Γρηγορίου: «Ο Ιωνικός έχει παίκτες για να κάνει σερί»

Γρηγορίου: «Ο Ιωνικός έχει παίκτες για να κάνει σερί»

Newsroom
 Γρηγορίου: «Ο Ιωνικός έχει παίκτες για να κάνει σερί»

bet365

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για τη «μάχη» που δίνει ο Ιωνικός ώστε να μείνει στη Super League.


Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Μιχάλης Γρηγορίου στον πάγκο του Ιωνικού, καθώς η ομάδα κέρδισε (2-0) τη Λαμία στο ντέρμπι της ουράς και βρέθηκε στο «-2» από την απευθείας παραμονή της. Ο 49χρονος κόουτς μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την απόφασή του να πάει στη Νίκαια, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το πως αποφάσισε να πει το ναι στην πρόταση του Ιωνικού:
«Γνωρίζετε κι εσείς ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη σκέψη στο μυαλό μου όταν μια ομάδα είναι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Το έχω ξανακάνει και παλιότερα, η πρόταση που μου κατέθεσε η διοίκηση Τσιριγώτη ήταν τέτοια που οποιοσδήποτε επαγγελματίας δε θα μπορούσε να αρνηθεί. Δεύτερον θεώρησα ότι ο Ιωνικός διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ, οπότε αυτοί οι δυο παράγοντες με έκαναν να πω το ναι. Πολύ δύσκολο ναι, γιατί εννιά στους δέκα θεωρούν ότι ο Ιωνικός είναι η μια από τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστεί. Μέχρι πριν το ματς στη Λαμία. Όταν πας σε μια ομάδα και υπάρχει μπροστά ένας τελικός, γιατί τέτοιος ήταν, είναι δύσκολο. Νικήσαμε και πλησιάσαμε τις άλλες δύο ομάδες που είναι χαμηλά. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν και συνεχίζουμε».

Για το αν η αποφυγή του υποβιβασμού είναι μια κούρσα τριών ομάδων και θα τη γλιτώσει τελικά μια εξ αυτών: «Τα τελευταία χρόνια αν κάνουμε αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν της Σούπερ Λίγκας θα δούμε ότι ενώ υπήρχαν πάντα ομάδες που θεωρούνταν… σωσμένες, μετέπειτα έπεσαν. Θυμίζω τον ΟΦΗ που επί της ουσίας σώθηκε την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ, τον Παναιτωλικό που έμεινε με την ίδια διαδικασία, άρα δεν είναι τόσο εύκολο με 13 παιχνίδια μπροστά να έχουν τελειώσει βαθμολογικά κάποιες ομάδες. Ναι μεν αισθάνονται πιο άνετες αλλά μέχρι εκεί, οπότε όχι δεν θα πω ότι είμαστε μόνο οι τρεις μας».

Για τις μεταγραφές που έγιναν στον Ιωνικό και το ρόστερ που έχει πλέον: «Με τα τρία τελευταία παιδιά που ήρθαν θεωρώ ότι κλείσαμε τρύπες που ήταν αναγκαίο. Πήραμε παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστικές κινήσεις, όχι κινήσεις απλά για να γίνουν. Το ρόστερ είναι άκρως ικανοποιητικό σε όλα τα πλαίσια, οπότε είναι μια τεράστια ευκαιρία όλο αυτό να το κάνω οικογένεια και να βγάλουμε άμεσα αποτελέσματα γιατί δεν υπάρχει και χρόνος. Πάμε στα παιχνίδια μόνο για νίκες, λόγω της βαθμολογικής μας κατάστασης».

Για την εικόνα που είχε ως θεατής για την βαθμολογική κατάσταση της ομάδας του: «Νομίζω ότι αδικούνταν βαθμολογικά, υπήρχε και μια περίοδος που ήταν άτυχος, θα μπορούσε ο Ιωνικός να έχει 4-5 βαθμούς παραπάνω. Προφανώς ο κάθε προπονητής βάζει την δική του πινελιά, διαδέχτηκα έναν πολύ καλό προπονητή και φίλο, τον Δημήτρη Σπανό. Πάντα όταν υπάρχει μια αλλαγή, υπάρχει κι ένας άνεμος αισιοδοξίας. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό, έχουμε παίκτες που μπορείς να βασιστείς και να κάνουν ένα σερί».

Για το αν και πόσο ανταγωνιστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι είναι το καλύτερο στα τελευταία 20-30 χρόνια. Είχα τονίσει πριν το Μουντιάλ ότι δεν θα ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει έτσι, όταν αρκετοί τον είχαν χρίσει πρωταθλητή. Ποτέ δεν ευνοεί μια διακοπή τον πρωτοπόρο, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να ανασυγκροτηθούν συν την ΑΕΚ που έχει τεράστιο ρόστερ και νέο γήπεδο και απλά ήθελε να συνεχίσει, ενώ στα πλέι οφ έχει και οκτώ ντέρμπι. Άρα πως μπορείς να έχεις βγάλει πρωταθλητή; Και για την 2η και την 3η θέση θα γίνει τεράστια μάχη και μακάρι να βλέπαμε κάθε χρόνο τέτοια μάχη, για να γυρίσει και ο κόσμος στα γήπεδα. Είναι κάτι που θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το πρόγραμμα της ομάδας του και πως το βλέπει: «Δεν θα πω ότι είναι καλό το πρόγραμμα μας, αλλά ότι μέχρι το τέλος της όλης διαδικασίας -και την βαθμοθηρία που ξέρω από την καριέρα μου να κυνηγάω- θα πρέπει να έχουμε κάνει τρεις νίκες. Δύσκολο, ο βαθμός και μόνο είναι δύσκολος να τον πάρεις στην Σούπερ Λίγκα. Στο μυαλό μας και στην τακτική μας, εμείς αυτό έχουμε σαν στόχο».


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα