Το τέλειο άλλοθι

Το τέλειο άλλοθι

bet365

Έχοντας πλέον κάτσει η σκόνη από την υπόθεση με τα δοκάρια στο Περιστέρι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος επιχειρεί να καταγράψει με μια ψύχραιμη ματιά τη μεγάλη ευκαιρία που έδωσε η ΑΕΚ στους αντιπάλους της, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πριν ξεκινήσω να καταθέτω την άποψη μου γύρω από το συμβάν στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου, να ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή. Δεν τάσσομαι ούτε υπέρ της μίας πλευράς, ούτε της άλλης. Όσο δίκιο δίνω στους μεν, τόσο δίνω και στους δε. Σκοπός μου, λοιπόν, δεν είναι να... προπαγανδίσω υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, αλλά να καταγράψω την επόμενη μέρα στο πρωτάθλημα της Superleague. Και για την ακρίβεια, να καταγράψω την άποψη μου σχετικά με την έκβαση στην υπόθεση-τίτλος. Εφόσον, η ΑΕΚ πάρει τους τρεις βαθμούς από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, χωρίς να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Στα μάτια τα δικά μου, αλλά και όσων δε φορούν κόκκινα, πράσινα, κίτρινα ή μαύρα γυαλιά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Γιατί, όποιος αντιλαμβάνεται έστω και λίγο το ποδόσφαιρο, η «Ένωση» παίζει την καλύτερη μπάλα εντός γηπέδου. Τελεία και παύλα. Με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεφουσκώσει και τους ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό να έχουν μεν ανοδική πορεία αλλά να χάνουν βαθμούς δεξιά-αριστερά, η ΑΕΚ είναι η επικρατέστερη για να κόψει πρώτη το νήμα. Κι αυτό ήταν κάτι που φαινόταν εδώ και καιρό, όχι μόνο στην 20η αγωνιστική, όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μέτρηση του ύψους της δοκού στο Περιστέρι

Μιλώντας ΜΟΝΟ ποδοσφαιρικά, η ΑΕΚ ήταν το μεγάλο φαβορί και για τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Ατρόμητο. «Και τι σημαίνει αυτό, ότι έπρεπε να παίξει σε ένα γήπεδο που τα τέρματα δεν είχαν σωστές διαστάσεις;», θα πει κάποιος. Όχι, φυσικά. Από την άλλη, η ομάδα του Περιστερίου έχει κόψει φέτος βαθμούς στο γήπεδό της από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι «η ΑΕΚ φοβήθηκε πως θα χάσει και εκείνη βαθμούς και βρήκε την ευκαιρία να μην κατέβει να αγωνιστεί». Είπαμε, όμως, εδώ δεν τασσόμαστε υπέρ καμίας πλευράς.

Το δεδομένο είναι ένα, πως η φετινή ομάδα του Αλμέιδα είχε τη δυναμική να φτάσει σε ένα διπλό τίτλου την Κυριακή. Άσχετα με την υπόθεση με τα δοκάρια. Αυτή τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος για την ΑΕΚ να πάρει μεν τους τρεις βαθμούς, αλλά κερδισμένοι να βγουν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Γιατί; Μα πολύ απλά επειδή οι τρεις τους θα αποκτήσουν το τέλειο άλλοθι για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες, εφόσον η «Ένωση» κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα. «Χάρτινη», «πρωταθλήτρια της μεζούρας» και πολλά άλλα θα ειπωθούν σε μια τέτοια περίπτωση. Φαντάζομαι δεν αμφιβάλλει κανείς για αυτό.

Βάψιμο της γραμμής με μπογιά στο γήπεδο του Περιστερίου

Η ΑΕΚ, λοιπόν, είναι εδώ και μήνες η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και σύμφωνα με όσα βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο, το πιο πιθανό θα ήταν να αυξήσει τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες της (ήταν στην κορυφή πριν την έναρξη της αγωνιστικής), παρά να πέσει από την κορυφή. Άσχετα με το αποτέλεσμα στο Περιστέρι. Τώρα, όμως, ακόμα και με δέκα βαθμούς διαφορά να κατακτήσει τον τίτλο, οι... απέναντι θα έχουν να της χρεώνουν την κομβική 21η αγωνιστική, στις 5 Φεβρουαρίου, στο Περιστέρι. Έτσι, από τη μία θα ρίχνουν βολές στην ομάδα του Αλμέιδα και από την άλλη θα υποστηρίζουν πως «εμείς είχαμε καλύτερη ομάδα, αλλά η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα στα χαρτιά». Τελικά, ποιος θα κερδίσει, εφόσον η ΑΕΚ πάρει τους τρεις βαθμούς στις δικαστικές αίθουσες; Η ίδια ή οι αντίπαλοί της;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος