Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρντ πατάει καλύτερα κι αυτό βγαίνει... στο γήπεδο

Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρντ πατάει καλύτερα κι αυτό βγαίνει... στο γήπεδο

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρντ πατάει καλύτερα κι αυτό βγαίνει... στο γήπεδο

bet365

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει επανέλθει στην προ διακοπής κατάστασή του, όμως ο Μπεράρντ έχει επιστρέψει σαφέστατα καλύτερος και τρανή απόδειξη αυτού αποτελεί η εικόνα του στο χορτάρι.

Ο Βραζιλιάνος αρτίστας είναι ο ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» που φαίνεται να επηρεάστηκε πιο θετικά απ' όλους από την διακοπή του Μουντιάλ, αφού η επάνοδός του στους αγωνιστικούς χώρους σ' αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια σε Κύπελλο και πρωτάθλημα έχει συνοδευτεί από ένα αγωνιστικό step up.

Ο Μπερνάρντ βγάζει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, συμμετέχει πολύ περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας, την κάνει πιο επικίνδυνη με τις εμπνεύσεις του και δεν φοβάται να παίρνει συνεχώς «ευθύνες» ζητώντας την μπάλα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

Με την βοήθεια του WyScout, της κορυφαίας πλατφόρμας ποδοσφαιρικής ανάλυσης, πάμε να δούμε μερικά νούμερα για να καταλάβουμε την διαφορά αυτή που περιγράφουμε.

Η άνοδος που σημείωσε στο κομμάτι της δημιουργίας

bernard1

Η ενεργότερη συμμετοχή του στον τομέα αυτό φαίνεται από τα αυξημένα και βελτιωμένα νούμερα που έχει παρουσιάσει σε αρκετούς τομείς στα τέσσερα ματς μετά τη διακοπή, δηλαδή με Βόλο στο Κύπελλο και Ιωνικό, ΟΦΗ και Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα, σε σχέση με εκείνα πριν, δηλαδή τις 10 πρώτες αγωνιστικές της Superleague, που έπαιξε αγωνίστηκε ο ίδιος, ήτοι από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μετά. Οι 65 και 60 πάσες που επιχείρησε αντίστοιχα στα παιχνίδια με τον Βόλο στο Κύπελλο και τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα αποτελούν την δεύτερη και τρίτη του καλύτερη επίδοση μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο που είχε 84.

Αν το πάμε μάλιστα σε επίπεδο ποσοστού επιτυχίας αυτών, ο Μπερνάρντ έκανε την καλύτερη επίδοσή του στον αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο αγγίζοντας το 91% (59/65) ενώ είχε και 85% στο παιχνίδι με την Λιβαδειά (41/48), επίδοση μικρότερη μόνο από το ματς που προείπαμε κι από δύο ακόμη παιχνίδια πρωταθλήματος από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές στις οποίες όμως είχε επιχειρήσει οκτώ και 12 λιγότερες πάσες αντίστοιχα.

Στον τομέα των μακρινών μεταβιβάσεων είχε φτάσει μέχρι και τις τρεις σε τρία από τα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών, αλλά με χαμηλά ποσοστά, ενώ μετά την επιστροφή είχε μεν μόλις 1/2 με τον Βόλο, αλλά 3/3 με τον Ιωνικό, 5/7 (71%) με τον ΟΦΗ και 3/4 (75%) με τον Λεβαδειακό.

Στις through passes, δηλαδή τις κάθετες πάσες, είχε μόλις 1/16 (6,3%) στα πρώτα δεκατρία ματς, αυτή στην Λαμία που έφερε το γκολ του Παλάσιος, σε μία περίοδο η ομάδα λειτουργούσε και καλύτερα, ενώ μετά την επιστροφή ανέβασε το ποσοστό του έχοντας σε τέσσερα ματς 5/10 (50%).

Στις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου υπάρχει επίσης εμφανής βελτίωση. Στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος έφτασε μόλις από μία φορά τις επτά και τις οκτώ προσπάθειες με Αστέρα και Βόλο αντίστοιχα ενώ στα τέσσερα παιχνίδια μετά την διακοπή είχε 6/7 (86%) με τον Βόλο στο Κύπελλο, 8/11 (73%) με τον Ιωνικό, 0/1 με τον ΟΦΗ, μία κακή παρένθεση, αφού μετά ακολούθησε το εντυπωσιακό 12/15 (80%) της Λιβαδειάς, που είναι ρεκόρ σε τόσο σε αριθμό προσπαθειών όσο και αναφορικά με το ποσοστό επιτυχίας αυτών για κείνον φέτος.

Ακόμη, εντυπωσιακή είναι η πρόοδος του και στο κομμάτι των shot assists, που είναι ουσιαστικά η ενέργεια ενός παίκτη που δημιουργεί ευκαιρία για σουτ για τον συμπαίκτη του, όπου στα πρώτα δέκα παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 1,5 ανά παιχνίδι και στα τέσσερα μετά την διακοπή εκτόξευσε αυτό το νούμερο στις 2,75 ανά αγώνα (!!).

Παράλληλα και στα τέσσερα αυτά ματς ξεπέρασε τον μέσο όρο του σε πάσες που έλαβε κατά τη διάρκεια του αγώνα, έστω και πολύ οριακά στα δύο απ' αυτά, αφού παίρνει κατά μέσο όρο 34,94 πάσες ανά παιχνίδι και σ' αυτά πήρε την μπάλα 58 φορές με τον Βόλο, 36 με τον Ιωνικό, 44 με τον ΟΦΗ και 35 με την Λιβαδειά.

Υπήρξε και πιο απειλητικός προς την αντίπαλη εστία έχοντας 1 σουτ ανά παιχνίδι αντί για 0,8 στα πρώτα δέκα πετυχαίνοντας μάλιστα και το παρθενικό του γκολ στον Ιωνικό ενώ στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό πραγματοποίησε το δεύτερο και τρίτο καλύτερο παιχνίδι του σε ντρίμπλες έχοντας από 3/5 (60%) και στα δύο, επιδόσεις που ξεπέρασε μόνο στο 1-5 του Πανθεσσαλικού που είχε 4/6 (67%).

Η επίσοδη-ρεκόρ σε αμυντικές μονομαχίες στην Λιβαδειά

Τέλος, θα κάνουμε και μία αναφορά στο ανασταλτικό κομμάτι όπου ο Μπερνάρντ είναι πλέον πιο ενεργός. Στα τέσσερα ματς μετά την επιστροφή είχε 3/7 (43%) αμυντικές μονομαχίες στο ματς με τον Βόλο, 4/7 (57%) σε εκείνο με τον Ιωνικό, 3/7 (43%) με τον ΟΦΗ και 7/8 (88%, επίδοση ρεκόρ) με την Λιβαδειά. Δηλαδή πήγε σ' ένα ποσοστό επιτυχίας 58,6% (17/29) στα τέσσερα αυτά ματς, όταν στα πρώτα δέκα είχε 49% (24/49), μία σημαντική βελτίωση ειδικά για έναν παίκτη που η σωματική του διάπλαση δεν τον βοηθάει στο κομμάτι αυτό

Να σημειωθεί πως την επίδοση αυτή στην Λιβαδειά την έχει ξεπεράσει μόλις μία φορά σε ολόκληρη την καριέρα σ' ένα παιχνίδι κόντρα στην Γουέστ Χαμ, όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Έβερτον, όπου είχε το απόλυτο με 9/9 αμυντικές μονομαχίες.

Παράλληλα, είχε συνολικά 21 ανακτήσεις κατοχής της μπάλας, εκ των οποίων οι 15 έγιναν στο μισό γήπεδο του αντιπάλου αποσωβόντας έτσι πιθανούς κινδύνους για την «πράσινη» άμυνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα