Ολυμπιακός: Ο πάγκος του δίνει λύσεις αλλά τις χρειάζεται διαρκώς και για τη συνέχεια

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο πάγκος του δίνει λύσεις αλλά τις χρειάζεται διαρκώς και για τη συνέχεια

bet365

Με αφορμή το... χρυσό γκολ του Μασούρα στο Ολυμπιακός - Άρης ο Δημήτρης Τομαράς στέκεται στους παγκίτες της ομάδας του Μίτσελ και τις βοήθειες που καλούνται να δώσουν.

Ο Μασούρας ήταν μία κομβική αλλαγή στο Ολυμπιακός - Άρης ειδικά από τη στιγμή που έκανε το 1-0.

Eβαλε το νικητήριο γκολ σε αυτό το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με έναν Ολυμπιακό να κάνει για πρώτη φορά φέτος στη Λίγκα το 4/4, δηλαδή 4 νίκες στη σειρά. Ναι, προφανώς και στο β' μέρος ο Ολυμπιακός πήρε ώθηση από αρκετούς παίκτες αλλά και σημαντική βοήθεια από τους χαφ του, Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ (αλλά και από παίκτες όπως οι Χάμες και Μπιέλ), ωστόσο η αξία αυτής της αλλαγής δεν διαφοροποιείται.

Ο Έλληνας εξτρέμ έβαλε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, του πιο δύσκολου ματς που είχε το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός. Μιας αναμέτρησης με τον Άρη που πήγε να πάρει στρατηγικά το ματς και με πιο ενισχυμένο κέντρο.

Και εδώ υπάρχει η εξής παράμετρος. Από τη στιγμή που ο Μίτσελ έχει καταλήξει στον βασικό του κορμό και τα περισσότερα ατού της 11άδας του, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να παίρνει περισσότερα από τον πάγκο του. Και θα χρειαστεί αυτό πάρα πολύ στο προσεχές διάστημα...

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ1

Οι τουλάχιστον οκτώ παγκίτες που μπορούν να δίνουν λύσεις

Εάν βάλουμε μέσα στους αναπληρωματικούς και τον Μασούρα ο Μίτσελ έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες για να πάρει πράγματα από τον πάγκο του. Σε επίπεδο άμυνας υπάρχουν οι Ρέτσος και Μαρσέλο αλλά και οι Βρουσάι - Ανδρούτσος. Για τον Μαρσέλο ο Μίτσελ έχει τοποθετηθεί ενώ από πλευράς αγωνιστικής ιεραρχίας οι Ρέτσος και Βρουσάι είναι πιο πάνω από τον Ανδρούτσο.

Στο κέντρο υπάρχει ο Σαμασέκου που είναι σε θέση να βοηθήσει αισθητά αμυντικά, τακτικά αλλά και σε επίπεδο τρεξιμάτων. Και για την επίθεση υπάρχουν οι Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες και ο Αραμπί εάν θεωρήσουμε ότι σε αυτήν τη χρονική περίοδο ο Μπακαμπού λογίζεται ως βασικός.

Πάμε να δούμε όμως τα τελευταία παιχνίδια. Πήρε κάτι από τον πάγκο του ο Ολυμπιακός; Ας δούμε τους 3 τελευταίους χρονικά αγώνες. Στο ματς με τον Άρη ο Μασούρας έβαλε το νικητήριο γκολ.

Με τον Ιωνικό τα γκολ και τις ανάλογες συνεργασίες τις είχαν βασικοί. Με τον Αστέρα Τρίπολης ερχόμενοι από τον πάγκο έδωσαν λύσεις στο σκοράρισμα και τη δημιουργία οι Μασούρας και Γκάρι Ροντρίγκες. Στο δε ματς με τον Βόλο βρήκε δίχτυα ο Αραμπί που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Δεν βάζουμε στην εξίσωση τον Μπακαμπού που έβαλε γκολ ως αλλαγή, θεωρώντας τον Νο1 στράικερ.

Θεωρητικά υπάρχει και ο Βαλμπουενά. Δεν τον αναφέρουμε τόσο έντονα διότι έχει σημαντικό διάστημα να αγωνιστεί και προέρχεται από τραυματισμό αλλά και χειρουργείο.

Υ.Γ. 1 Έχει φτάσει η στιγμή όπου ο Μίτσελ καλείται να πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αυτό αφορά κυρίως στο σχήμα του σε πιο δύσκολα ματς και ποιο από τα τρία δεκάρια του θα μένει στον πάγκο.

Υ.Γ. 2 Εξαιρετική για άλλη μία φορά η στήριξη του κόσμου. Και όσο ο Ολυμπιακός θα παίρνει αποτελέσματα το κλίμα θα γίνεται ακόμα καλύτερο.

Υ.Γ. 3 Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου έχει μειώσει τη διαφορά του με την πρώτη θέση. Προσωπικά επιμένω: θα πρέπει να συνεχίσει να κοιτάζει τι κάνει εκείνος. Πρωτίστως να ασχολείται με τα δικά του ματς και μετά να ρίχνει τις... ματιές τους στους άλλους.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.