Ολυμπιακός: Ο Ντόι με τα συν και τα πλην του παραμένει ο κορυφαίος του στόπερ

Ολυμπιακός: Ο Ντόι με τα συν και τα πλην του παραμένει ο κορυφαίος του στόπερ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Ντόι με τα συν και τα πλην του παραμένει ο κορυφαίος του στόπερ

bet365

Ο διεθνής στόπερ είναι σε αυτή τη φάση ο Νο1 μπακ στην ιεραρχία του Μίτσελ αλλά και ο καλύτερος παίκτης στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ναι σίγουρα μπορεί ο Ντόι να έχει τις κακές αγωνιστικά στιγμές του όπως το αυτογκόλ με τον ΟΦΗ και τη φάση του πέναλτι με τον Άρη μαζί με την αποβολή του στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Από την άλλη όμως είναι και ένας λόγος που η οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και γενικά το κέντρο της άμυνας έβγαλε σε κάποια ματς θετικό πρόσημο ή πιο καλό πρόσημο. Παρόλα αυτά και παρά τις κακές στιγμές του με τα σωστά και τα καλά του στο γήπεδο (ή συν και πλην εάν προτιμάτε) ο Ανδρέας Ντόι παραμένει αυτή τη στιγμή από τους ενεργούς στόπερ του ρόστερ αλλά και συνολικά ο πιο καλός σέντερ μπακ του Ολυμπιακού.

Η ταχύτητά του και η μαχητικότητά του είναι δύο διακριτά στοιχεία, όπως ότι στις περισσότερες φορές βγαίνει κερδισμένος στις μονομαχίες που δίνει στα μετόπισθεν. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει με ένταση και έχει σίγουρα πολύ πιο καλές επιστροφές από αρκετούς συμπαίκτες του. Από την άλλη σίγουρα είναι άπειρος και υπάρχουν και περιπτώσεις που του λείπει το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση. Που λειτουργεί κάπως επιπόλαια σε μαρκαρίσματα και φάσεις. Στην Τούμπα είχε ακόμα πιο δύσκολο έργο διότι η αριστερή πλευρά με τον Ρέαμπτσιουκ είχε αρκετά προβλήματα οπότε δέχθηκε ακόμα πιο μεγάλη πίεση.

Στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα που έμεινε στο 0-0 ο Ντόι είχε την πιο καλή αμυντική επίδοση από τους 4 βασικούς μπακ. Όπως βλέπουμε στην κορυφαία πλατφόρμα του Wyscout ο Ντόι είχε 7/10 κερδισμένες μονομαχίες με 70% και 1/2 εναέριες μονομαχίες με 50%.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε 10/15 κερδισμένες αμυντικά μάχες του με 67% και ο Ρέαμπτσιουκ με 10/20 είχε 50%. Ο Ροντινέι είχε 7/20 κερδισμένες μονομαχίες με 35% και σε επίπεδο χαφ ο Εμβιλά είχε 11/13 κερδισμένες αμυντικές μάχες με 85% και 2/2 εναέριες μονομαχίες. Τέλος ο Ινμπόμ Χουάνγκ είχε 5/11 μονομαχίες με 45% και 2/5 εναέριες μονομαχίες με 40%. Ο 20χρονος Ντόι - που έχει ελληνικό και αλβανικό διαβατήριο - έχει 18 συμμετοχές με 1 ασίστ. Ένας παίκτης που απο εκεί που ήταν στη β' ομάδα και έπαιζε εξάρι βρέθηκε βασικός στόπερ στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα