Ολυμπιακός: Ο Κούντε που αποκτήθηκε ως αντί-Μαντί Καμαρά αλλά δεν τον πίστεψε σχεδόν κανείς προπονητής

Ολυμπιακός: Ο Κούντε που αποκτήθηκε ως αντί-Μαντί Καμαρά αλλά δεν τον πίστεψε σχεδόν κανείς προπονητής

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Κούντε που αποκτήθηκε ως αντί-Μαντί Καμαρά αλλά δεν τον πίστεψε σχεδόν κανείς προπονητής

bet365

Αποκτήθηκε το 2021 από τον Ολυμπιακό και αποχώρησε χωρίς πραγματικά να μας δόθηκε η δυνατότητα να καταλάβουμε στο 100% το τι παίκτης είναι. Ο λόγος για τον Πιέρ Κούντε.

Ο Καμερουνέζος διεθνής χαφ όπως συμφωνήθηκε από τον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπόχουμ. Στη Μπόχουμ - η οποία και τον ανακοίνωσε επίσημα - που... καραδοκούσε για την απόκτησή του από το περασμένο καλοκαίρι και που εάν όλα της πάνε δεξιά θα πληρώσει περίπου το κόστος της μεταγραφής του Πιέρ Κούντε από τη Μάιντς στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021 (δηλαδή θα δώσει 2 εκατ. ευρώ ως οψιόν το καλοκαίρι εφόσον μείνει στη Bundesliga).

Ο Κούντε είναι μία από τις περιπτώσεις των χαφ στον Ολυμπιακό που δεν μας δόθηκε πραγματικά η δυνατότητα να κατανοήσουμε στο 100% τι παίκτης είναι. Υπήρχαν διαστήματα που δεν τον βλέπαμε καν σε αγωνιστική δράση.

Σχεδόν όλοι του οι προπονητές στον Ολυμπιακό δεν τον πίστεψαν. Το 2021 ο Πέδρο Μαρτίνς μιλώντας τότε στη BILD είχε δώσει την εκδοχή του για τον έμπειρο μέσο.

«Όχι δεν μιλάω ποτέ με τους παίκτες μου για τις εντυπώσεις τους για τον αντίπαλο. Ως μία ομάδα προπονητών έχουμε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες και τις όποιες παρατηρήσεις. Ο Πιέρ έχει φοβερή νοοτροπία και πολύ καλά προσόντα για να παίζει οκτάρι.

Όμως ήρθε επίσης στην ομάδα διότι ο Μαντί Καμαρά επρόκειτο να πουληθεί και για να καλύπταμε έτσι τη θέση. Αυτό δεν έγινε (η πώληση Καμαρά) οπότε είναι λίγο πιο δύσκολο για τον Πιέρ (εννοεί από πλευράς συμμετοχής)», είχε τονίσει. Βέβαια στην πορεία φτάσαμε στο σημείο όπου ούτε ο Μαντί Καμαρά έβρισκε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα για να φύγει τελικά για τη Ρόμα αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Δυνατός και με καλά πόδια αλλά κάπως επιπόλαιος αμυντικά

Τι μας μένει από τον Κούντε; Από αυτά που είδαμε θυμόμαστε έναν δυνατό μέσο με καλά πόδια και προσπάθεια να παίξει κάθετο και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Με καλές αλλά και κακές αποφάσεις στο παιχνίδι και κάπως επιπόλαιο στα ανασταλτικά του καθήκοντα και τις καλύψεις του. Όπως θα μας μείνουν και κάποιες σουτάρες του που θα μπορούσαν να επιφέρουν γκολ.

Όχι όμως με μία εικόνα ενός παίκτη που να μην αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό. Στον τωρινό Ολυμπιακό φυσικά υπάρχει στη θέση του ο Ινμπόμ Χουάνγκ όμως από την άλλη να μην βρίσκει ούτε καν κάποια σκόρπια λεπτά συμμετοχής αγωνιστικά δεν δικαιολογείται και τόσο.

Ο διεθνής μέσος στον Ολυμπιακό έπαιξε 39 αγώνες έχοντας 1 ασίστ. Είχε 27 ματς υπό τον Μαρτίνς, 4 με τον Μίτσελ και 8 με τον Κορμπεράν. Ένας Κορμπεράν που ίσως να πόνταρε κάπως παραπάνω πάνω του απ' ότι οι άλλοι δύο αλλά η αποχώρησή του προφανώς και επηρέασε τον Κούντε.

Ο 27χρονος Κούντε φέτος δεν έπιασε ούτε τα 1.000 λεπτά συμμετοχής και είχε 13 ματς. Από τον Νοέμβριο του 2022 και μετά δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά στον Ολυμπιακό έχοντας ως τελευταία ματς τη Ναντ στην Ευρώπη και το ματς με τον Βόλο στο Πρωτάθλημα.

Άξιζε παραπάνω ευκαιρίες ο Κούντε; Η απάντηση είναι πως ναι. Το γιατί δεν τις πήρε είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Εάν θέλουμε να πάμε στην τωρινή εποχή ναι έμεινε πίσω στην ιεραρχία από οκτάρια όπως ο Ινμπόμ Χουάνγκ όμως στην ουσία η λογική ήταν εκείνος και ο Μπουχαλάκης να παίζουν περισσότερο στην Ευρώπη. Όταν τελείωσε η Ευρώπη, τελείωσαν και τα ματς για τον Κούντε. Ο Μίτσελ ήθελε να πάει περισσότερο σε ένα μοντέλο με παίκτες που εμπιστευόταν περισσότερο και επίσης η διαφορά που είχε ο Ολυμπιακός με την πρώτη θέση δεν επέτρεπε και πολλά... ανοίγματα. Ίσως στην οπτική του η περαιτέρω χρησιμοποίηση του Κούντε να ήταν σαν ένα ρίσκο.

Τώρα στη Μπόχουμ θα έχει τη δυνατότητα να ξαναβρεί τα ποδοσφαιρικά του πατήματα. Σε ένα Πρωτάθλημα όπου είχε αναδειχθεί και δείξει πράγματα για να πάρει μετά τη μεταγραφή του στην Ελλάδα.

Ένας Κούντε που αποκτήθηκε ως ο Μαντί Καμαρά αλλά στο πιο μεγάλο διάστημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό δεν ήταν στους λεγόμενους σούπερ βασικούς παίκτες. Δεδομένα έκανε και εκείνος τα λάθη του, ωστόσο και η διαχείρισή του από τους προπονητές που είχε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.


@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.