Ολυμπιακός: Οι αλλαγές στην 11άδα για τη Λαμία και η μεγάλη πίστη του Μίτσελ για τη συνέχεια

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι αλλαγές στην 11άδα για τη Λαμία και η μεγάλη πίστη του Μίτσελ για τη συνέχεια

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός φτιάχνει διαρκώς ψυχολογικά τις τελευταίες ημέρες τους παίκτες του Ολυμπιακού και σκέφτεται ορισμένες αλλαγές για το ματς με τη Λαμία.

Σε αυτή τη φάση σε σχέση με τους παίκτες με προβλήματα τραυματισμών στον Ολυμπιακό πριν το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς στη Stoiximan Super League 1 με τη Λαμία ο Ρέτσος δεν αναμένεται να είναι ΟΚ για να βοηθήσει και μένει να φανεί εάν θα είναι στο 100% οι Μπιέλ και Γκάρι Ροντρίγκες. Επίσης τιμωρημένος είναι ο Εμβιλά (δηλώθηκε να εκτίσει σε αυτό το ματς λόγω καρτών) με τους Σαμασέκου και Κασάμι να διεκδικούν τη θέση του ως εξάρι ως προς το αρχικό σχήμα πάντα. Επιπροσθέτως ο Μαρσέλο - που εξακολουθεί να δείχνει ο Ίβηρας τεχνικός ότι δεν τον υπολογίζει - προέρχεται και αυτός από ένα διάστημα που είχε ενοχλήσεις.

Κατά τα λοιπά σε σχέση με την 11άδα με τον Παναιτωλικό δεν θα συνιστά και σούπερ έκπληξη εάν διατηρηθεί ο Ραμόν στα αριστερά (λογικά θα επανέλθει στην αποστολή ο Ρέαμπτσιουκ και είναι βέβαια υποψήφιος για βασικός) ενώ ο Μπα διεκδικεί θέση στο κέντρο της άμυνας και ο Κανός είναι υποψήφιος για βασικός στο ένα εκ των δύο άκρων της επίθεσης. Ως επιλογή για την άμυνα θα υπάρχει και ο Ντόι ενώ ακόμα και ο Σισέ έχει τις πιθανότητες του να ενεργοποιηθεί για την αποστολή.

Οι «Ερυθρόλευκοι» κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησαν με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Παπασταθόπουλο, Ραμόν ως τετράδα στην άμυνα, τους Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ στον άξονα, τους Γκάρι Ροντρίγκες, Φορτούνη στα άκρα και τον Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού. Από αυτούς τους 11 οι 8 ενδεχομένως να είναι πάλι βασικοί, αυτή τη φορά στο Λαμία - Ολυμπιακός, αν και υπάρχουν ακόμα 2 μέρες για τις τελικές αποφάσεις του τεχνικού επιτελείου. Ο Μίτσελ πάντως δείχνει πως σκέφτεται αλλαγές και ότι σε αυτήν την κατεύθυνση οδηγείται.

ΜΠΑ1

Ο Μίτσελ από τη μεριά του αρκετά από τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον Παναιτωλικό τα λέει και τις τελευταίες ημέρες προς τους παίκτες του. Κυρίως για να τους ανεβάσει ψυχολογικά όσο περισσότερο γίνεται και να δείξει την πίστη του προς τα πρόσωπά τους και το πόσο γενικά πιστεύει σε μία ακόμα πιο καλή συνέχεια.

«Θυμάστε όλοι το που ήμασταν και δείτε τώρα που έχουμε φτάσει με τη δουλειά που έχουμε κάνει όλοι μαζί. Από τότε που ήρθαμε εμείς πίσω στην ομάδα και μετά. Όλοι μαζί έχουμε αλλάξει την κατάσταση και τα δεδομένα. Δεν έχουμε άλλον... δρόμο από το να συνεχίσουμε. Εμείς σας πιστεύουμε. Πιστεύουμε πολύ σε εσάς και θεωρούμε πως μπορούμε να γυρίσουμε τελείως την κατάσταση στο Πρωτάθλημα», τονίζει μεταξύ άλλων προς τους παίκτες του ο Μίτσελ το τελευταίο διάστημα.

Να θυμίσουμε και το τι είχε πει ανάμεσα στα άλλα μετά τον Παναιτωλικό και το ματς που τελείωσε 6-1 ο Ισπανός τεχνικός: «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς οι δικοί μας εχθροί. Μία ομάδα που δεν πιστεύει στον προπονητή της δεν μπορεί να κάνει ένα παιχνίδι σαν το σημερινό. Να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και να δηλώσω πως πάντα θα τους στηρίζω.

Πρέπει όμως να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας και τους παίκτες. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός πρέπει να νικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να περνάμε από το ένα σημείο στο άλλο. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού είτε νικώ είτε χάνω. Είτε είμαι στην Αθήνα είτε είμαι στη Μαδρίτη.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και το αξίζουν. Δεν είμαι θυμωμένος αλλά κάποιες φορές πρέπει να ειπωθούν μερικά πράγματα. Μερικές φορές δείχνω πως έχω καλή διαπαιδαγώγηση αλλά δεν είμαι ανόητος.

Μία ομάδα που έχει αμφιβολίες για τον προπονητή της δεν κάνει ότι έκανε (εννοεί το ματς με τον Παναιτωλικό). Εάν έχουμε καταφέρει κάτι καλό είναι πως οι παίκτες πιστεύουν τους προπονητές. Στα τελευταία 21 παιχνίδια νομίζω έχουμε χάσει μόνο μία φορά. Η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν αποτέλεσμα που μας εξυπηρετούσε αλλά είμαστε μπροστά. Ήμασταν 7οι όταν ήρθα. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές ε;

Οι παίκτες είναι πολύ χαρούμενοι. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Όμως όπως πολλές φορές απαιτώ πράγματα, πρέπει να τους ευχαριστώ και να τους υπερασπίζομαι. Σε αυτήν την αίθουσα όταν χάνουμε υπάρχει ένας υπεύθυνος και αυτός είμαι εγώ. Όταν νικάμε υπεύθυνοι είναι οι παίκτες. Για έναν προπονητή σημασία έχει η ομάδα να νικά. Δεν ήρθα να σας πω πόσο καλός είμαι. Όμως έξι γκολ ε; Δεν ξέρουμε πόσο καιρός έχει περάσει που έχουμε ξαναβάλει τόσα. Όταν ήρθα η διαφορά στα γκολ μας ήταν + 3 και τώρα είναι +28.

Ό,τι και να συμβαίνει το πλάνο είναι να παίζουμε σαν ομάδα. Από την πρώτη μέρα που γύρισα ζητούσα ένα πράγμα από τους παίκτες μου. Να σέβονται τους αντιπάλους τους, να είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνηση, στα όχι πολλά πράγματα που τους ζητάμε, αλλά και στον αγώνα και να έχουν σωστή συμπεριφορά. Μπορεί κάποιος να κάνει λάθος αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί. Σε αυτά τα τρία πράγματα είναι τέλειοι οι ποδοσφαιριστές».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα