ΑΕΚ - Αρης 3-0: Κορυφή με τη δύναμη της OPAP Arena και την κλάση του Αραούχο (vids)

Δημήτρης Βέργος

bet365

Με MVP τον Σέρχιο Αραούχο που κέρδισε πέναλτι για το 1-0 του Αμραμπατ στο 18' και έδωσε δύο ασίστ (76' Γκατσίνοβιτς, 89' Πινέδα) η ΑΕΚ έφτασε στην πρώτη θέση νικώντας 3-0 τον αξιόμαχο Αρη που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 60' (αποβολή Ετέμπο) και έχασε τεράστιες ευκαιρίες για ισοφάριση με Γκρέι και Μπράμπετς.

Ο νόμος της Φιλαδέλφειας μίλησε ξανά. Η ΑΕΚ έκανε το 11/11 στο κάστρο της OPAP Arena επικρατώντας με 3-0 του Άρη και πάτησε -προσωρινά τουλάχιστον- στην κορυφή, περιμένοντας το αυριανό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Ο Άμραμπατ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 18' έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση, ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες στο 60' λόγω δεύτερης κίτρινης του Ετέμπο και ο Γκατσίνοβιτς στο 76' σφράγισε την επικράτηση της ΑΕΚ που προσπέρασε στην πρώτη θέση, βάζοντας και το... κερασάκι στην τούρτα με τον Πινέδα να χρίζεται και αυτός σκόρερ στο 89'. Επανεμφάνιση Ελίασον, ο οποίος πέρασε αλλαγή επιστρέφοντας στα γήπεδα μετά από σχεδόν τρεις μήνες, εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής βέβαια ήταν ο Αραούχο που κέρδισε το πέναλτι και μοίρασε δύο ασίστ υπηρετώντας στον απόλυτο βαθμό τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Αλμέιδα.

ΑΕΚ – Άρης: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Πάρντιου

Έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό που του στέρησαν τη συμμετοχή στο ματς με τον Ιωνικό, ο Λιβάι Γκαρσία επανήλθε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ με τον 25χρονο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να ξεκινάει στην επίθεση μαζί με τον Αραούχο. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα, όπως στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, με τον Πινέδα στα αριστερά και τον Άμραμπατ στα δεξιά. Ούτε στα μετόπισθεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση, με τον Αθανασιάδη στην εστία και τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα τετράδα στην άμυνα. Ο Άλαν Πάρντιου που είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα λόγω των απουσιών ξεκίνησε τον Άρη με τον Κουέστα στην εστία, τους Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Ετέμπο και Ντουκουρέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Νταρίντα μπροστά τους, τους Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία στις δύο πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Το πάνω χέρι η ΑΕΚ και 1-0 ο Άμραμπατ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena με στόχο να πάρει από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του ματς και να βρει ένα σχετικά γρήγορο γκολ. Και πέτυχε απόλυτα τον στόχο της, ολοκληρώνοντας ένα πρώτο μέρος που μπορεί να μην είχε αρκετές καλές στιγμές, αλλά την ίδια στιγμή δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους από τον Άρη. Η Ένωση είχε την πρώτη της τελική στο 12' με τον Σιμάνσκι με τη μία να πιάνει το σουτ μετά το κόρνερ του Χατζισαφί, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Άμραμπατ. Ο Αραούχο υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή του Άρη, ο Οντουμπάτζο πήγε άτσαλα πάνω του και ο Γκοντίνιο έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και το 1-0 για τους Κιτρινόμαυρους ήταν γεγονός. Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν πάρει το κέντρο και δεν επέτρεπαν στους Κίτρινους να φανούν απειλητικοί στην κόντρα. Μάλιστα στο 36' θα μπορούσαν να είχαν βρει και ένα δεύτερο γκολ και να πάνε με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κουέστα.

Αποβλήθηκε ο Ετέμπο, τελείωσε το ματς ο Γκατσίνοβιτς και το... κερασάκι ο Πινέδα

Ο Άρης από μια στατική φάση στο 52' λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Αθανασιάδης έκανε κακή εκτίμηση στην έξοδο διώχνοντας με γροθιές σε ένα σημείο που ήταν ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος με κεφαλιά πήγε να σκοράρει, αλλά ο Χατζισαφί λίγο πιο μπροστά από τη γραμμή απομάκρυνε, με τον Γκρέι στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και κυκλοφορούσαν με ευκολία την μπάλα, χωρίς όμως να δημιουργούν άλλη απειλή στην εστία της ΑΕΚ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ετέμπο που είχε κάρτα πάτησε τον Σιμάνσκι, είδε τη δεύτερη και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια αφήνοντας τους Κίτρινους με δέκα παίκτες για την υπόλοιπη μισή ώρα. Ο Πάρντιου αναγκάστηκε να βγάλει τον Γκρέι και να περάσει στη θέση του τον Νταμπό. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Άρης έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 68' όταν ο Φαμπιάνο σέντραρε, ο Μπράμπετς έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Αθανασιάδης με εντυπωσιακή απόκρουση στη γωνία του κράτησε το 1-0.

Αναμενόμενα ο Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Γκατσίνοβιτς αντί του Σιμάνσκι και τον Ελίασον αντί του Άμραμπατ, στην επανεμφάνιση του Σουηδού εξτρέμ από τον Νοέμβριο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Η Ένωση άρχισε να παίρνει ξανά τον έλεγχο και στο 74' με μια κούρσα ο Γκατσίνοβιτς σημάδεψε τη γωνία, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το κάθετο. Δύο αργότερα όμως, ο Σέρβος χαφ θα έβρισκε δίχτυα. Ο Πινέδα έκλεισε τον Νταμπό, ο Αραούχο πήρε την μπάλα, προχώρησε, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκατσίνοβιτς και αυτός με πλασέ τελείωσε τη φάση στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-0 στο 76'.

Ο Αλμέιδα για το τελευταίο δεκάλεπτο φρέσκαρε τα πόδια των παικτών του με Σιντιμπέ, Μάνταλο και Τσούμπερ αντί Χατζισαφί, Γιόνσον και Λιβάι. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε στο 85' δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πινέδα έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0. Ο Νταμπό γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω, ο Αραούχο έφυγε μπροστά και πάσαρε στον Μεξικανό χαφ, ο οποίος σε άδεια εστία πλάσαρε και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Ένωσης. Στις καθυστερήσεις ο Κουέστα νίκησε τον Τσούμπερ σε τετ-α-τετ αποτρέποντας το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ.

MVP: Ο Αραούχο. Ταγμένος στον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Αλμέιδα, κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 και έβγαλε δύο ασίστ στα άλλα δύο κιτρινόμαυρα γκολ. Τι άλλο να έκανε;

Στο ύψος τους: Ο Μουκουντί έσβησε τον Γκρέι, ενώ ο Γιόνσον με τις ανακτήσεις μπάλας έκανε σπουδαία δουλειά στο κέντρο. Κινητικός ο Πινέδα που βρήκε και γκολ στο τέλος, μπήκε ορεξάτος ο Γκατσίνοβιτς που βρήκε επίσης δίχτυα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ετέμπο, ο οποίος άφησε τον Άρη με δέκα παίκτες στο 60' και κάπου εκεί ψαλίδισε τις ελπίδες της ομάδας του για να διεκδικήσει αποτέλεσμα, ενώ και ο Νταμπό ευθύνεται στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Οντουμπάτζο στη φάση του πέναλτι, πηγαίνοντας άτσαλα πάνω στον Αραούχο, αλλά και ο Νταμπό με τη λανθασμένη πάσα προς τα πίσω στο τρίτο τέρμα της Ένωσης.

Το στραγάλι: Ο Πορτογάλος Γκοντίνιο σωστά υπέδειξε το πέναλτι στην ανατροπή του Αραούχο από τον Οντουμπάτζο, ενώ σωστά επίσης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ετέμπο. Στην φάση της σύγκρουσης του Αθανασιάδη με τον Φαμπιάνο όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι, το VAR επεσήμανε στον Πορτογάλο να συνεχίσει κανονικά το ματς. Σφύριζε αρκετά στο ματς, κόβοντας αρκετές φορές τον ρυθμό.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τη δύναμη της έδρας της, είχε σωστή ανασταλτική λειτουργία και στη συνέχεια έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και με τις αλλαγές του Αλμέιδα οδήγησε σε αδιέξοδο τον Άρη φτάνοντας στο 3-0 που τη φέρνει -έστω και προσωρινά- στην κορυφή.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί (80' Σιντιμπέ), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (70' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80' Μάνταλος), Πινέδα, Άμραμπατ (70' Ελίασον), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (80' Τσούμπερ)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (71' Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (94' Σγουρός), Ιτούρμπε, Γκρέι (61' Νταμπό)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα