ΠΑΟΚ: Από το ανυπόφορο φθινόπωρο στο ματς της χρονιάς

ΠΑΟΚ: Από το ανυπόφορο φθινόπωρο στο ματς της χρονιάς

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμάται τους μήνες που πέρασαν για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και φθάνει στο αυριανό μεγάλο ματς που κρίνει πολλά για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Τι ωραία άρθρα! Εκπληκτικά αφιερώματα! Διθύραμβοι για τον ΠΑΟΚ, την πορεία του και το ποδοσφαιρικό του πλάνο! Πανηγυρισμοί και υπερηφάνεια από τους ΠΑΟΚτσήδες για όλα αυτά! Τι καλά περνάμε τώρα…

Δεν θέλετε (ειδικά οι ΠΑΟΚτσήδες) να θυμηθούμε τι συνέβαινε για το ίδιο αυτό πλάνο, για την ίδια αυτή ομάδα και τους πρωταγωνιστές της από Αύγουστο μέχρι και Οκτώβριο-Νοέμβριο. Δεν θέλετε αν και πάρα πολλά τα έχω κρατημένα! (Δεν μπορείτε να φανταστείτε…).

Μα το πλάνο είναι ίδιο! Η βασική ιδέα του Σαββίδη δεν άλλαξε! Τα πρόσωπα που το υπηρετούν ήταν τότε, είναι και τώρα. Τότε όμως επικρατούσε τρελό ανάθεμα! Κάθε μέρα, όλη μέρα! Έφταιγαν οι πάντες και τα πάντα. Και φυσικά ελάχιστοι προσπαθούσαν να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του πλάνου, υπέρ και των εξειδικευμένων ανθρώπων οι οποίοι το υπηρετούσαν και βασικά του προπονητή ο οποίος ήταν στο επίκεντρο.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα και πάλι επηρεάζει κρίσεις, συνειδήσεις, συναισθήματα. Δυστυχώς οι οπαδοί του αποτελέσματος είναι πάρα πολλοί στην Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά φέτος στον ΠΑΟΚ. Προφανώς και δεν είναι ωραίο να χάνεις. Άλλο αυτό και άλλο να απαξιώνεις καταξιωμένους και επιτυχημένους ανθρώπους που με την δουλειά τους εγγυώνται το τελικό αποτέλεσμα. Και η απαξίωση-ισοπέδωση επειδή ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε και πάρα πολλοί (ειδικά στο διαδίκτυο και τα ραδιόφωνα) ήθελαν να ακούνε και να διαβάζουν ξεφωνητά, προέκυπτε πέρα από τους δημοσιογράφους που… πάμε όπου φυσάει ο άνεμος και από πολλούς βετεράνους! Γνώστες του χώρου! Ανθρώπους που τότε «έσκιζαν» τον Λουτσέσκου και τώρα τον αποθεώνουν. Ποδοσφαιρανθρώπους που τότε εκμηδένιζαν προσωπικότητες και παίκτες όπως πχ ο Ολιβέιρα και τώρα λένε ότι αυτός είναι ο παικταράς και ο Σπόραρ είναι ένα τίποτα! Η σχολή κριτικής με βάση το τελευταίο αποτέλεσμα: «Στην Ελλάδα είσαι ότι είναι το αποτέλεσμα που έφερες στο τελευταίο παιχνίδι» λέει ο Λουτσέσκου και δυστυχώς έχει -και πάλι- δίκιο.

Δεν γίνεται αλλιώς όμως! Από κάπου ξεκινάς στο ποδόσφαιρο. Από κάπου γίνεται η αρχή για να δουλέψεις, να προπονηθείς, να επιμείνεις και να επιμείνεις για να φθάσεις στον στόχο σου. Το όραμα στον ΠΑΟΚ το δίνει ο Ιβάν Σαββίδης. Η εγγύηση για το επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι made in Λουτσέσκου! Ναι αυτόν για τον οποίο (αν είναι δυνατόν) πίστευαν πολλοί ότι μπορεί να πιέσουν τον Σαββίδη για να τον αλλάξει. Αλήθεια; Τώρα που πέρασε ο καιρός, πώς ήταν δυνατό να υπήρχαν άνθρωποι που θεωρούσαν ότι υπήρχε έστω και μία τέτοια πιθανότητα; Το ότι ο Σαββίδης (Ιβάν και Γιώργος) στήριξαν όλο το πλάνο δεν ήταν είδηση. Αλίμονο… Το θέμα ήταν πώς βρήκαν τόσους πανέξυπνους τρόπους να το κάνουν εμπράκτως!

Και να που μετά από το ανυπόφορο-τραγικό-εφιαλτικό Φθινόπωρο, φθάσαμε στον Ιανουάριο όπου μετά από εκπληκτικό ασπρόμαυρο σερι, τα 24-1 γκολ και τον διπλό θρίαμβο επί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, είμαστε μπροστά στον αγώνα της χρονιάς για την ομάδα του Λουτσέσκου: Στον δεύτερο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο!

Είναι πολύ απλά τα πράγματα: Ο ΠΑΟΚ αύριο δίνει τελικό! Μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού παίζεται η συνέχεια στο κύπελλο το οποίο ο ΠΑΟΚ το θέλει πάρα πολύ. Το θέλει γιατί:

-Ο τίτλος βαραίνει πάρα πολύ στην ιστορία του. Τους έχει ανάγκη τους τίτλους.

- Μπορεί να του φτιάξει σε μεγάλο βαθμό και την επόμενη χρονιά.

-Η πρόκριση θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και στην αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για την πορεία του πρωταθλήματος!

Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που λυσσάει για απάντηση. Σε μία πολύ καλή ομάδα που εγώ είμαι βέβαιος ότι επειδή έχει σωστές βάσεις και ποδοσφαιρικές αρχές, θα ξαναβρεί τη φόρμα της και θα είναι βασικός διεκδικητής των μεγάλων στόχων. Απέναντι σε μία ομάδα που πολύ απλά δεν έχει τίποτα να χάσει σε αυτόν τον προημιτελικό! Χαμένος πάει ο Παναθηναϊκός και ψάχνει από κάπου να πιαστεί για να ανακάμψει!

Ματσάρα αναμένεται, ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί και αν βάλει το πρώτο γκολ τότε… μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Αν όχι, αν ο ΠΑΟΚ μετά από πολλούς μήνες βρεθεί πίσω στο σκορ, εκεί θα δούμε την αντίδραση της ομάδας του Λουτσέσκου.

* Χθες ο Βιεϊρίνια είχε γενέθλια. Από χθες ο αρχηγός του ΠΑΟΚ «τρέχει» τα 38 αφού έκλεισε τα 37. Και επειδή αναφερθήκαμε στον Σαββίδη και στις κινήσεις του στον ΠΑΟΚ, το ξαναγράφω: Οι δύο κορυφαίες αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ήταν οι δύο επιστροφές: Του Βιεϊρίνια το 2017 και του Λουτσέσκου το 2021!

* Ο κορυφαίος -που μπορούσαμε να φέρουμε- Βίντσιτς για το ματς της Τούμπας! Κάποιος Φινλανδός για το δεύτερο ματς της Λεωφόρου! Ρε την εξυγίανση…

* Έχουν δημιουργηθεί πολλές ίντριγκες με μεταγραφές παικτών του Άρη τα τελευταία χρόνια όπου οι σχέσεις με τον Ολυμπιακό έφθασαν στο αποκορύφωμα. Τέτοιο πράγμα όμως όπως αυτό το τωρινό με τον Μαντσίνι, δεν έχει προηγούμενο! Πριν από το ματς της χρονιάς να προκύψει τέτοια περιπέτεια; (Μόνο τον Χρήστο Δημόπουλο θυμάμαι το 1985 πριν τον τελικό κυπέλλου). Παρολ’ αυτά, παρά το ότι δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν μία ημέρα, πιστεύω ότι ο πολύ διψασμένος για επιτυχία Άρης, μέσα στο γήπεδό του που παίζει καλύτερα, τον «έχει» αυτόν τον αλλοπρόσαλλο και τακτικά (ίσως και πνευματικά) αδύναμο Ολυμπιακό. Για να δούμε…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.