H μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού είναι η αποτελεσματικότητα

H μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού είναι η αποτελεσματικότητα

Νίκος Αθανασίου
H μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού είναι η αποτελεσματικότητα

bet365

Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο ήταν απόλυτα κυνικός ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου δεν μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί στα παιχνίδια του, έχοντας σκοράρει 3.49 τέρματα λιγότερα από αυτά που θα ''έπρεπε''.

Ο Παναθηναϊκός οδηγεί τη κούρσα του πρωταθλήματος από τη πρώτη αγωνιστική, βρίσκεται στο +4 από την δεύτερη ΑΕΚ και είναι ένα σύνολο με δεδομένες αρετές πάνω στο χορτάρι, οι οποίες τον έχουν οδηγήσει σε αυτή την πορεία πρωταθλητισμού έχοντας μέχρι στιγμής 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, εκείνη από την ΑΕΚ στις λεπτομέρειες στην Opap Arena.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου το Τριφύλλι έχασε βαθμούς στα παιχνίδια με τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ, ηττήθηκε από την Ένωση ενώ και στις δύο νίκες με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 με περίσσιο άγχος. Κάθε παιχνίδι προφανώς και είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα με τους Κρητικούς οι ''πράσινοι'' είχαν κακή εικόνα ενώ στους Ζωσιμάδες έκαναν ένα εξαιρετικό ημίχρονο και ήταν απόλυτα κυρίαρχοι.

Πέρα από την τεράστια ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης στη δημιουργία, η μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού ανάμεσα στο πρώτο γύρο και το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα και αυτό διαμορφώνει σε σημαντικό κομμάτι την εικόνα των αγώνων του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα πρώτα πέντε παιχνίδια του δεύτερου μισού της κανονικής διάρκειας.

Στο πρώτο γύρο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός όπως προκύπτει από το Wyscout με 23.33xGoals είχε σκοράρει 24 τέρματα. Δηλαδή +0.66 πάνω από το προσδωκόμενο, μία επίδοση που μας έδειχνε ότι το Τριφύλλι αξιοποίησε τις ποιοτικές ευκαιρίες που δημιουργούσε και ήταν κυνικό απέναντι από την αντίπαλη εστία.

Τι έχει συμβεί στα παιχνίδια του δευτέρου γύρου; Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει τελικές ευκαιρίες ίσες με 7.49xGoals. Πόσα γκολ έχει πετύχει; Μόνο τέσσερα. Δηλαδή 3.49 λιγότερα από αυτά που θα ''έπρεπε'' και είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η διαφορά που μας δείχνει το πόσο αναποτελεσματικός είναι μέχρι στιγμής, γεγονός που το έχει πληρώσει ακριβά, ειδικά στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Ιωνικό και παραλίγο να του κοστίσει ακριβά και στους Ζωσιμάδες.

Το ντεφορμάρισμα του Σεμπαστιάν Παλάσιος, η απουσία του Αϊτόρ, η έλλειψη ποδοσφαιριστών στη μεσαία γραμμή που να έχουν το εύκολο γκολ και φυσικά οι εκτελέσεις της στιγμής έχουν διαμορφώσει αυτή την εικόνα για τον Παναθηναϊκό που καλείται να βρει το... αντίδοτο, ώστε να φτάσει στα επίπεδα αποτελεσματικότητας του πρώτου γύρου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα