Σέρχιο Αραούχο: Ο υπηρέτης της ΑΕΚ!

Σέρχιο Αραούχο: Ο υπηρέτης της ΑΕΚ!

Δημήτρης Βέργος
Σέρχιο Αραούχο: Ο υπηρέτης της ΑΕΚ!

bet365

Πιο ώριμος από ποτέ, ο Σέρχιο Αραούχο, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και ταγμένος στον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Ματίας Αλμέιδα, δίνει όλο του το είναι για το καλό της ΑΕΚ.

Ο Σέρχιο Αραούχο δεν ήταν στην ΑΕΚ ποτέ ο φορ που θα τελείωνε τη σεζόν με +20 γκολ στο ενεργητικό του. Έπαιζε όμως σταθερά μέσα στο «κουτί» του αντιπάλου και είχε 10 με 15 γκολ μέσα σε μια σεζόν. Ήρθε ο Ματίας Αλμέιδα φέτος όμως για να δώσει στον «Τσίνο» έναν διαφορετικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Έναν ρόλο που του «πήρε» τα γκολ, αλλά του έδωσε τη δυνατότητα να «φτιάχνει». Είτε με ανακτήσεις, είτε με ασίστ για το καλό του συνόλου. Και ο 31χρονος -εδώ και δύο μέρες- Αργεντινός επιθετικός ακολουθώντας τις οδηγίες του «Πελάδο», με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, υπηρετεί παράλληλα και την ΑΕΚ. Θυσιάζοντας τα δικά του τέρματα για την ομαλή λειτουργία του πλάνου που εφαρμόζει με επιτυχία ο Αλμέιδα και φέρνει την Ένωση στην κορυφή μετά το 3-0 επί του Άρη.

Το 3-0 επί του Άρη ήταν η αποθέωση του αλτρουισμού του Αραούχο με τη φανέλα της ΑΕΚ

Το «πάνω από όλα η ομάδα» που έχει μπολιάσει στα μυαλά των παικτών ο Αλμέιδα είναι μια φράση την οποία ο Αραούχο τηρεί πιστά σε κάθε παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αλλά το χθεσινό ματς στην OPAP Arena με τον Άρη ήταν η αποθέωση του αλτρουισμού του. Η ασίστ στο γκολ του Πινέδα, κι ενώ θα μπορούσε να ψάξει το γκολ τελειώνοντας τη φάση μόνος του καθώς έφευγε απέναντι από τον Κουέστα, αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Ακόμα και στο γκολ του Γκατσίνοβιτς. Παίζοντας κάθετα και φτάνοντας έξω από την περιοχή, θα μπορούσε να δοκιμάσει το πόδι του όπως το είχε κάνει με επιτυχία σε αντίστοιχες περιπτώσεις παλιότερα. Όχι όμως. Την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την ασίστ στον Γκατσίνοβιτς για να πλασάρει εκείνος στο τετ-α-τετ «σιγουρεύοντας» το γκολ.

Ήδη από το πρώτο μέρος όμως είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στο να πάρει η ΑΕΚ το προβάδισμα κερδίζοντας το πέναλτι όταν υποδέχτηκε την μπάλα με τον Οντουμπάτζο να τον γκρεμίζει. Ενώ ήταν πάλι ο Αραούχο εκείνος από τον οποίο ξεκίνησε και η ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία στο πρώτο μέρος, καθώς από δική του προσπάθεια με ένα τάκλιν στη μεσαία γραμμή λες και ήταν αμυντικός χαφ ανέκτησε την κατοχή για να φτάσει η ΑΕΚ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα που θα μπορούσε να είχε απλοποιήσει τα πράγματα για τους Κιτρινόμαυρους πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ο πιο ώριμος Αραούχο τρέχει, πιέζει και βάζει τα πόδια του στη «φωτιά» για την ΑΕΚ

Αναμφίβολα ο «Τσίνο» βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και αυτό μαζί με την παρουσία του Αλμέιδα στον πάγκο δημιουργεί τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό στη δουλειά που εκτελεί πιστά ο Αραούχο ως στρατιώτης μέσα στο γήπεδο. Πιέζοντας ψηλά την άμυνα του αντιπάλου είτε για να κλέψει είτε για να οδηγήσει σε «παγίδα» και άμεση ανάκτηση της μπάλας από κάποιον συμπαίκτη του. Τρέχοντας ασταμάτητα παντού και βγαίνοντας μέχρι και κάτω από τη μεσαία γραμμή για να πάρει μπάλα και να ξεκινήσει την ανάπτυξη. Βάζοντας με αυτοθυσία τα πόδια του στα τάκλιν και πέφτοντας με λύσσα στην μπάλα για να βγει ξανά η ΑΕΚ στην επίθεση.

Έχοντας φτάσει ήδη τις επτά ασίστ στο πρωτάθλημα (πέρα από τα πέντε γκολ που έχει σημειώσει) και μετρώντας μέσο όρο σχεδόν επτά ανακτήσεις μπάλας και τις περισσότερες από αυτές στο μισό του αντιπάλου, ο Αραούχο μπορεί να συναγωνίζεται επιδόσεις που πιάνει συνήθως ένα πολύ χρήσιμο «οκτάρι» με δημιουργικές και ανασταλτικές αρετές. Κι όμως εδώ μιλάμε για έναν επιθετικό, οποίος έχει φτάσει σε σημείο να πανηγυρίζει την κάθε ασίστ που δίνει σε συμπαίκτη του σαν δικό του γκολ και το κάθε επιτυχημένο τάκλιν ή σπριντ πίεσης σαν να τελειώνει τη φάση στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτός είναι ο φετινός Αραούχο. Ένας παίκτης ταγμένος στο πλάνο του Αλμέιδα για το καλό της ΑΕΚ.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα