ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-2: Το restart... τέλειωσε στο ημίχρονο!

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Το show Φορτούνη (2 γκολ) στο πρώτο μέρος οδηγούσε τον Ολυμπιακό σε εύκολη νίκη. Όμως το χαλάρωμα της επανάληψης έδωσε την ευκαιρία στον ψυχωμένο ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίσει (2-2) και να ματαιώσει το... restart των Πειραιωτών. Παμλίδης και Λιάσος τα γκολ του «Αγιαξ».

Ο Ολυμπιακός στην επιστροφή του στο Πρωτάθλημα γκέλαρε με το 2-2 με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα. Σε ένα ματς που είχε επεισόδια στις εξέδρες αλλά και διακοπές τα ημίχρονα ήταν μοιρασμένα. Το πρώτο μέρος ανήκε στον Ολυμπιακό αλλά στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε δοκάρι και 2 γκολ για να πάρει την ισοπαλία ενώ μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες των γηπεδούχων πανηγύρισαν το αποτέλεσμα με τον κόσμο τους.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο γηπεδούχος ΠΑΣ επέλεξε το σχήμα 4-4-2, όπως φάνηκε στο γήπεδο. Κάτω από τα δοκάρια ο Σούλης και άμυνα με Εραμούσπε, Παντελάκη, Πήλιος και Σόρια, στον άξονα ήταν οι Καραχάλιος, Μορέιρα, Λιάσος και Ριένστρα και μπροστά οι Σταματελόπουλος και Παμλίδης. Αρχικά η διάταξη που είχε δοθεί ήταν το 4-3-3 αλλά στον αγωνιστικό χώρο φαινόταν να παίζουν πιο μπροστά οι δύο Έλληνες.

Για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ίδιο σχήμα ήταν μαζί οι Μπιέλ, Χάμες και Φορτούνης. Η αρχική διάταξη του Ολυμπιακού ήταν ως εξής: Πασχαλάκης - Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ - Φορτούνης, Χάμες και Μπιέλ - Αραμπί. Φορτούνης, Χάμες και Μπιέλ πάντως άλλαζαν διαρκώς θέσεις μεταξύ τους είτε πηγαίνοντας στα άκρα και είτε συγκλίνοντας προς τα μέσα.

Τα επεισοδια πριν και μετά την έναρξη του αγώνα

Το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό στα Ιωάννινα σημαδεύτηκε για τα καλά από επεισόδια προτού αρχίσει, όταν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί συγκρούστηκαν με την Αστυνομία μετά από ένταση με τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Πριν καν φτάσουμε στο 15ο λεπτό υπήρξαν τέσσερις διακοπές (!) στο σύνολο, λόγω ρίψης καπνογόνων από την εξέδρα των οπαδών των γηπεδούχων, καθώς και μια μικρή, πρώτη διακοπή. Μόλις πήγαμε στο 15ο λεπτό, υπήρξαν σημαντικής έκτασης επεισόδια με... καρεκλοπόλεμο μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα και των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και καπνογόνα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο! Τότε ο διαιτητής Κουμπαράκης πήρε τους βοηθούς του και πήγε στα αποδυτήρια. Αυτό έγινε στις 20.18 και η διαιτητική τριάδα επέστρεψε στο γήπεδο στις 20.40 για την επανέναρξη, δηλαδή 22 λεπτά μετά.

Απείλησαν οι Χάμες και Μπιέλ, σκόραρε 2 φορές ο Φορτούνης!

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο απόλυτος σταρ του α' μέρους μετά το restart από τη διακοπή. Στο 13' μετά από μία σέντρα του Χάμες ο Παντελάκης έδιωξε προ του Αραμπί και λίγο μετά απείλησε ο Φορτούνης.

Μετά τη διακοπή και στο 18ο λεπτό υπήρξε ξανά ρίψη καπνογόνου. Στο 18' και στο 20' ο Μπιέλ απείλησε με 2 προσπάθειες για να έρθει η ευκαιρία του Φορτούνη στο 30' μετά από συνεργασία με τον Αραμπί.

