Ολυμπιακός: Η λογική της απόκτησης του Σαμασέκου και η αδικία της αξιολόγησης από 183 λεπτά

Ολυμπιακός: Η λογική της απόκτησης του Σαμασέκου και η αδικία της αξιολόγησης από 183 λεπτά

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η λογική της απόκτησης του Σαμασέκου και η αδικία της αξιολόγησης από 183 λεπτά

bet365

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου αποκτήθηκε για να δώσει... ανάσες στον Εμβιλά όμως μέχρι στιγμής ο χρόνος του δεν είναι ο προβλεπόμενος και είναι άδικο να αξιολογηθεί σωστά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ντιαντιέ Σαμασέκου. Μία μάλλον περίεργη υπόθεση για τον Ολυμπιακό από αγωνιστικής πλευράς.

Τι εννοούμε; Θα το εξηγήσουμε ευθύς αμέσως. Περίεργη διότι ο πειραϊκός σύλλογος τον ενέταξε στο δυναμικό του ως δανεικό γα να πάρει πολλά παραπάνω ματς από τη Χόφενχαϊμ αλλά και να βοηθηθούν και οι Πειραιώτες.

Έως τώρα δεν έχει γίνει ούτε το ένα ούτε και το άλλο. Τι σημαίνει αυτό; Ούτε ο Σαμασέκου έπαιξε έναν επαρκή αριθμό αγώνων ούτε ο Ολυμπιακός πήρε τόσα πράγματα από εκείνον και αυτά που θα ήθελε και θα περίμενε.

Δηλαδή δεν έχουμε μία win win situation. Το εάν αυτό θα συμβεί προσεχώς μένει να το δούμε.

Είναι δίκαιο να κριθεί ένας παίκτης με 6 ματς και 183 λεπτά; Όχι δεν είναι

Εάν δούμε τα επίσημα στοιχεία του Wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας καταγραφής ποδοσφαιρικών στοιχείων, ο Αφρικανός διεθνής χαφ έχει παίξει μόλις 183 λεπτά σε επίσημα ματς με τον Ολυμπιακό.

Έχει αγωνιστικά και τα λεπτά τριών φιλικών αγώνων εν μέσω της προετοιμασίας αλλά φυσικά αυτό δεν μετράει. Πάνω σε αυτό υπάρχουν δύο παράμετροι.

ΕΜΒΙΛΑ

Πρώτον ο Μίτσελ πήγε σε μία λογική του να εμπιστευθεί σε πρώτο πλάνο τους Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ. Ως προς το εξάρι ο Γάλλος ακόμα και εάν είναι πια έναν χρόνο μεγαλύτερος έχει την πρωτοκαθεδρία στο πλάνο του. Ο Εμβιλά είναι και παίκτης που την... πονάει τη φανέλα. Που παίζει παρότι δεν έχει εγγυημένο το επόμενο συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό καθώς το υπάρχων φτάνει στο τέλος του. Παρόλα αυτά αγωνιστικά έχει φορτωθεί και φέτος μεγάλο βάρος.

Το 2ο σκέλος έχει να κάνει με το ότι ο Σαμασέκου είναι δανεικός. Εάν υποθέσουμε πως ο κόουτς Μίτσελ έχει στο μυαλό του πως μπορεί να είναι και του χρόνου στον Ολυμπιακό (στον πάγκο του δηλαδή, κάτι αβέβαιο) ο Σαμασέκου είναι δανεικός και με μεγάλη ρήτρα.

Η ουσία είναι πάντως πως σωστό αγωνιστικό... ταμείο για τον διεθνή μέσο δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί να κριθεί / αξιολογηθεί σωστά και με ασφάλεια εάν θέλετε με τόσα λίγα λεπτά. Επίσης είναι τελείως λάθος - για μένα - η οποία κουβέντα για έξτρα χαφ στον Ολυμπιακό ακόμα και να φύγει οριστικά ο Κούντε, που έτσι και αλλιώς δεν έπαιζε. Εφόσον ο Σαμασέκου υπάρχει στο ρόστερ θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Τα λεπτά του Σαμασέκου σε επίσημα ματς

  • Με Ατρόμητο στο Πρωτάθλημα: 5 λεπτά
  • Με Παναιτωλικό στο Πρωτάθλημα: 27 λεπτά
  • Με Λαμία στο Πρωτάθλημα: 95 λεπτά
  • Με Λεβαδειακό στο Πρωτάθλημα: 11 λεπτά
  • Με Ατρόμητο στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας: 33 λεπτά
  • Με Αστέρα Τρίπολης στο Πρωτάθλημα: 12 λεπτά
  • Σύνολο: 183 λεπτά

Οι μέσοι όροι του στον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα

  • Στις πάσες: 92.8% ποσοστό επιτυχίας
  • Στις κερδισμένες μονομαχίες: 47.5%
  • Στις εναέριες μονομαχίες: 33.3%
  • Στις ανακτήσεις της μπάλας: 58.8%

Στο σύνολο μαζί με Novibet Κύπελλο

  • Στις πάσες: 93.6% ποσοστό επιτυχίας
  • Στις κερδισμένες μονομαχίες: 48.8%
  • Στις εναέριες μονομαχίες: 33.3%
  • Στις ανακτήσεις της μπάλας: 63.2%
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.