Πιστεύουν και οι 4 στον τίτλο

Πιστεύουν και οι 4 στον τίτλο

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Πιστεύουν και οι 4 στον τίτλο

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την εικόνα των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ στην 23η αγωνιστική της Superleague.

Και τώρα, που μετά από 23 αγωνιστικές έχουμε 4 ομάδες συνωστισμένες στην απόσταση των 7 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι μια στιγμή κατά την οποία το ελληνικό πρωτάθλημα κυλάει σαν να πατάει σε σενάριο που είναι βγαλμένο μέσα από τις ευχές των ποδοσφαιρόφιλων. Βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές μακριά από την ολοκλήρωση της Superleague και δεν έχουμε ιδέα ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο. Στην πραγματικότητα ήδη ετοιμαζόμαστε για τα πιο συγκλονιστικά playoffs, ακούγοντας προεκτιμήσεις από τους προπονητές των εμπλεκομένων ομάδων ότι είναι πιθανό ο τίτλος να κριθεί “την τελευταία στιγμή”.

Και όλο αυτό δεν το γεννά μόνο της η βαθμολογία, αλλά ο συνδυασμός της με την εικόνα των ομάδων.

Ερχόμαστε από μια αγωνιστική κατά της οποίας την διάρκεια ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός παρουσίασε το καλύτερο διάστημα παιχνιδιού που έχει δείξει εντός του 2023 - το πρώτο περίπου 25’λεπτο απέναντι στον Βόλο. Ο ρυθμός (18.37) ήταν υψηλότερος του εντός έδρας μέσου όρου (16.6), το ίδιο και οι πάσες (6.5) ανά κατοχή (μ.ο.: 5.19). Υψηλότερος ήταν και ο δείκτης της πίεσης που άσκησε στον αντίπαλο (6.45) συγκριτικά με τον μέσο όρο του στη Λεωφόρο (7.67). Και δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε ομάδα που έμεινε για σημαντικό διάστημα παιχνιδιού με 10 παίκτες.

Σε αυτή την αγωνιστική, η ΑΕΚ που ηττήθηκε έδειξε για ακόμη μια φορά την ποιότητα και την αγωνιστική νοοτροπία της με όσα έκανε κατά την διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ειδικά στο β’ ημίχρονο. Η ΑΕΚ, μια νέα ομάδα που δημιουργείται από το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποίησε 30 οργανωμένες επιθέσεις έναντι 6 του αντιπάλου της και έφτασε σε 12 τελικές προσπάθειες (2 ο ΠΑΟΚ), κρατώντας την μπάλα (67%-33%).

Σε αυτή την αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, μια νεανική ομάδα που υπολειπόταν κατά 4 χρόνια στην μέση ηλικία (25.5 ετών) έναντι της αντιπάλου του (29.5 ετών) έδειξε και απέδειξε στον εαυτό της ότι μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικά υπό πίεση. Μπήκε με το “πρέπει” σε ένα ντέρμπι οριακής σημασίας, με όρους βαθμολογικούς, και με τον εκνευρισμό μιας ομάδας που διαπιστωμένα είχε αδικηθεί στο προηγούμενο παιχνίδι της στην Τρίπολη. Και κατάφερε να εμφανίσει την αποφασιστικότητα, η οποία πολλαπλασιάστηκε από το κοινό της Τούμπας, για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και τελικά τη νίκη.

Σε αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός του Μίτσελ κατάφερε να δώσει συνέχεια στα όσα είχε δείξει απέναντι στον Παναιτωλικό και τόνωσε την αυτοεποίθησή του ενόψει της ολοκλήρωσης της σεζόν.

Με την τελευταία εντύπωση νωπή, μένεις με την αίσθηση ότι και οι τέσσερις έχουν λόγους για να πιστεύουν στον εαυτό τους τώρα που μπαίνουμε στην τελευταία στροφή. Με την τελευταία εντύπωση νωπή, θα σημειώσω για ακόμη μια φορά ότι είναι ευτύχημα για το ελληνικό πρωτάθλημα να διεξάγονται παιχνίδια μπροστά σε γεμάτες κερκίδες, όπως συνέβη το Σάββατο στην Λεωφόρο και την Κυριακή στην Τούμπα.

Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα θα μπορούσαμε να είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε για μια σεζόν - ορόσημο στην σύγχρονη ζωή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δηλαδή για την σεζόν κατακόρυφης ανόδου της Superleague στην λίστα των ψυχαγωγικών προτιμήσεων των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Τι μας “κρατάει” και δεν μπορούμε να την εκφράσουμε αυτή την αισιόδοξη εκτίμηση; Το γεγονός ότι την ώρα που ο κόσμος επιστρέφει και ξαναδίνει σημασία στο ελληνικό πρωτάθλημα οι παράγοντες κυκλοφορούν με λυμένα ζωνάρια, έτοιμοι να “σκοτωθούν”, υπό τον φόβο ότι τα συμφέροντά τους θα θιγούν και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν μας έχει δείξει καθόλου επαρκής στην διαχείριση μιας τόσο σημαντικής, για την ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, περιόδου.

Αν μας αφήσουν “να το ζήσουμε”, είναι βέβαιο ότι θα δούμε το πιο συναρπαστικό φινάλε των τελευταίων ετών. Δεν ξέρω όμως πόσο “δίνει” αυτή η ευχή, με όρους στοιχηματικούς. Σίγουρα θα πλήρωνε πολύ περισσότερο συγκριτικά με την εκτίμηση ότι το φινάλε θα αποδειχθεί, για τους λάθος λόγους, δραματικό. Μάλιστα ίσως αυτή την εκτίμηση οι στοιχηματικές εταιρείες να μην την δέχονται καν ως στοίχημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.