Ακαδημίες: Οι «αιώνιοι» στην κορυφή της Κ17

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Οι «αιώνιοι» στην κορυφή της Κ17

bet365

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα εφήβων της Super League. Ανεβαίνει η Κ15 της ΑΕΚ, εντυπωσιάζει η ΑΕΛ στην Κ17

Σαββατοκύριακο χωρίς πρωτάθλημα Νέων (Κ19) και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις διοργανώσεις των δύο μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών. Στην Κ17 ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός συγκατοικούν στην κορυφή μετά τις νίκες τους στην 4η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Μαυρογενίδη πέρασαν εύκολα από την Κρήτη με 4-0 επί του ΟΦΗ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε πολύ πιο δύσκολη αποστολή, εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο των Τραχώνων. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τόλη Παπαβασιλείου πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση μετά από καιρό και επικράτησε 3-1 με δύο παίκτες γεννηθέντες το 2007 να κάνουν το ντεμπούτο τους: ο αριστερός μπακ Βενάκης που έπαιξε σε όλο το ματς και πήγε εξαιρετικά και ο μεσοεπιθετικός Σώκος που μπήκε ως αλλαγή. Βασικός ήταν και ο συνομήλικός τους Νεκτάριος Καλοσκάμης (αδελφός του Δημήτρη), που έχει ανέβει στην Κ17 από την αρχή της σεζόν κι έτσι με τρεις «μικρούς» η διαδικασία εξέλιξης προχωράει στην Παιανία. Κορυφαίος για ακόμα μία φορά ήταν ο Τιάγκο Ρομάνο με δύο υπέροχα γκολ (και το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Τακεσιάν ήταν εντυπωσιακό), εγγύηση στην άμυνα αποτέλεσε ο αρχηγός Λιναρδάκης, ενώ επέστρεψε στην ομάδα με πολύ καλή εμφάνιση ο Παναγιώτης Τσέλιος.

Αδίκησε τον εαυτό του ο Πανιώνιος

Έτσι, οι δύο «αιώνιοι» προπορεύονται με 10 βαθμούς σε 4 ματς και ακολουθούν με 9 ο Ατρόμητος (3-0 τον Απόλλωνα) και η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχτηκαν τον Πανιώνιο στο Γαλάτσι και κινδύνεψαν άμεσα με ήττα, όμως επικράτησαν 3-2 με το νικητήριο γκολ (Παπαζήσης) να σημειώνεται στις καθυστερήσεις. Καλύτερος σε όλο το διάστημα του αγώνα ο Πανιώνιος, που έμεινε με 10 παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο λόγω αποβολής, παρουσίασε κάποιους πολύ ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές όπως ο Σωτήρης Τερζής σκόρερ των δύο τερμάτων, που μόλις έκλεισε τα 15 (γεννηθείς τον Οκτώβριο του 2007) και τον –επίσης του 2007- Έκτορα Οθωναίο. Από την άλλη πλευρά, διασώθηκε ο Πέτρος Κολοκοτρώνης για την Ένωση, όχι μόνο επειδή πέτυχε με πέναλτι τα δύο γκολ της ομάδας του, αλλά για την εν γένει παρουσία του. Οι «κυανέρυθροι» παραμένουν στο «μηδέν» έχοντας αδικήσει τους εαυτούς τους, αφού η ομάδα τους είναι αξιόλογη και ο προπονητής Θάνος Κιούπκιολης κάνει δουλειά...

Στο βόρειο όμιλο ο ΠΑΟΚ (ο οποίος έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Final Four από την προηγούμενη φάση της διοργάνωσης) πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στην αξιόμαχη ομάδα του Βόλου, που μάλιστα απείλησε προς το τέλος. Οι παίκτες του Πέτρου Τσιαπακίδη ήταν αργοί, νωθροί, υπέπεσαν σε σωρεία ατομικών λαθών και είχαν δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα εντός έδρας (1-3 από τον Παναιτωλικό στις 4/12) κάτι που έχει να συμβεί χρόνια!
Έτσι με τον συνδυασμό ισόπαλων αποτελεσμάτων του Σαββατοκύριακου (Παναιτωλικός-Άρης 0-0 και ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 2-2) κερδισμένη βγήκε η ΑΕΛ που είχε ρεπό! Οι «βυσσινί» κλείνουν τη χρονιά στην κορυφή με οκτώ βαθμούς σε 4 παιχνίδια, ενώ ακολουθούν τέσσερις ομάδες με 5 (ΠΑΣ, Άρης, Παναιτωλικός, Λαμία), ο Βόλος με 4 και ο ΠΑΟΚ με έναν, αλλά έχοντας παίξει μόνο δύο ματς.

«Κίτρινο» το ντέρμπι στην Κ15

Στο πρωτάθλημα της Κ15 τα παιδιά της ΑΕΚ θα κάνουν (πιο) καλά Χριστούγεννα, αφού νίκησαν 1-0 τον Ολυμπιακό στο Γαλάτσι, στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής. Ως αυτόπτες, μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο προπονητής της Ένωσης, Φώτης Παπαπαναγής, κατάφερε για ακόμα μία φορά να δημιουργήσει ανταγωνιστικό σύνολο και να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν, παρότι βρίσκονται αρκετά πίσω σε σχέση με τα παιδιά του Ολυμπιακού. Ο Παπαπαναγής είχε πετύχει ακριβώς το ίδιο και πέρσι στην Κ15 του Παναθηναϊκού, άρα σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Το γκολ ήταν τυχαίο με δύο «κόντρες» και αλλαγή πορείας της μπάλας στο σουτ του Παπαδημητρίου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (40΄). Όμως, παρότι δέχτηκε τρομακτική πίεση από τα παιδιά του Τάσου Πάντου, η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει τη νίκη με πολύ σπουδαίες αποκρούσεις του τερματοφύλακα Βίκτωρα Μωυσίδη, που αποκτήθηκε μόλις λίγους μήνες νωρίτερα από τον ΑΟ Παιανίας. Επίσης, πολύ καλά στοιχεία διακρίναμε στον αμυντικό Νίκο Λιγάτο που κι αυτός αποκτήθηκε εφέτος από τον Πανιώνιο και στον σέντερ μπακ Σταύρο Στούμπο, ένα παιδί που μένει στη Χαλκίδα και η ΑΕΚ τον ξεχώρισε σε επίσημα δοκιμαστικά που έγιναν στη Βάρη. Το ματς παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ15, Άγγελος Χατζόπουλος.

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή με 18 βαθμούς –είπαμε άλλωστε ότι είναι καλύτερη ομάδα παρά την ήττα του- ακολουθεί με 15 η ΑΕΚ, με 14 ο Αστέρας Τρίπολης και με 13 (αλλά και δύο ματς λιγότερα) ο Παναθηναϊκός.

Στον όμιλο του βορρά, η ΑΕΛ πέτυχε ακόμα μία εκτός έδρας νίκη, 3-0 τη Δόξα Δράμας και απομακρύνεται από τους διώκτες της. Όχι βέβαια για την πρώτη θέση, αλλά για τη δεύτερη, αφού στην κορυφή βρίσκεται πάντα ο ασυναγώνιστος ΠΑΟΚ του Σάββα Κωνσταντινίδη, που νίκησε 5-0 τον Παναιτωλικό με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Μόκρης, Καραγκιόζης, Μεγγίδης, Σιδηρόπουλος, Αναστασόπουλος) και μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά, αφού στο ημίχρονο πραγματοποιήθηκαν και οι πέντε αλλαγές. Στο γήπεδο του Αγρινίου είχαμε και μια πολύ αισιόδοξη εικόνα από τους πάντα σωστούς στη συμπεριφορά τους ανθρώπους του Παναιτωλικού. Όταν κάποιος από την κερκίδα άρχισε να βρίζει τον διαιτητή, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Αλέξανδρος Ρήγας που βρισκόταν στον πάγκο, σηκώθηκε πήγε στο μέρος των θεατών και είπε: «Όποιος θέλει να βρίζει, να περάσει έξω. Εδώ θα σέβεστε».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει 7 νίκες και μία ισοπαλία σε οκτώ ματς, όμως ακολουθεί η ΑΕΛ του Θοδωρή Ελευθεριάδη με 6 νίκες 2 ισοπαλίες. Πολύ καλό το κλίμα στις ακαδημίες των «βυσσινί» με τον εμβληματικό αρχηγό της κυπελλούχου 2007 Ζήση Ζιάγκα να ακολουθεί την αποστολή στη Δράμα ως συνεργάτης του Ελευθεριάδη, ο οποίος πραγματοποίησε την ομιλία στους παίκτες μέσα στο πούλμαν, αφού αφίχθη στη Δράμα περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη του ματς. Πάντως αυτό ουδόλως επηρέασε την ομάδα του, που «καθάρισε» από το πρώτο ημίωρο, μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-0. Ο Δημήτρης Όντος ήταν ξανά ανάμεσα στους σκόρερ, για μια που εξακολουθεί να στηρίζεται στον κορμό παικτών όπως ο Αγοραστός, οι Τσακνάκης Μ. και Γ., ο Αλμπάνης και ο αρχηγός Αβραμούλης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε χθες.

* Τα πρωταθλήματα διακόπτονται για περίπου ένα μήνα. Η Κ15 επανεκκινεί στις 21 Ιανουαρίου με ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο νότο, ενώ η Κ17 αρχίζει μία εβδομάδα νωρίτερα (14/1). Όσο για την Κ19 που σταμάτησε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τη συμπλήρωση των πρώτων 13 αγωνιστικών, η σεζόν αρχίζει ξανά στις 14-15 Ιανουαρίου με τη διεξαγωγή της 18ης ημέρας. Στη συνέχεια οι ομάδες θα ακολουθούν το πρόγραμμα των μεγάλων στη Super League, ενώ οι ενδιάμεσες (14η, 15η, 16η, 17η) θα γίνουν τον Απρίλιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα