Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Θα τα ξαναπούν στα play out...

Νότης Χάλαρης
Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Θα τα ξαναπούν στα play out...

bet365

Θα ξεχαστεί γρήγορα το ματς της Τρίπολης, στο οποίο ο Αστέρας προηγήθηκε μόλις στο 2' με γκολ του Ριέρα και ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 37' με πέναλτι του Εραμούσπε, σε αναμέτρηση «ισορροπημένη», χωρίς πολλές ευκαιρίες.

Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) για την 23η αγωνιστική της Superleague, βλέποντας τον στόχο των play off να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

Έτσι έπαιξαν

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με τον Νίκος Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια, τους Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο και Τασουλή στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ιγκλέσιας και Σανταφέ. Στη μεσοεπιθετική γραμμή ήταν οι Σίτο και Κρέσπι στα «φτερά», με τον Ριέρα σε ρόλο 10αριού ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Μπαράλες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του, παρατάχθηκε με τον Τσιντώτα στα καρέ, στην τετράδα της άμυνας τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν η τριάδα Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο. Ως εξτρέμ έπαιξαν ο Μορέιρα με τον Τζίμα, έχοντας τον Μπάλαν στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ με το... καλημέρα και ισοφάριση με Εραμούσπε!

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ χάρη στην εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Ριέρα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός νίκησε με αριστουργηματικό τρόπο τον Τσιντώτα και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

λαμια

Στη συνέχεια δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ψάχνει τρόπο να απειλήσει τον Παπαδόπουλο αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι και το 36ο λεπτό. Τότε ήταν που ο Καρμόνα ανέτρεψε τον Τζίμα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Μετά το «οκ» του VAR, ο Εραμούσπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Γενικά το πρώτο 45λεπτο κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία πέρα από τα γκολ, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτιάξουν επιθέσεις αλλά στην τελική πάσα, στο τρίτο μίσο, δεν κατάφερναν να βρουν τελική προσπάθεια.

λαμια

Παραλίγο να γίνει... ήρωας ο Ζουγλής!

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν ελάχιστες φάσεις από τις δύο ομάδες, όπου μέχρι το 70' περιορίστηκαν σε λάθη αλλά και προσπάθειες για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 70' υπήρξε μία καλή στιγμή για τον Αστέρα Τρίπολη, όταν ο Κρέσπι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Στο 81' οι Αρκάδες είχαν εκ νέου σημαντική ευκαιρία, με τον Σίτο να παίρνει την μπάλα στην περιοχή αλλά το πλασέ να πηγαίνει πάνω από την εστία.

Στο 90' ο Ζουγλής θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του Αστέρα, καθώς έφυγε στην αντεπίθεση, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα αλλά ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του, στερώντας του την ευκαιρία να χαρίσει να το τρίποντο στην ομάδα του.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση του αγώνα μετά τα δύο γκολ, με το τελευταίο σφύριγμα να αφήνει τις δύο ομάδες στο 1-1 και να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας.

αρης

MVP: Εραμούσπε. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Αργεντινός στόπερ παίρνει τον συγκεκριμένο τίτλο καθώς ευστόχησε για 12η φορά σε ισάριθμες προσπάθειες από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-1 και γενικά ήταν ηγέτης στην αμυντική γραμμή του ΠΑΣ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από την πλευρά του Αστέρα Τρίπολης ο Αντριάν Ριέρα αλλά και ο Σίτο ήταν δύο παίκτες που προσπάθησαν να φτιάξουν παιχνίδι και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Παρόμοιο έργο είχε και ο Τζίμας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι για το 1-1 ενώ ο Τσιντώτας δήλωσε παρών στο τετ-α-τετ με τον Ζουγλή στο 90'.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπαράλες και Μπάλαν. Τα δυο... κανόνια των ομάδων έμειναν στην αφλογιστία και δεν φάνηκαν σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του πέναλτι με τον Καρμόνα, ο οποίος πέφτει κάπως... άτσαλα στον Τζίμα με αποτέλεσμα να δίνεται το πέναλτι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τσιμεντερίδης κράτησε το παιχνίδι σε νορμάλ ρυθμό, έβγαλε κάρτες όπου έπρεπε και στη φάση του πέναλτι πήρε και το οκ από το VAR για την απόφασή του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο βαθμός της ισοπαλίας κάνει ακόμα δυσκολότερο το έργο των Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα για το θέμα των play off, οπότε αμφότεροι θα ήθελαν να πάρουν το τρίποντο για να είναι... ζωντανοί στην διεκδίκηση.

Αστέρας Τρίπολης (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Τασουλής, Σανταφέ (46’ Αλάγκμπε), Ιγκλέσιας (46’ Μουνάφο), Ριέρα (71’ Λέο Τιλίκα), Κρεσπί, Σίτο (85’ Ζουγλής), Μπαράλες (70’ Κωστέας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης (21’ λ.τρ. Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (65’ Νίνης), Μπάλαν, Μορέιρα (89’ Φοφανά).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα