Super League: Επιστροφή στην δράση με 5 παιχνίδια

Newsroom
Super League: Επιστροφή στην δράση με 5 παιχνίδια

bet365

Μετά από έναν μήνα ανοίγει και πάλι η αυλαία της Super League, με το πρόγραμμα της πρώτης μέρας της 14ης αγωνιστικής να έχει πέντε παιχνίδια.

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια, ανοίγει και πάλι μετά από ένα μήνα διακοπής λόγω Μουντιάλ, η αυλαία της Super League, με την 14η αγωνιστική. Μια αγωνιστική που θα διεξαχθεί σε δύο μέρες. Σήμερα έχει το κυρίως πιάτο, καθώς υπάρχουν πέντε παιχνίδια, ενώ την Πέμπτη θα έχουμε τα υπόλοιπα δύο ματς.

Όσον αφορά τις αναμετρήσεις, στην Λιβαδειά θα έχουμε το πρώτο ματς με τον Λεβαδειακό να υποδέχεται τον Άρη στις 15:00. Δύο ώρες αργότερα έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια, αυτά της ΑΕΚ με την Λαμία και του Αστέρα Τρίπολης με τον Βόλο. Στις 20:00 ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και η μέρα θα κλείσει με το ματς του Ιωνικού με τον Παναθηναϊκό στις 21:30.

Ξεκίνημα στη Λιβαδειά

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο χρονικά ματς που διεξάγεται στην Λιβαδειά. Στις 15:00 ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Άρη σε μια αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Οι γηπεδούχοι για να φύγουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα που βρίσκονται με 7 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι για να εδραιωθούν στην εξάδα που βρίσκονται (6η θέση) με 21 βαθμούς.

Στα αγωνιστικά ο Γιάσμινκο Βέλιτς δεν υπολογίζει στους Βινίσιους, Λιάγκας, Ντουκαρά, Σακό, Μπελμοντέ και τον Σκβάρκα που βρίσκεται κοντά στη γυναίκα του καθώς γέννησε.

Αντίθετα επέστρεψαν Χαμοντ, Συμελίδης και η αποστολή των Βοιωτών είναι η εξής: Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Τόρο, Χάμοντ, Λούα Λούα, Μεχία, Πέτρε, Μουτίνιο, Βήχος, Βρακάς, Γιαννιώτας, Δούμτσιος, Κωνσταντινίδης, Νίκας, Ντεντάκης, Παναγιώτου, Συμελίδης, Τζημόπουλος, Τσάπρας, Τσιριγώτης.

Όσον αφορά τον Άρη, ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν εκτός ομάδας τόσο στον τελευταίο αγώνα Πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννινα όσο και στον αντίστοιχο για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Λεβαδειακό. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και την απόφαση επιστροφής του στην ομάδα, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και μένει να φανεί αν ο Άλαν Πάρντιου θα του δώσει χρόνο συμμετοχής. Ο Βρετανός τεχνικός μέτρησε δύο ακόμη επιστροφές καθώς Πίτερ Ετέμπο και Μάνου Γκαρθία επίσης είναι στην αποστολή του Άρη, ομοίως και ο Ζερβίνιο.

Για την ακρίβεια στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία, Ντουκουρέ, Γκρέι, Εμπακατά, Ροντρίγκες, Ετέμπο, Καμάτσο, Ζερβίνιο, Νταμπό, Λούις Πάλμα, Πίρσμαν, Μαζικού, Οντουμπάτζο και Μαρμαρίδης. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Ενκουλού, ο τιμωρημένος Φαμπιάνο καθώς επίσης και Χαΐροβιτς, Σγούρος, Τανούλης, Παναγίδης, Χατζηιωάννου, Καρακασίδης.

Η Ένωση το μεγάλο φαβορί

Πάμε στα ματς των 17:00 στο οποίο η ΑΕΚ αρχικά υποδέχεται την Λαμία. Η Ένωση που είναι και το μεγάλο φαβορί στο παιχνίδι αυτό, θέλει τη νίκη είτε για να παραμείνει 8 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό στην 2η θέση, είτε για να μειώσει αν οι «πράσινοι» στραβοπατήσουν. Από την άλλη η Λαμία θα προσπαθήσει για την έκπληξη, που θα είναι και αν πάρει έστω και 1 βαθμό. Οι «κυανόλευκοι» είναι στην 11η θέση με 9 βαθμούς.

Στα αγωνιστικά όπως είναι γνωστό, ο Γκατσίνοβιτς μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μένει νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα και προστίθεται στις απουσίες των Ελίασον και Μοχαμάντι, τη στιγμή που ο Άμραμπατ έχει μπει στην τελική ευθεία της επιστροφής του, ωστόσο δεν έχει μπει ακόμα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ ο Τσούμπερ, παρότι έχει επιστρέψει, κρίθηκε ανέτοιμος με μόλις μερικές προπονήσεις και στοχεύει τον Βόλο. Επίσης ο Βίντα που έλειπε όλο το προηγούμενο διάστημα με την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Πάολο Φερνάντες που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Ιανουαρίου δεν μπορούν να υπολογίζονται από τον Αλμέιδα.

Μετά την τελευταία προπόνηση που έλαβε χώρα στην OPAP Arena, στην αποστολή της ΑΕΚ μπήκαν οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Κοσίδης, Μαχαίρας, Ε. Χριστόπουλος, Σκόνδρας.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λαμίας, Σάββας Παντελίδης ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την ΑΕΚ στην OPAP Arena δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Ασκόφσκι για δεύτερο σερί ματς, ενώ εκτός έμειναν πάλι και οι Μπενίτες, Μαρμεντίνι, Γκέντσογλου, Καραμάνος και Ρόμανιτς.

Στην αποστολή της Λαμίας είναι οι Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Γκοράνοφ, Κορνέζος, Νούνιες, Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο, Μπάμπης, Τσιλούλης, Βασιλακάκης, Γιακουμάκης, Μανούσος, Ντε Βινσέντι, Μποάκι

Ντέρμπι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Στις 17:00 εκτός από τον αγώνα στην OPAP Arena υπάρχει και το ντέρμπι του Αστέρα με τον Βόλο στη Τρίπολη. Και λέμε ντέρμπι γιατί είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που μπορεί να παλέψουν για μια θέση στην εξάδα. Οι γηπεδούχοι είναι στην 9η θέση με 13 βαθμούς και θέλουν να ξεκινήσουν δυνατά τον 2ο γύρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά τον εξαιρετικό πρώτο, είναι στην 5η θέση με 24.

Στα αγωνιστικά οι Αρκάδες θα έχουν επιστροφές, με τους Μπερτόγλιο και Μπαρτόλο που είχαν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους τις προηγούμενες μέρες να βρίσκονται κανονικά στην αποστολή. Εκτός παραμένουν οι Ριέρα και Ατιένθα με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, ενώ επίσης απουσιάζει και ο Ρούμπεν Γκαρθία, ο οποίος είναι σε φάση επανόδου από την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

Στην αποστολή του Αστέρα είναι οι Παπαδόπουλος, Σγουρής, Τσιφτσής, Τασουλής, Καρμόνα, Καστάνιο, Άλβαρες, Ζουκάνοβιτς, Αντζουλάς, Τιλίκα, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Σίτο, Προύντζος, Μπαρτόλο, Μπαράλες, Ρεγκίς, Μπενίτο.

Όσον αφορά τον Βόλο του Κώστα Μπράτσου, εκτός παραμένουν οι Λούνα και Τσοκάνης, ενώ την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός και ο Βίκτορ Φερνάντεθ.

Στην αποστολή του Βόλου βρίσκονται οι Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Ασλανίδης, Ουές, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σιέλης, Τριανταφύλλου, Λυμπεράκης, Ματίγια, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεσκίδα, Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς, Κούτσιας.

Δυνατό ματς στους «Ζωσιμάδες»

Ένα από τα παιχνίδια με ενδιαφέρον στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου είναι αυτό στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20:00). Ένα σημαντικό ματς και για τους δύο. Για τους γηπεδούχους γιατί είναι στην 12η θέση με 9 βαθμούς και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος, αλλά και για τους φιλοξενούμενους που είναι στην 4η με 25 και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες.

Στα αγωνιστικά, οι Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία με τον Θανάσης Στάικο να έχει πολλές απουσίες. Συγκεκριμένα εκτός έμειναν οι Μπαγκαλιάνης, Κιάκος, Μπιλμπάο, Λώλης, Τζήμας, ο τραυματίας Κόντε, ο Πριόρ που θεωρείται ξένο σώμα και οι νεοαποκτηθέντες Νίνης και Τσιντώτας που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αποτελούν οι: Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσπε, Ποζνάσκι, Λώλης, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Σταματελόπουλος, Ριένστρα, Τσαβός, Λιάσος, Μορέιρα, Κύρκος, Τσίρης, Ροσέρο, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Από την πλευρά του ο Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή που θα έχει μαζί του για Ιωάννινα, μέσα στην οποία συμπεριλήφθηκε ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο οποίος επέστρεψε πριν λίγες μέρες από τις υποχρεώσεις του με τη Ν. Κορέα στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους: Αγκιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βρουσάι.

Στη Νίκαια πέφτει η αυλαία

Στις 21:30 πέφτει η αυλαία της πρώτης ημέρας της 14ης αγωνιστικής, με τον Ιωνικό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε μια ακόμα αναμέτρηση στην οποία και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι για να ξεφύγουν από την τελευταία θέση και τους 7 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι για να παραμείνουν πρώτοι και αήττητοι, περιμένοντας πιθανά στραβοπατήματα από ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Στα αγωνιστικά ο τεχνικός της ομάδας της Νίκαιας Δημήτρης Σπανός έχει μια απουσία που ακούει στο όνομα του Σεμπά.

Στην αποστολή για το ματς με τον Ιωνικό είναι οι Περλέσι, Χριστοδούλης, Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιριγώτης, Αντούνες, Σερβιλάκης, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς, Τσίμπσαχ, Μασάς, Πογοσιάν, Ιωαννίδης Χ., Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν, Ιωαννίδης Ν., Ελευθεριάδης, Μάντζης.

Από την πλευρά του ο Σέρβος προπονητής, που μετρούσε ήδη την απώλεια του Βέρμπιτς, είδε και τον Σένκεφελντ να μην προλαβαίνει τελικά και να αναγκάζεται να τον αποκλείσει από την αποστολή. Σ' αυτήν συμπεριλήφθηκε τελικά κανονικά ο Ένις Τσόκαϊ, που ξεπέρασε την ίωση, που τον ταλαιπωρούσε.Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και ο 22χρονος Αλέξανδρος Τερεζίου ως μία επιπλέον λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Αναλυτικά στη Νίκαια θα είναι οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Κυριόπουλος, Καμπετσής, Τερεζίου.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Τετάρτη

15:00: Λεβαδειακός - Άρης (Novasports 2)

17:00: ΑΕΚ - Λαμία (Cosmote Sports 1)

17:00: Αστέρας Τρίπολης - Βόλος (Novasports Prime)

20:00: ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός (Novasports Prime)

21:30: Ιωνικός - Παναθηναϊκός (Cosmote Sports 1)

Πέμπτη

17:00: ΟΦΗ - Ατρόμητος (Cosmote Sports 2)

19:30: Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (Cosmote Sports 1)

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα