθεν ποιότητα και ας κρατήσουμε δύο ονόματα, εκείνα των Μαγκόμεντ Σουλεϊμάνοφ που μας «συστήνεται» φέτος με τη φανέλα των «κίτρινων» και του Σεμπαστιάν Παλάσιος των «πρασίνων», που ξέρουμε καλά ότι γνωρίζει τα... μυστικά της μπάλας.

Αμφότεροι κινούνται ως επί το πλείστων στα δεξιά, αλλά αν ανατρέξουμε στα φετινά τους πεπραγμένα θα προσέξουμε πως λειτουργούν εξίσου καλά και μέσα στο αντίπαλο «κουτί», ενώ την ίδια στιγμή και παρότι, κακά τα ψέμματα, δεν λογίζονται ως πρώτο μπόι, μπορούν να φανούν και από αέρος ιδιαίτερα απειλητικοί.

Μαγκόμεντ Σουλεϊμάνοφ

Αγώνες: 8
Λεπτά: 592'
Γκολ: 1
Ασίστ: 3
Αμεσα μέσα σε κάποιο γκολ: 1/148'
Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός έφτασε στις αρχές του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη και ντεμπουτάρισε με τη φανέλα του μερικές ημέρες μετά, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σταδιακά καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα των «κίτρινων» και πλέον λογίζεται ως τα «βαριά χαρτιά» του club.

Αν και ως επί το πλείστων αριστεροπόδαρος τον βλέπουμε κυρίως στο δεξί «φτερό», όπου αρέσκεται να συγκλίνει και μάλιστα στην περίπτωσή του υπάρχει το εξής οξύμωρο. Επειδή «εμπιστεύεται» τα πόδια του οι οκτώ από τις μέχρι στιγμής 15 τελικές του είναι έξω από τα αντίπαλα καρέ, όμως το μοναδικό του ως τώρα γκολ είναι από θέση «φουνταριστού» και με κεφαλιά, παρότι δεν λογίζεται για ψηλός και βλέπει τον κόσμο από τα 171 εκατοστά (στο 2-0 με τον ΠΑΣ).

Με ανάλογο τρόπο μάλιστα, από αέρος δηλαδή, έδωσε και την ασίστ στον Μορόν που άνοιξε το σκορ στο 1-1 με την Κηφισιά και αυτόματα παρουσιάζεται άκρως επικίνδυνος με την μπάλα ψηλά.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αναζητά συνεχώς το 1 vs 1 και μέσω του Wyscout βλέπουμε πως κατά μέσο όρο το επιχειρεί σχεδόν έξι φορές σε κάθε 90λεπτο που συμμετέχει και μάλιστα με πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας (65,7%). Αυτό του δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να «εκτελεί» ο ίδιος αλλά και να προχωρά σε αμαρκάριστες πάσες, όπως για παράδειγμα «έφτιαξε» το 2-0 του Νταρίντα στο Πανθεσσαλικό, όταν και απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και «έστρωσε» στον Τσέχο χαφ.

Παίρνει δε και αρκετά στατικά και από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Φαμπιάνο βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις κόντρα στον Πανσερραϊκό και ο Αρης πήρε τελικά τη νίκη με 1-0. Ευρύτερα παρουσιάζεται αυτό που λέμε σε απλά ελληνικά σαν «σβούρα» μέσα στο γήπεδο, διαθέτει «πνευμόνια» και τρέχει πολύ με και χωρίς την μπάλα.

Σεμπαστιάν Παλάσιος

Αγώνες: 11
Λεπτά: 659'
Γκολ: 3
Ασίστ: 3
Αμεσα μέσα σε κάποιο γκολ: 1/110'

Συγκαταλέγεται στους παίκτες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς «τρέχει» την τρίτη του σεζόν στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και έχει ήδη... καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός... ξέρει πολύ μπάλα και για αυτό άλλωστε όλο αυτό το διάστημα θεωρείται εκ των πρωταγωνιστών του «τριφυλλιού».

Ο 31χρονος είναι στα... χαρτιά ένας ποδοσφαιριστής που κινείται στο χώρο της δεξιάς γραμμής, αλλά πολλάκις ενεργεί σαν φορ. Από αντίστοιχη θέση σκόραρε εναντίον του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», ενώ από κοντά «φλέρταρε» με το γκολ σε Αγρίνιο, Γιάννινα, Τρίπολη και με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Ευρύτερα η συντριπτική πλειοψηφία των τελικών του, 15 συνολικά, είναι και ευκαιρίες για τους «πράσινους», κάτι που αποτυπώνει την καλή κατάσταση που βρίσκεται. Ως ένα από τα «όπλα» του είναι το καλό, ως επί το πλείστων συρτό, σουτ που διαθέτει και με αντίστοιχες ενέργειες κούνησε πλεκτό απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Παίκτης-μπουκαδόρος, σε λαϊκή διατύπωση, κάτι που αποτυπώνεται και μέσω του Wyscout, όπου καταγράφεται πως πάει πολύ συχνά στο 1 vs 1 (το επιχειρεί κατά μέσο όρο σχεδόν έξι φορές σε κάθε αγώνα). Αλλωστε το πόσο επιδραστικός είναι για την «πράσινη» ανάπτυξη αποτυπώνεται και στις τρεις ασίστ του, όπου μάλιστα η μία είναι με κεφαλιά-πάσα στον Γερεμέγεφ για το 5-0 επί του Ατρόμητου. Αρα παρότι είναι περίπου 1.69, αποδυκνείει πως μπορεί να κάνει και από αέρος τη «ζημιά».

Η άλλη, στον Βέρμπιτς για το 1-2 στην Τρίπολη, ήταν με παράλληλη «ξυραφιά», ενώ έστρωσε και στον Μαντσίνι για το 5-0 επί του Πανσερραϊκού. Μάλιστα αφαιρετικά ως «ασίστ» μπορεί να του πιστωθεί και το 2-0 στον τελευταίο αγώνα, αφού από δικό του γύρισμα ο Δεληγιαννίδης σημείωσε αυτογκόλ.

Την ίδια στιγμή είναι εκείνος που κέρδισε το πέναλτι για το 3-0 του Σπόραρ με αντίπαλο τον Ατρόμητο, αλλά και εκείνο που δεν εκμεταλλεύτηκς ο Σλοβένος φορ στη Λαμία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα