Ολυμπιακός: Η διαχείριση του Εμβιλά είναι σημείο - κλειδί για τη συνέχεια (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η διαχείριση του Εμβιλά είναι σημείο - κλειδί για τη συνέχεια (vids)

bet365

Ο έμπειρος Γάλλος χαφ έχει πάνω από 2.000 λεπτά συμμετοχής φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού και δείχνει πως θέλει διαφορετική διαχείριση.

Ο Γιαν Εμβιλά έχει βρεθεί και αυτός στο... κάδρο της αγωνιστικής κριτικής για φέτος ειδικά σε σχέση με την εικόνα του και σε επίπεδο έντασης και τρεξιμάτων και για τα αμυντικά του και δημιουργικά του καθήκοντα. Έχει όμως τη σημασία του να δούμε και τη διαχείριση που υπάρχει.

Ο Εμβιλά το τελευταίο διάστημα του Μαρτίνς με την ομάδα είχε πάει να βγει κάπως εκτός των βασικών πλάνων καθώς εμφανιζόταν να μην είχε πια το ίδιο καλή σχέση με τον Πορτογάλο προπονητή. Μετά την αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς ο Γάλλος χαφ ξαναβρήκε τον ρόλο του στην ομάδα όμως εδώ και καιρό είναι το εξάρι που έχει πάρει όλο το βάρος σχεδόν πάνω του.

Ο Εμβιλά έχει 32 ματς με χρόνο συμμετοχής που ξεπερνά τα 2.600 λεπτά φέτος. Την ίδια στιγμή ο Σαμασέκου, ο μόνος χαφ που είναι κλασικό εξάρι από το ρόστερ του Ολυμπιακού και μπορεί να του δώσει ανάσες, δεν έχει πιάσει καλά καλά τα 500 λεπτά σε 15 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Αυτό που γίνεται εμφανές και κατανοητό είναι πως ο Μίτσελ τον Εμβιλά τον προτιμάει πολύ περισσότερο από τον Σαμασέκου. Ακόμα και για τον ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός η δοκιμή με Εμβιλά στόπερ και Σαμασέκου εξάρι πήγε... περίπατο καθώς δεν επελέγη στο αρχικό σχήμα. Προτιμήθηκε να ξεκινήσει εξάρι ο Εμβιλά και μπροστά του ο Ινμπόμ Χουάνγκ.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν έχει να κάνει μόνο με πχ τους στόπερ ή το εξάρι. Έχει να κάνει με τη συνολική ανασταλτική και τακτική λειτουργία της ομάδας. Εάν δεν μαρκάρουν σωστά οι μεσοεπιθετικοί ο χαφ και οι μπακ θα δέχονται πολύ περισσότερη πίεση. Πάντα η σωστή άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και η σωστή επίθεση 'χτίζεται' από την άμυνα.

Οπότε σε αυτή την περίπτωση ο Εμβιλά που πλέον τα έχει τα... χρονάκια του (είναι λογικό να μην είναι ο ίδιος παίκτης με πριν από 2 χρόνια παρότι είναι μεγάλος μαχητής και στην Τούμπα προσπάθησε πολύ και μάλιστα αμυντικά κέρδισε τις περισσότερες αμυντικές μονομαχίες που έδωσε και ήταν στους διακριθέντες της ομάδας του) με το να παίζει διαρκώς και με ματς που θέλουν μεγάλη ένταση και έχουν φοβερή πίεση επιβαρύνεται περισσότερο. Η διαχείριση του Εμβιλά και η εναλλακτική του Σαμασέκου είναι ένα σημείο - κλειδί για τη συνέχεια. Ο Αφρικανός χαφ του Ολυμπιακού έχει στοιχεία ικανά να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και σίγουρα είναι ένας γρήγορος παίκτης ή εάν θέλετε πιο γρήγορος από τον Εμβιλά.

Και επειδή ακριβώς άλλος κλασικός αμυντικός χαφ δεν υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού μόνο ο 27χρονος Σαμασέκου μπορεί να δώσει έξτρα λύσεις αυτήν την περίοδο. Ο Εμβιλά φέτος έχει 2 ασίστ σε 32 αγώνες και ο Σαμασέκου έχει 1 ασίστ σε 15 ματς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα