Άρης: Το «πρέπει» στην άμυνα και τα «ίσως» της επίθεσης

Άρης: Το «πρέπει» στην άμυνα και τα «ίσως» της επίθεσης

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Το «πρέπει» στην άμυνα και τα «ίσως» της επίθεσης

bet365

Ο Άρης μπήκε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον κομβικό αγώνα (20/2, 19:30) με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και οι βασικοί προβληματισμοί του Απόστολου Τερζή αφορούν τη μεσοεπιθετική γραμμή καθώς εκεί υφίσταται ζήτημα αλλαγών.

Προς το παρόν, ο 52χρονος προπονητής προχωρά σε δοκιμές σχημάτων και προσώπων δείχνοντας ότι έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγές στην επιθετική γραμμή. Βασικός προβληματισμός του είναι η περιορισμένη δημιουργία η οποία πηγάζει μέσα και από τις χαμηλές πτήσεις των ακραίων επιθετικών. Για παράδειγμα, η απόδοση του Χουάν Ιτούρμπε μπορεί να αποτυπωθεί σε μια ευθεία γραμμή ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συμπτωματικό το γεγονός ότι ο Ράφαελ Καμάτσο δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη κανενός εκ των προπονητών που διαχειρίστηκαν την ομάδα. Ο Ματέο Γκαρσία δείχνει να έχει αποβάλλει τα αγωνιστικά στοιχεία που είχε στην πρώτη θητεία του στην ομάδα και προτιμά να αγωνίζεται στον άξονα ακόμη κι όταν τοποθετείται στα άκρα.

Κατ’ επέκταση, όλα θα κριθούν από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Τόλης Τερζής για τα επιθετικά άκρα. Αν δηλαδή θα προτιμήσει να κρατήσει τον Ματέο Γκαρσία, αν προτίθεται να δώσει φανέλα βασικού στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ή τέλος, αν σκοπεύει να επιστρατεύσει ένα αγωνιστικό σχέδιο που εφαρμόσει ο προκάτοχός του Άλαν Πάρντιου με την τοποθέτηση σε ρόλο δεξιού χαφ του Μόουζες Οντουμπάτζο. Το πιο «ακραίο» σενάριο είναι να χρησιμοποιηθεί ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στα άκρα και ο Άντρε Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης, αλλά αυτό δύσκολα θα επιλεγεί για το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Καμαρά

Τι κάνει ο Άρης όταν δεν παίζουν οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς;

Τα κουκιά είναι μετρημένα ως προς τις επιλογές στην αμυντικά τετράδα και ειδικά στη θέση των δύο στόπερ. Η απουσία του Φαμπιάνο Λέισμαν είναι σημαντική, ειδικά αν ρίξει κανείς μια ματιά στην αμυντική αποτελεσματικότητα του Άρη όταν ο Βραζιλιάνος δεν συνυπάρχει με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Για την ακρίβεια…

- Αυτό θα συμβεί για 14η φορά από το ξεκίνημα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και τα 13 παιχνίδια που προηγήθηκαν οι «κίτρινοι» δέχθηκαν 18 γκολ.

- Ο Φαμπιάνο θα απουσιάσει μόλις για 6η φορά από παιχνίδι του Άρη. Η ομάδα του δε νίκησε σε κανένα από τα πέντε που προηγήθηκαν καθώς ο απολογισμός της είναι δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Προς το παρόν ο Γιάκουμπ Μπράμπετς προσπαθεί να ανακτήσει επίπεδα ετοιμότητας και να επιστρέψει στο ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας ούτως ώστε να σχηματίσει δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Νικολά Ενκουλού, για την παρθενική συνεργασία των δύο παικτών. Σε ότι αφορά τα άκρα, η διατήρηση του Μπράντλεϊ Μαζικού στην αριστερή πλευρά μοιάζει δεδομένη ενώ η τελική απόφαση για την αντίστοιχη δεξιά θα εξαρτηθεί από τον ρόλο του Μόουζες Οντουμπάτζο. Αν ο Βρετανός επιλεγεί στο δεξί άκρο της επίθεσης, αυτομάτως θα πάρει φανέλα βασικού και ο Σαλέμ Εμπακατά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα