Ολυμπιακός: Η εμφάνιση του Superman Πασχαλάκη που δεν ήταν έκπληξη, οι στιγμές ποιότητας του Χάμες και τα τακτικά προβλήματα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η εμφάνιση του Superman Πασχαλάκη που δεν ήταν έκπληξη, οι στιγμές ποιότητας του Χάμες και τα τακτικά προβλήματα

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν έφυγε νικητής από την Τούμπα όπου η εικόνα του δεν ήταν τόσο καλή ή πειστική σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα γνωρίζοντας και έχοντας κατά νου πως ήταν πολύ πιθανό να έχει έναν αγώνα παραπάνω από την προσεχή αντίπαλό του στο Novibet Κύπελλο, την ΑΕΚ, καθώς το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο αναβλήθηκε για τους γνωστούς λόγους και μένει να κριθεί η τύχη του. Πήγε όμως βασικά στην Τούμπα με στόχο να πάρει αποτέλεσμα. Σίγουρα το βασικό ζητούμενο ήταν το διπλό, το οποίο δεν ήρθε. Ήρθε ένα 0-0 το οποίο δεν προέκυψε και τόσο εύκολα. Ναι θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να σκοράρει ο Ολυμπιακός αλλά θα μπορούσε να είχε δεχθεί και γκολ. Και μπορεί οι 2 ομάδες να είχαν από ένα δοκάρι αλλά οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο απειλητικοί συνολικά επιθετικά - ασχέτως του ότι είχαν ορισμένες κακές τελικές αποφάσεις, επιλογές και σουτ - και η διάταξη τους γενικά λειτούργησε πιο καλά από εκείνη των φιλοξενούμενων.

Το πρώτο περίπου 20λεπτο στην Τούμπα για την ομάδα του Μίτσελ ήταν πολύ ζόρικο. Η αριστερή πλευρά με τον Ρέαμπτσιουκ είχε συνεχή τακτικά και αμυντικά προβλήματα - και σίγουρα αρκετά παραπάνω από τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού - και το κέντρο δεν είχε την ανάλογη πειστική εικόνα με τον Εμβιλά αυτήν τη φορά να έχει το πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τους άλλους. Στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε αλλά έως ένα σημείο.

Ο Ολυμπιακός δε για σημαντικό κομμάτι του αγώνα μεσοεπιθετικά δεν πήρε και πολλά πράγματα από τα άκρα του και σίγουρα δεν είχε και την κυκλοφορία που θα ήθελε. Ο Χάμες με την ποιότητά του είχε δοκάρι με φοβερό σουτ και κάποιες ακόμα στιγμές, ο Μασούρας το προσπάθησε και ο Μπιέλ με τον Μπακαμπού δεν μπήκαν τόσο στον αγώνα. Ή για την ακρίβεια δεν συνέβαλλαν στη γραμμή κρούσης, όπως θα μπορούσαν. Μεσοεπιθετικά ο Κολομβιανός ήταν αυτός που ξεχώρισε κάνοντας αρκετές ατομικές ενέργειες είτε για να απελευθερώνεται είτε για να δημιουργεί φάσεις είτε για να προσπαθεί να απειλήσει. Ο Χάμες είχε τουλάχιστον ορισμένες καλές και ποιοτικές στιγμές του.

Το ματς - όπως εξελίχθηκε - ο Ολυμπιακός έπρεπε να το ισορροπήσει μετά την πίεση που δέχθηκε στα πρώτα λεπτά. Το έκανε σε ένα μέρος στο πρώτο 45λεπτο και έβγαλε μια αντίδραση με κάποιες φάσεις αλλά στην επανάληψη πάλι είχε προβλήματα στο ξεκίνημα του 2ου μέρους. Και κάπως έτσι κατέληξε στο κλασικό «εάν δεν μπορείς να νικήσεις τουλάχιστον μην χάσεις» για να οδηγηθούμε σε αυτό το τελικό 0-0.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς περίμενε σίγουρα πολλά παραπάνω από αρκετά πρόσωπά του. Όπως τον Μπιέλ, τον Μπακαμπού ή ακόμα και τα αμυντικά του άκρα. Όπως επίσης σε ένα ακόμα ντέρμπι δεν σκόραρε. Δεν βρήκε δίχτυα, όπως επίσης αυτό δεν ήταν στα συν του.

ΜΙΤΣΕΛ1

Ένας παίκτης όπως ο Πασχαλάκης που δεν δέχεται να χάνει, η ανάγκη για αλλαγή στο... τσιπάκι και οι αλλαγές του Μίτσελ

Η εμφάνιση του Πασχαλάκη στην Τούμπα - εάν εξαιρέσει κανείς μία φάση που του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και βρέθηκε να διώξει ο Ρέαμπτσιουκ - ήταν απλά πολύ καλή. Άκρως πειστική και έφτασε σε ένα ακόμα ντέρμπι που δεν δέχθηκε γκολ και βέβαια δεν έχασε κιόλας. Και ήταν μία εμφάνιση που δεν αποτελεί έκπληξη.

Ο Superman Πασχαλάκης δεν είναι ένας παίκτης που του αρέσει να χάνει. Είναι γκολκίπερ με προσωπικότητα και ήταν πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Την ήθελε αυτήν την πολύ καλή εμφάνιση σε αυτό το ντέρμπι. Την ήθελε και την έκανε.

Ενδεχομένως μαζί με τον Εμβιλά να ήταν οι τοπ παίκτες του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, όπου οι Πειραιώτες έβγαλαν και τακτικά θέματα και ζητήματα συνολικής αμυντικής λειτουργίας (επιστροφών αλλά και προσέγγισης ορισμένων φάσεων). Γενικά ο Ολυμπιακός επειδή θα έχει και άλλα ντέρμπι μπροστά του ξεκινώντας από το ματς με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο την Πέμπτη θα πρέπει κάπως να αλλάξει το... τσιπάκι του για αυτά τα ματς. Γενικά για τα ντέρμπι. Δεν αρκεί μόνο η μαχητικότητα. Θέλει και παραπάνω ένταση αλλά και παραπάνω ουσία και βέβαια και παραπάνω επιθετική παραγωγικότητα.

ΚΑΝΟΣ1

Όσο για τις αλλαγές του Μίτσελ; Ο Κανός κάτι πήγε να κάνει με τα κερδισμένα φάουλ - σε έναν αγώνα όπου η διαιτησία του Κρούζλιακ δεν μπήκε σε πρώτο πλάνο πάντως σε σχέση με τις αποφάσεις του - του και... φθείροντας κάπως την αντίπαλη άμυνα και ο Ραμόν είναι παίκτης με ταχύτητα που θέλει όμως ακόμα παραπάνω παραστάσεις (τοποθετήθηκε στα αριστερά και μπροστά από τον Ρέαμπτσιουκ για να του δίνει έξτρα βοήθειες). Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προβληματιστεί πάντως ειδικά από το πως μπήκε στο ξεκίνημα των 2 ημιχρόνων του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ας έπαιζε εκτός έδρας. Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να το δει ως έναν... οδηγό για το τι καλείται να αλλάξει για τη συνέχεια.

Υ.Γ. Όπως δεν αποτέλεσε έκπληξη η εμφάνιση του Πασχαλάκη δεν προκαλούν πια καμιά έκπληξη οι τοποθετήσεις και γενικά ο τρόπος έκφρασης του Λουτσέσκου μετά από αγώνες. Προσωπικά δεν θυμάμαι πότε άλλη φορά τον Σωκράτη να απαντά δημόσια σε άλλον προπονητή και αυτό νομίζω λέει πολλά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.