Τελικά ο Άρης έχει ποιοτικούς παίκτες ή κάνω λάθος;

Τελικά ο Άρης έχει ποιοτικούς παίκτες ή κάνω λάθος;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τελικά ο Άρης έχει ποιοτικούς παίκτες ή κάνω λάθος;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την επιστροφή του πετυχημένου Άκη Μάντζιου και τα αυτανόητα που πρέπει να γίνουν για την κατάρτιση μίας σωστής ενδεκάδας.

Η επιστροφή του πετυχημένου Άκη Μάντζιου

Παρατηρούσα τον Άκη Μάντζιο και προσπαθούσα να διαβάσω τις σκέψεις του. Είναι αδύνατον να μην μπήκε στον πειρασμό να κάνει συγκρίσεις. Τι είναι ο χρόνος ε; Τι είναι ο χρόνος ο μπαμπέσης. Και οι συγκυρίες. Τα γράφω αυτά γιατί ο Μάντζιος δεν αξιώθηκε να έχει στις υπηρεσίες του το “ καλύτερο ρόστερ” στην ιστορία της ομάδας. Πράμα που θα ήθελε το δίχως άλλο , όπως άλλωστε ο κάθε προπονητής .

Δεν είχε Οντουπάγιο , Μαζικού, ούτε Ετέμπο , ούτε Νταμπό, ούτε Μανού Γκαρσία και Νταρίντα , ούτε Πάλμα και Καμαρά στα ντουζένια τους , ούτε ακόμα ακόμα ένα Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης. ! Πως λοιπόν να μην κάνεις συγκρίσεις.

Κι όμως με αυτούς που είχε και χωρίς καμία διάθεση από μεριάς μου να τους υποβαθμίσω , τα πήγε περίφημα , κατόρθωσε να βγάλει σχεδόν όλες τους τις ποδοσφαιρικές αρετές!

Με εκείνο το ρόστερ, αντικειμενικά λιγότερο ποιοτικό από το σημερινό και με ακόμα λιγότερες λύσεις και βάθος κατάφερε αυτό που για σχεδόν 40 χρόνια δεν πέτυχε κανένας προκάτοχος του στον πάγκο. Να οδηγήσει την ομάδα στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο!

Ναι δεν περιαυτολόγησε ο Άκης Μάντζιος όταν δήλωσε μετά την λήξη της αναμέτρησης ότι επί των ημερών του και με τα έργα του μπήκαν οι βάσεις , οι σωστές βάσεις, ώστε η ομάδα να έχει την δυνατότητα μετά την πετυχημένη θητεία του να κάνει το βήμα μπροστά.

Να μην χρειάζεται να οπισθοδρομήσει για να διορθώσει σημαντικά λάθη , κενά , παραλήψεις, να καλύψει χαμένο έδαφος, χαμένες αγωνιστικές περιόδου, να θεραπεύσει αρρωστημένες νοοτροπίες.

Στους 17 μήνες παραμονής του στον πάγκο του Άρη, περίοδος που τον καθιστά τον μακροβιότερο κόουτς τα τελευταία 15 χρόνια στην ομάδα, όχι μόνο έβαλε τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας , κυρίως κατέστησε τον Άρη μια από τις ισχυρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Χάρις σε αυτόν επέστρεψε και παγιώθηκε η νοοτροπία του νικητή , η αίσθηση ότι ο Άρης δεν πλαισιώνει ή συμπληρώνει απλά το γκρουπ το ισχυρών αλλά διεκδικεί επί ίσοις όροις τίτλους και διακρίσεις.

Ανεξάρτητα από τα όποια λάθη του επί των ημερών του ο Άρης επέστρεψε για τα καλά στα ρετιρέ, έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων το οποίο αναγνώρισαν όσοι είχαν μάτια για να δουν , η καταξίωση της ομάδας στο πανελλήνιο φέρει την δική του σφραγίδα! Κι όλα αυτά – για να τα λέμε όλα όπως είναι – με μπάτζετ κατά πολύ χαμηλότερο από όλους τους ανταγωνιστές!

Όλα αυτά αναγνώρισαν στον πρόσωπο του οι φίλοι του Άρη και του επιφύλαξαν ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα που έμοιαζε με ζεστή αγκαλιά. Όλα αυτά τα πολλά και σημαντικά. Ο κόσμος , ευτυχώς, έχει κρίση , έχει αίσθηση και εκτιμά βαθειά όσους πραγματικά πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην ομάδα.

Κλείνοντας θέλω να γράψω ότι στον Άκη Μάντζιο αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία , όποτε ο χρόνος ο μπαμπέσης και οι συγκυρίες θα την δρομολογήσουν. Έτσι κι αλλιώς η ζωή κύκλους κάνει!

Το αυτονόητο

pardew_2

Τελικά δεν έγινε κάποιο θαύμα , ούτε η Επιφοίτηση των Ημερών βοήθησε να αναδειχθεί το Πνεύμα το ζωοποιόν στις τάξεις της ομάδας. Απλά αναδείχθηκε το αυτονόητο , με την επικράτηση , έστω και μερικώς, της λογικής.

Και το αυτονόητο είναι ότι ο Άρης έχει παίκτες ποιοτικούς με προσωπικότητα και θέληση για διάκριση , έχει το βάθος που άλλες ομάδες αναζητούν , έχει επιλογές στο σκοράρισμα , αρκεί οι παίκτες να βρουν ρυθμό , να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση , να αφομοιώσουν τους αυτοματισμούς, να στελεχώσουν ένα κορμό με διακριτούς ρόλους.

Ότι δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις ομάδες που λειτουργούν κάτω από κανονικές συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν να έχεις ποιοτικούς παίκτες και να μην χωράνε στην ομάδα. Είναι αδύνατον. Ακόμη και στην Παρί που οι ποιοτικοί παίκτες...περισσεύουν τελικά χωράνε στην αρχική ενδεκάδα και στα πλάνα του προπονητή. Στον Άρη περισσεύουν; Μην τρελαθούμε!!!

Τελικά η λογική επιβάλλει να παίζει ο Μαζικού , να συνυπάρχουν ο Μανού με τον Νταρίντα και με τον Ματέο αρκεί ο τελευταίος να μην προσαράζει στα άκρα αλλά να έχει έναν ρόλο ελεύθερο στον χώρο και η ομάδα να μην παίζει με κλασικό σέντερ φορ.

Υπάρχει κι αυτή η λύση. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από παραλλαγές αρκεί αυτές να μπορούν να λειτουργήσουν και να υποστηριχθούν φέρνοντας αποτέλεσμα και όχι να σπαταλιούνται σε ατελέσφορους πειραματισμούς.

Η λογική επίσης υποδεικνύει τον χρόνο συμμετοχής για τον Νταμπό. Είδατε φαντάζομαι όλοι πόσο άπλωσε , πόσο απλοποιήθηκε το παιχνίδι του Άρη με την συμμετοχή του άσου από την Μπουρκίνα Φάσο. Την μακρινή του πάσα ακριβείας δεν έχει κανένας άλλος στο ρόστερ , όπως και την δυνατότητα να γεμίζει με την παρουσία του την μεσαία γραμμή. Μετρήσατε φαντάζομαι πόσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής και πόσες φορές πάτησε στα αντίπαλα καρέ. Όλα αυτά είναι στοιχεία που η ομάδα τα χρειάζεται από έναν μέσο!

Σε αναμετρήσεις που ο Άρης θα δεχθεί πίεση η παρουσία του Νταμπό κρίνεται απαραίτητη αλλιώς βλέπω τον Ετέμπο να λιποθυμά από την υπερπροσπάθεια. Σε συνθήκες πίεσης και ο Νταμπό και ο Ετέμπο και ο Νταρίντα χωράνε, δίνοντας μάλιστα την δυνατότητα στον τελευταίο να παίξει πιο απελευθερωμένα, να καταθέσει στο τερέν ακόμα και τις επιτελικές του δυνατότητες.

Η λογική υπέδειξε επίσης ότι ο Άρης δεν χρειάζεται να γίνει μαλλιά κουβάρια , ούτε να τα βάψει μαύρα επειδή στερείται της παρουσίας του έτσι κι αλλιώς σημαντικού Πάλμα. Έχει ποδοσφαιριστές ποιοτικούς να καλύψει το κενό , έχει παίκτες που με την σωστή καθοδήγηση μπορούν να λύσουν γόρδιους δεσμούς.

Ο Άρης προλαβαίνει το δίχως άλλο να καλύψει το όποιο χαμένο έδαφος μέχρι σήμερα , να αναρριχηθεί στα ψηλά , να διεκδικήσει το Κύπελο αρκεί η ομάδα να αποκτήσει κορμό και το κυριότερο να βρεθούν οι χρόνοι και τα σχήματα για να αξιοποιηθούν όλοι οι ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ του. Είτε ως βασικοί ,είτε ερχόμενοι από τον πάγκο την σωστή χρονική περίοδο.

Κάτι τελευταίο. Τελικά από τις ομάδες πρώτης γραμμής μόνο ο Αρης δεν έπαιξε στον Βόλο με την παρουσία των οπαδών του. Αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια. Κατά τ’ άλλα το πρωτάθλημα αυτό διεξάγεται επί ίσοις όροις. Τελικά μόνο για τον Άρη υπήρχε απαγορευτικό , απαγόρευση του Διοικητή , του Επιτελάρχη , του Συνταγματάρχη , του Στρατάρχη, του Περιφερειάρχη , της ΕΠΟ της Μέλπω και άλλων απίθανων οι οποίοι φυσικά δεν θα λογοδοτήσουν γιατί ο Άρης ως θιγόμενος δεν έχει ζητήσει εξηγήσεις από τους υπευθύνους και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς , ούτε έχει καταγγείλει την στάση τους ως μεροληπτική . Αυτά!!! Άντε και του χρόνου!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!