Παναθηναϊκό: Σε εξέλιξη η ανοικοδόμηση στο τμήμα scouting

Παναθηναϊκό: Σε εξέλιξη η ανοικοδόμηση στο τμήμα scouting

Σε εξέλιξη η ανοικοδόμηση του τμήματος scouting του Παναθηναϊκού

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου που ολοκληρώνει το οργανόγραμμα του τμήματος scouting και τα πρόσωπα που το αποτελούν.

Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σηματοδότησε μία νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό σε όλα τα κομμάτια. Πέρα από την άνοδο που σημείωσε στο αγωνιστικό κομμάτι με την δουλειά που έριξε ο νέος προπονητής και τα χρήματα που επένδυσε h διοίκησή του, οι «πράσινοι» προοδεύουν και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται σε μία συνεχή ανάπτυξη σε όλα επίπεδα. Το νέο του ποδοσφαιρικό σπίτι έχει μπει για τα καλά στις... ράγες του με την Διπλή Ανάπλαση. Στο προπονητικό του κέντρο γίνονται συνεχώς πράγματα για να μεγαλώσει, αλλά και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις ενώ και στο υπάρχον γήπεδο της Λεωφόρου γίνεται ότι είναι δυνατόν προκειμένου να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος και η εγκατάσταση γενικότερα.

Η προσθήκη του Γιάννη Παπαδημητρίου ως νέου τεχνικού διευθυντή στο οργανόγραμμα της ομάδας έφερε κινητοποίηση και σε εκείνο το κομμάτι. Ο 47χρονος πρώην τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης και της ΑΕΚ, πέρα από την ενεργή συμμετοχή του σε όλα τα θέματα σχετικά για την διαμόρφωση του ρόστερ της ομάδας, ανέλαβε κι ένα ακόμη σημαντικό πρότζεκτ. Την δημιουργία ενός λειτουργικού τμήματος scouting, που δεν πρέπει να λείπει από καμία ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού στις μέρες μας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης των τελικών λεπτομερειών για την λειτουργία του τμήματος. Η επιλογή των προσώπων έχει ήδη γίνει και η δουλειά εκεί έχει ξεκινήσει. Η έδρα του βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδα στο Κορωπί όπου υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για κείνους που λειτουργεί στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Εκείνοι έχουν στα χέρια τους πλέον μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων με κάθε απαραίτητο εργαλείο για την διαβάθμιση των στοιχείων.

Paofc_scouting_intime

Επικεφαλής του τμήματος ή αλλιώς σε πιο ποδοφαιρικούς όρους, Chief Scout είναι ο Μάκης Λιβαθηνός ενώ την ομάδα του αποτελούν οι Δήμος Μπαξεβανίδης, Κυριάκος Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Ζαφειρίου.

Ο πρώτος είναι πρώην ποδοσφαιριστής, που έχει φορέσει τις φανέλες της Ξάνθης, της Δόξα Δράμας και του Απόλλωνα Σμύρνης κι έχει υπ' ευθύνη του τοσο το διεθνές ποδόσφαιρο όσο και την Superleague.

Ο δεύτερος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο αντίστοχο τμήμα της ΑΕΚ. Κύρια ασχολία του είναι η ακαδημία και η δεύτερη ομάδα.

Όσον αφορά τον τρίτο, αυτή είναι η τρίτη χρονιά που εργάζεται στον Παναθηναϊκό. Βασική του ασχολία είναι το διεθνές ποδόσφαιρο ενώ συντονίζει και τις αναλύσεις.

Πέρα απ' αυτούς τους τρεις, υπάρχει κι ένας εξωτερικός συνεργάτης για την χαώδη αγορά της Λατινικής Αμερικής. Ο λόγος για τον Λούκας Φαβάλι. O 38χρονος Αργεντινός έχει αγωνιστεί στην χώρα μας κατά την ποδοσφαιρική του καριέρα, περνώντας από τους Απόλλωνα Καλαμαριάς (2006-2008), Ατρόμητο (2008-2011), Λεβαδειακό (2011-2012 και Αυγ. 2015 - Γεν. 2016), Παναιτωλικό (2012-2013), Καλλονή (Γεν. 2016 - Σεπτ. 2016) και Ιάλυσο (2017-2018).

Στο αναβαθμισένο αυτό τμήμα scouting της ομάδας έχει ενταχθεί και η ακαδημία. Οι Ανδρέας Λαγωνικάκης, Κώστας Μαυρίδης, Μάρκος Τσομπανόπουλος δεν θα είναι μόνοι τους, αφου θα πλαισιωθούν και από νέους συνεργάτες, με την διαδικασία να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Πολύ σημαντικό για την ακαδημία είναι και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα έχεις δικούς του ανιχνευτές ταλέντων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα