Παναθηναϊκός: Η πιο μεγάλη νίκη του στο πρωτάθλημα

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Παναθηναϊκός: Η πιο μεγάλη νίκη του στο πρωτάθλημα

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το τρίποντο που χάρισε στον Παναθηναϊκό ηρεμία, ανάσα και καλή ψυχολογία πριν από την… τριλογία με τον ΠΑΟΚ και για τα «πρέπει» ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωτοπόρου της βαθμολογίας.

Είναι φανερό ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο και δεν χωρούν εκτιμήσεις. Είναι φανερό ότι οι Ζωσιμάδες έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο μέχρι τώρα και μέσα σε ένα μήνα έχουν διαμορφώσει τη βαθμολογία της κορυφής. Εκεί είχε τη μοναδική απώλεια βαθμών ο Ολυμπιακός μετά το Μουντιάλ. Εκείνο το 0-2 που έγινε 2-2. Διαφορετικά θα αισθανόταν ο Ολυμπιακός αν είχε εκείνους τους δύο βαθμούς που άφησε στα Γιάννενα και ήταν σήμερα στον πόντο από την ΑΕΚ και στο -5 από τον Παναθηναϊκό.

Εκεί άφησε προ ημερών 3 βαθμούς η ΑΕΚ, οι οποίοι της κόστισαν αφάνταστα. Αν είχε τον Παναθηναϊκό στον πόντο η Ενωση, η πίεση στους «πράσινους» θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη μετά το ντέρμπι στην ΟPAP Arena. Και τώρα έχουν πίεση στον Παναθηναϊκό, είναι φανερό, αλλά τώρα έχουν και το περιθώριο του λάθους, διαφορετικά δεν θα το είχαν. Και η ΑΕΚ άφησε 3 βαθμούς στα Γιάννενα σε μία χρονική περίοδο που είναι σε εξαιρετική κατάσταση…

Ο Κουρμπέλης σε μονομαχία εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα

Στους Ζωσιμάδες, με τον ανεβασμένο ΠΑΣ, λίγο έλειψε να αφήσει το ένα και μοναδικό… κανονάκι που του έχει απομείνει και ο Παναθηναϊκός. Και προφανώς στέκεται στο τέλος του ματς τυχερός. Και από το γεγονός ότι ο Μορέιρα κάνει το διπλό λάθος και δεν διώχνει την μπάλα μακριά και στη συνέχεια κάνει πέναλτι, αλλά και λίγο νωρίτερα όταν γλίστρησε ο Σένκεφελντ και ο ΠΑΣ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει ολόκληρο το ματς. Εχω την αίσθηση ότι αν ο ΠΑΣ είχε σκοράρει σε εκείνο το σημείο, ο Σένκεφελντ μπορεί να έμενε στο τέλος της σεζόν στην ιστορία σαν ένας άλλος Στίβεν Τζέραρντ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός που δεν είναι αγωνιστικά όσο καλά ήταν στον πρώτο γύρο, σε αυτό το ματς ήταν διαφορετικός. Πνευματικά την διαχειρίστηκε μια χαρά την πίεση του πρωταθλητισμού. Στους Ζωσιμάδες μπήκε διαβασμένος, προετοιμασμένος και αποφασισμένος, ήταν πραγματικά καλός στο πρώτο ημίχρονο. Γκολ όμως δεν βρήκε και αυτό λίγο έλειψε να του κοστίσει. Κι’ αν ο Παναθηναϊκός έχανε άλλους δύο βαθμούς στα Γιάννενα ήταν πιθανό να έχανε και το μυαλό του. Θα έμπαινε πλέον για τα καλά το μικρόβιο της αμφιβολίας σε όλους τους παίκτες, σχετικά με το αν μπορούν να αντέξουν στον πρωταθλητισμό. Γι’ αυτό ακριβώς και πιστεύω ότι η νίκη επί του ΠΑΣ είναι η πιο μεγάλη νίκη του στην εφετινή σεζόν.

Ο Βαγιανίδης ντριμπλάρει τον Μορέιρα του ΠΑΣ

Εκτός από τρίποντο σε αυτό το ματς διατήρησε την ψυχολογία του καλή, έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους ότι είναι αρκετά σκληρός για να πεθάνει και αύξησε τις επιλογές του Γιοβάνοβιτς. Διότι ο Βαγιανίδης, ο Πούγγουρας και ο Πούχατς του έδειξαν ότι είναι έτοιμοι ακόμη και για βασικοί στα ματς που καίνε. Και αυτό ενόψει των τριών συνεχόμενων ματς με τον ΠΑΟΚ σε μία εβδομάδα και αμέσως μετά το ταξίδι στην Τρίπολη, είναι πραγματικά σπουδαίο. Ο Γενάρης είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολος για τον Παναθηναϊκό και στην πορεία του θα παίξει καθοριστικό ρόλο το αν θα είναι πρώτος και με πόσους βαθμούς διαφορά όταν θα μπει ο Φεβρουάριος.

Βεβαίως πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά»… Αν ο Παναθηναϊκός δεν βελτιωθεί, δύσκολα θα αντέξει. Αν οι μεταγραφές που έκανε και θα κάνει δεν του δώσουν επιπλέον λύσεις, δύσκολα θα αντέξει. Η βελτίωση είναι απαραίτητη, όπως και η βοήθεια από φρέσκο αίμα. Πραγματικά δεν θυμάμαι άλλη χρονιά που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας τον Γενάρη να εξαρτάται τόσο πολύ από την βοήθεια που θα πάρει από αυτούς που θα έρθουν και όχι από αυτούς που έχει. Διότι το πρόγραμμα είναι βαρύ και δύσκολο, όχι μόνο τον Γενάρη, αλλά και στα πλέι οφ, που όπως όλα δείχνουν θα κριθεί ο τίτλος. Και εκεί τα ντέρμπι θα είναι το ένα πίσω από το άλλο και η ΑΕΚ που σήμερα έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ της μοιάζει να πλεονεκτεί έναντι των υπολοίπων. Εκτός κι’ αν ο Παναθηναϊκός έχει αντέξει ως τότε στην κορυφή και οι μεταγραφές που θα έχει κάνει, του δίνουν πραγματικά λύσεις σημαντικές και θα έχουν ενταχθεί αμέσως στο πετσί του ρόλου που θα τους έχει δώσει ο Ιβάν…

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.