Παναθηναϊκός: Mια νίκη επί του Αρη θα είναι το σημαντικότερο αμορτισέρ την περίοδο που ο Γιοβάνοβιτς «ψάχνεται»

Παναθηναϊκός: Mια νίκη επί του Αρη θα είναι το σημαντικότερο αμορτισέρ την περίοδο που ο Γιοβάνοβιτς «ψάχνεται»

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Mια νίκη επί του Αρη θα είναι το σημαντικότερο αμορτισέρ την περίοδο που ο Γιοβάνοβιτς «ψάχνεται»

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις αλλαγές του Παναθηναϊκού στο μέσον του β' γύρου, τις έξτρα δυσκολίες της εφετινής σεζόν και τη μεγάλη βαρύτητα του αγώνα με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Μια φορά 4-3-3, την επόμενη 4-2-3-1. Ανάλογα με τον αντίπαλο. Μια βασικός ο Ιωαννίδης, μια ο Σπόραρ. Πιο «βασικός» ο νεαρός πια. Μέσα ο Μαντσίνι, στον πάγκο για πρώτη φορά ο Παλάσιος. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρ, ο Κλέινχέισλερ, ο Μαντσίνι ως αλλαγή με τον ΠΑΟΚ. Πάντως όχι ο Βέρμπιτς. Αριστερός μπακ ο Πούχατς, στον πάγκο ο Χουάνκαρ. Δεξιός ο Βαγιανίδης, στον πάγκο ο Κώτσιρας. Λείπει ο Μάγκνουσον - μια φορά βασικός ο Πούγγουρας, μια ο Σάρλια.

Τελείωσαν οι μεταγραφές, πήρε όσους πήρε, δεν πήρε όσους… έπρεπε να πάρει, καιρός να ηρεμήσει το κεφάλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τώρα είναι ο καιρός που «ψάχνεται». Και καλά κάνει και «ψάχνεται» διότι ήταν πολλοί οι «ντεφορμέ» από τους βασικούς του. Το έκανε πέρυσι σχεδόν σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Για να μην μακρηγορούμε, θυμόμαστε όλοι πως ξεκίνησε με τον Καρλίτος βασικό φορ και Χατζηγιοβάνη - Βιτάλ στις πτέρυγες και τελείωσε με Ιωαννίδη στην κορυφή και Παλάσιος - Αϊτόρ, για να μην επεκταθούμε και στις αλλαγές που έκανε στη μεσαία γραμμή (Βιγιαφάνιες - Γκατσίνοβιτς). Βρήκε τα περισσότερα κομμάτια του παζλ τον Δεκέμβριο και οριστικά από τον Φεβρουάριο, πήγε «τρένο» ως τον Μάιο. Μπορεί να κάνει το ίδιο και εφέτος; Πάρα πολύ δύσκολο.

Τη φλόγα τη δίνουν οι νίκες στα μεγάλα ματς

Όχι μόνο διότι ο στόχος είναι μεγαλύτερος και πιο δύσκολος. Αλλά και διότι υπάρχουν τρεις ανταγωνιστές. Οχι ένας όπως ήταν πέρυσι για να βγει στην Ευρώπη. Και επιπρόσθετα, οι αλλαγές είναι μαζεμένες. Πολλές. Και το πρόγραμμα αμείλικτο. Είναι όλα, όμως, «μαύρα κι άραχνα»; Όχι βέβαια. Αποκλείστηκε από το Κύπελλο, έχει όλο το χρόνο με πέντε προπονήσεις και ένα ματς κάθε εβδομάδα να τον ξαναφτιάξει τον Παναθηναϊκό. Να συζητήσει, να αναλύσει, να μεταδώσει αυτά που θέλει, να τα δοκιμάσει, να τα αλλάξει, να τα ξαναδοκιμάσει. Εχει πια και περισσότερες επιλογές μεσοεπιθετικά. Όχι σούπερ ποιοτικές, αλλά περισσότερες.

Ποδοσφαιρικά μπορεί να το ξαναφτιάξει ο Ιβάν. Όμως ο Παναθηναϊκός για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου μέχρι τέλους πρέπει να ξαναβρεί και τον ενθουσιασμό του, την πίστη του, την αυτοπεποίθηση, τη φλόγα! Κι όλα αυτά δεν θα τα βρει με τις τρεις «λογικές» εντός έδρας νίκες με Λαμία, Βόλο, Παναιτωλικό. Θα τα βρει αν φύγει με χαμόγελο αρχικά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και εν συνεχεία από το «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτά είναι τα ματς στα οποία αν ο Παναθηναϊκός πάρει θετικά αποτελέσματα θα τον βοηθήσουν να αρχίσει πάλι το τρέξιμο. Με τη νίκη επί της Λαμίας στάθηκε πάλι στα πόδια του. Όμως το «αμορτισέρ» για τους κραδασμούς που προκαλεί η αλλαγή στο μέσον του β’ γύρου είναι κατ’ αρχήν η νίκη επί του Αρη. Σε μια έδρα όπου σπανίως παίρνει τρίποντο, σε μια έδρα όπου εφέτος «πέρασε» μόνο η ΑΕΚ.

Η ευκαιρία του Αρη για restart αυξάνει το βαθμό δυσκολίας

Με έναν Αρη που αλλάζει προπονητή, έχει πλέον καθαρό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και αφήνει οριστικά πίσω του την εποχή Πάρντιου. Με έναν Αρη από τον οποίο λείπει βασικά το γκολ και οι ξεκάθαροι ρόλοι τους οποίους σταδιακά θα βρει είτε με τον Απόστολο Τερζή είτε με άλλον διάδοχο του Αγγλου τεχνικού.

Είναι και για τον γηπεδούχο μια θαυμάσια ευκαιρία αυτό το κυριακάτικο ματς να κάνει το δικό του θεαματικό restart. Κι αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού. Για να πάρεις κούπα, όμως με το τέταρτο μπάτζετ της κατηγορίας πρέπει να κάνεις υπερβάσεις. Εκανε αμέτρητες στον πρώτο γύρο, ακόμα δεν έχει κάνει ούτε μία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος…

Y.Γ. 1: Είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε στην ΑΕΚ μετά την απόφασή της να καταθέσει ένσταση στο ματς με τον Ατρόμητο. Είναι μια περίοδος σκληρής δοκιμασίας για διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα, δεδομένου ότι το πολύ βατό πρόγραμμά της τελείωσε στον β’ γύρο. Πλέον έχει μόνο δυο «εύκολα» θεωρητικά ματς, με τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας και κατά τα λοιπά δυο ημιτελικούς Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού, Τούμπα, Ηράκλειο και ξανά Ολυμπιακό στην OPAP Αrena, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Τα είπαμε και χθες: από τη μια πλευρά σωστά κατέθεσε ένσταση και μπορεί να πάρει το πάρα πολύ δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο στα χαρτιά, αλλά από την άλλη έβαλε διπλό μπελά στο κεφάλι της: τα politics και τη βαθμολογία, στην οποία έμεινε πρώτη μόνο για μία εβδομάδα. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεδομένης της δικαστικής διαμάχης που ενδέχεται να περιλαμβάνει και εφέσεις, να δούμε πότε θα την ξαναδούμε πρώτη, διότι στη μεθεπόμενη αγωνιστική πάει στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Βόλο. Σε κάθε περίπτωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουμε το ταμείο στο τέλος. Να διαπιστώσουμε δηλαδή, αν ήταν συμφέρουσα για το κλαμπ η απόφαση της διοίκησης στο Περιστέρι. Διότι ορθή και νομότυπη ήταν σίγουρα.


Υ.Γ. 2: Η ομάδα που δείχνει αυτή την περίοδο καλύτερα απ΄όλους δεν είναι η ΑΕΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ που διανύει σταθερή και ανοδική πορεία. Με τα προβλήματά του στην τελική προσπάθεια, με τις μεγάλες ελλείψεις του στη μεσαία γραμμή, με την έλλειψη ποιότητας στους ακραίους μπακ, αλλά είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις που «τρέχει» σε σταθερά τροχιά βελτίωσης. Εχασε μεγάλη ευκαιρία στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό και αυτά τα ματς - εξάποντα παίζουν μεγάλο ρόλο στην οικονομία του πρωταθλήματος. Εχει μπροστά του τρεις εκτός έδρας δοκιμασίες σε Τρίπολη, Γιάννενα, Βόλο και ένα εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ: μόνο το ματς στην Τούμπα με τον ανανεωμένο Ιωνικό μπορεί να θεωρηθεί «σίγουρο τρίποντο». Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έχει τρία «εύκολα» και δυο ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο και την Ενωση εκτός έδρας. Πάμε για φοβερό φινάλε της regular season αν οι οπαδοί των εκάστοτε γηπεδούχων λειτουργήσουν υπέρ και όχι εναντίον των αγαπημένων ομάδων τους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...