οσφπ

Στο 34' ήρθε το 0-1 από τον Φορτούνη. Κόψιμο από τον Ανδρούτσο και ο Αραμπί με πολύ καλή ασίστ έβγαλε σε θέση βολής τον Έλληνα χαφ που με την κόντρα του Παντελάκη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Φορτούνης σκόραρε σε ματς κανονικής διάρκεια της Superleague για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021 όταν είχε σκοράρει στο 3-0 επί της Λαμίας. Γενικά, το τελευταίο του τέρμα ήταν κόντρα στον Άρη τον Μαϊο του ίδιου έτους για τα play offs. Στο 45ο λεπτό ο Φορτούνης έκανε και το 2-0 με φαουλάρα. Ένα φάουλ που είχε κερδίσει ο Μπιέλ και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του.

οσφπ

Η πίεση του ΠΑΣ στο ξεκίνημα του β' μέρους και το 2-2 με Παμλίδη και Λιάσο

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε αισθητά. Στο 56' ο Μορέιρα είχε ένα καλό σουτ λίγο έξω ενώ λίγο πριν είχε και φάση με τον Ριένστρα. Στο 62' ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Λιάσου μετά από κόρνερ. Στο 65' ο Παμλίδης με πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-2 ανάμεσα σε σώματα και με τον Πασχαλάκη να μην αντιδρά καν.

παναι

Στο 76' ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε σε 2-2. Ο Ανδρούτσος έχασε τον Μορέιρα που γύρισε τη μπάλα την οποία δεν έκοψε κανείς για να έρθει ο Λιάσος στην... πλάτη του Κασάμι να ισοφαρίσει από κοντά. Στο 83' ο Μπάλαν από κοντά έχασε πολύ καλή φάση. Στο 87' ένα σουτ του Φορτούνη πήγε στα χέρια του αντίπαλου κίπερ. Το ματς τελείωσε στο 2-2 με τον Ολυμπιακό να γκελάρει και τον ΠΑΣ να επανέρχεται μετά το 0-2.

hwang

MVP: Ο Λιάσος. Είχε το 2ο γκολ για το 2-2 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και μόνο για αυτό του αξίζει να μπει σε αυτήν την κατηγορία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Μορέιρα και Παμλίδης για τον ΠΑΣ Γιάννινα με συμμετοχή στα 2 γκολ της ομάδας τους. Ο Παμλίδης έβαλε και εξαιρετικό τέρμα. Ο Φορτούνης για τον Ολυμπιακό με τα δύο γκολ του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κασάμι από αγωνιστικής πλευράς. Εδώ μπαίνει και ο Μίτσελ για το β' μέρος. Τη διαχείριση του αγώνα και τις λανθασμένες αλλαγές του.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα βάλουμε εδώ τη φάση του 2-2. Ο Ανδρούτσος έχασε τον Μορέιρα που έβγαλε τη μπαλιά για να σκοράρει ο Λιάσος από κοντά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα πιο πολλά 'θέματά' του ο Κουμπαράκης τα είχε σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Και οι δύο ομάδες είχαν παράπονα σε αυτό το σκέλος ενώ ο ΠΑΣ ζήτησε και 2 πέναλτι στη διάρκεια του αγώνα. Δεν υπήρξε πάντως το μεγάλο ή το σοβαρό λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΣ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 το γύρισε το ματς με τον Ολυμπιακό σε 2-2 και γενικά ήταν καλός και απειλητικός στο β' μέρος. Αυτόχειρας ο Ολυμπιακός που μην σκοράροντας ένα τρίτο τέρμα γκέλαρε με αυτήν την ισοπαλία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μέντες, Παμλίδης (81' Ροσέρο), Εραμούσπε, Ριένστρα, Λιάσος και Σταματελόπουλος (60' Μπάλαν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Εμβιλά, Φορτούνης, Χάμες (71' Μπακαμπού), Ελ Αραμπί (71' Κασάμι), Βρουσάι (22' λ.τρ. Ανδρούτσος), Μπιέλ, Ίνμπομ Χουάνγκ (81' Μαρσέλο), Ρέαμπτσιουκ (81' Γκάρι Ροντρίγκες) και Ντόι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα