ΑΕΚ: Η πιο δύσκολη στροφή, με τον πιο δύσκολο αντίπαλο...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η πιο δύσκολη στροφή, με τον πιο δύσκολο αντίπαλο...

bet365

O Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εξηγεί γιατί συνιστά τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Αλμέιδα και έχει υστερόγραφα.

Βρισκόμαστε και επίσημα στη τελική ευθεία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, λίγο πριν οι ομάδες περάσουν στο pit stop για τις τελευταίες ρυθμίσεις και τον... ανεφοδιασμό, ενόψει των τελευταίων επιπλέον στροφών που θα φέρουν τα play off για την Supeleague. Η ΑΕΚ σε αυτή τη στροφή της συγκεκριμένης ...πίστας πηγαίνει με τα... φρένα σπασμένα έπειτα από το σερί εννέα νικών σε όλες τις διοργανώσεις (εντός συνόρων) και έχοντας καταφέρει να πάρει όλα τα ντέρμπι εντός και παράλληλα να μαζέψει διαφορά οκτώ βαθμών και να βρίσκεται στο -1 από την πρώτη θέση που αξίζει, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Not bad που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάθε άλλο συμπληρώνω εγώ... Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, μια απόλυτα νέα ομάδα, ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που αποτελείται από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη διψήφιο αριθμό μηνών μαζί, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί. Διεκδικεί με αξιώσεις (και για κάποιους με τον όρο του φαβορί) και τους δυο τίτλους έχοντας αποδείξει στο χορτάρι ότι αποτελεί την καλύτερη ομάδα από τους ανταγωνιστές της σε διάρκεια. Με μεγάλο βάθος στο ρόστερ της (και ποιοτικό που 'χει επιπλέον σημασία) και ανταπόκριση στα μεγάλα ματς έως τώρα (μέσα και έξω αφού μόνο στην Λεωφόρο έχασε και εκεί με αποφάσεις για γέλια του Καμπάκοφ για πέναλτι).

Επιπρόσθετα έχει και την ώθηση σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστική, ψυχολογική, πνευματική) από τη νέα της έδρα, η οποία συνιστά και την πιο δυνατή της Ελλάδας, την πλέον σύγχρονη (και εκτός συνόρων) και φυσικά εκείνη που δεν έχει ούτε μισή γκέλα! Στης Φιλαδέλφειας τα μέρη η ΑΕΚ μετράει μόνο νίκες σε 13 αναμετρήσεις έχοντας 35-2 τέρματα, μοναδικά νούμερα... Όπως και μοιάζει ασύγκριτο και είναι ασυνήθιστο να έχει τουλάχιστον έξι πρόσωπα στις πρώτες θέσεις των στατιστικών σε 11 κατηγορίες αλλά και σαν ομάδα γενικά κερδίζει σχεδόν παντού τους ανταγωνιστές της (ΚΑΙ) στις στατιστικές. Όλα αυτά μαζί δείχνουν πολλά, σημαίνουν περισσότερα και έχουν μετατρέψει τον Δικέφαλο του Αλμέιδα σε φαβορί για τους τίτλους που διεκδικεί.

Ωστόσο, ότι και να σημαίνουν όλα τα παραπάνω, από μόνα τους και αν δεν τα παραθέσει στο χορτάρι της Τούμπας την Κυριακή, δεν θα έχουν καμία αξία! Διότι πρόκειται για την πλέον δύσκολη στροφή για την ΑΕΚ λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Όχι για τη δύναμη της έδρας του ΠΑΟΚ, όσο για την εικόνα του στα περισσότερα από τα ματς του δεύτερου μισού, όπου έχει βελτιωθεί σε απόλυτο βαθμό και δεν θυμίζει την ομάδα του πρώτου γύρου που είχε μέτρια έως κακή εικόνα σε αρκετά (αν όχι στα περισσότερα) παιχνίδια. Η δουλειά του Λουτσέσκου έχει φέρει αποτέλεσμα σε μια ομάδα που μπορεί λόγω mind games να επικοινωνούσε ο Ρουμάνος τεχνικός ότι θέλει χρόνο, αλλά το ίδιο ήθελε και η ΑΕΚ, τη στιγμή που η διοίκηση της ομάδας του και το επικοινωνιακό επιτελείο φωνάζει ότι διεκδικεί τον τίτλο!

ALMEIDA

Δύσκολο ματς, όμως ο Αλμέιδα ξέρει ότι είναι μεγάλη ευκαιρία!

Όπως σημείωνα σε όλα τα προηγούμενα δυνατά παιχνίδια της ΑΕΚ, είτε εντός είτε εκτός έδρας, έτσι και τώρα είναι ξεκάθαρο στο δικό μου το κεφάλι ότι όλα θα εξαρτηθούν από την ίδια, από τους «κιτρινόμαυρους» και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό έγραφα και στο Φάληρο γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την Ένωση να μην βρίσκει ένα με δυο γκολ σε τέσσερις με πέντε σπουδαίες φάσεις σε ένα ματς που κυριάρχησε και τελικά έφυγε με την ισοπαλία από το Φάληρο. Έπαιξε ρόλο και ο μη καταλογισμός πέναλτι πάνω στον Μάνταλο από τον Πασχαλάκη όπου υποδείχτηκε οφσάιντ αν και η μπάλα πάει από αντίπαλο στον διεθνή άσο της ΑΕΚ. Όμως αν στις πέντε κλασικές φάσεις που είχε η ομάδα, όχι τις άλλες 7-8 προϋποθέσεις, έκανε ένα γκολ θα το είχε πάρει το ματς...

Εκτιμώ πως δεδομένα θα της δοθούν οι στιγμές για να βρει γκολ στην Τούμπα. Πάντα συμβαίνει αυτό. Ακόμη και στα... χάλια μας. Θυμηθείται πέρυσι με τον Μιλόγεβιτς όπου σε ματς που το 'χασε τελικά η ΑΕΚ, οι Γέβτιτς και Ανσαριφάρντ, έχασαν δυο ανεπανάληπτα τετ α τετ, απ' αυτά που συνηθίζουμε να λέμε στο ποδόσφαιρο ότι: δεν χάνονται... Έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Ο Δικέφαλος πετάει αύριο για την Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που παίζει τον τελικό των τελικών για το πρωτάθλημα και το δικό της μέλλον σε αυτό. Διότι ο ΠΑΟΚ με ήττα -επί της ουσίας και βάση ποδοσφαιρικής λογικής και αποτελεσμάτων- χάνεται, εκτός πια αν πάρει όλα τα ματς, μέσα – έξω, στα play off.

Τι σημαίνει όμως για την ΑΕΚ το γεγονός αυτό σε συνδυασμό πως για εκείνη ένα κακό αποτέλεσμα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα (το καταστροφικό εννοώ στο στόχο διεκδίκησης πρωταθλήματος); Ότι έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία και αυτό το γνωρίζει ο Ματίας Αλμέιδα. Πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη δίχως πίεση αντίστοιχη που 'χει ο ΠΑΟΚ και με προίκα το γεγονός ότι αν τους κερδίσει, σε μεγάλο βαθμό, τους τελειώνει! Γι' αυτό και στόχος στον Δικέφαλο ενόψει αγώνα με την ομάδα της Τούμπας είναι η νίκη και μόνο αυτή... Όπως ήταν με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο -άσχετα με την ενδεκάδα που επέλεξε ο Αλμέιδα- το σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα και έψαχναν με λύσσα έως το τέλος το τρίτο γκολ...

Δεδομένα, επαναλαμβάνω, δεν θα είναι εύκολο... Αντιθέτως όπως σημειώνω παραπάπων συνιστά την πλέον δύσκολη στροφή απ' όσες έμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Αν όμως κερδίσει έχει μπροστά της και μια αγωνιστική που μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο η ΑΕΚ που υποδέχεται (την επόμενη και Σάββατο) τον Αστέρα Τρίπολης. Διότι την ίδια μέρα την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ θα πηγαίνει να παίξει στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ και ίσως της δοθεί η ευκαιρία να εκμεταλλευτεί όλων των ανταγωνιστών τα αποτελέσματα.

Υγ: Η επίθεση στην ΑΕΚ από όλους όσοι την βλέπουν να τρέχει στην κορυφή και να κερδίζει σερί αγώνες θα συνεχιστεί. Με μεγαλύτερη ένταση και τοξικότητα... Θα γράφουν για πέναλτι κερδισμένα επειδή έχει ένα περισσότερο (η πρώτη σε όλες τις επιθετικές στατιστικές κατηγορίες) από τον Παναθηναϊκό (που στι ς αντίστοιχες περισσότερες κατηγορίες δεν υπάρει καν), οκτώ δηλαδή έναντι επτά, όσα έχει και ο ΠΑΟΚ (επτά). Εννοείται με αφορμή το ματς του Περιστερίου θα συνεχίσουν την προπαγάνδα, ακόμη και τη διαιτητική γκέλα στην Τρίπολη του ΠΑΟΚ την χρέωσαν στην ΑΕΚ όπου γνώρισε ήττα από διαιτητικές αποφάσεις στην Λεωφόρο με πέναλτι μαϊμού, η μοναδική μεγάλη ομάδα που πιστολιάστηκε σε ντέρμπι φέτος και έχασε βαθμούς... Εδώ ανακαλύφθηκαν τα ψέματα για να αποφασιστεί να γίνει ξανά ένα ματς που δεν το επέτρεψε να ξεκινήσει καν ο διαιτητής και τώρα που καταρρίπτονται όλα, υπομονή, όλο και κάτι γελοίο θα βρουν να πουν και να υποστηρίξουν!

Υγ2: Η ΑΕΚ στο μπάσκετ δεν θα 'χει καμία τύχη αν έχει την εικόνα που είχε με τον Πανιώνιο... Αλλά ταυτόχρονα μιλάμε για την ομάδα που 'χει κερδίσει το Περιστέρι εντός κι εκτός! Δεν ξέρω αν θα τριτώσει το καλό... Γνωρίζω όμως πως η ΑΕΚ στο χάντμπολ που είδα χθες απέναντι στον ΠΑΟΚ, κανονικά και παρά τις απουσίες της, δεν έχει αντίπαλο στο άθλημα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο... Σε ότι αφορά στη μπασκετική ΑΕΚ είναι δύσκολο να ανταποκριθεί πάντως με μισή ομάδα, δίχως Μάιλς, με τον Μίτσελ εκτός, μοιάζει ανέφικτο...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...