Τα συμβόλαια των ένα και δύο εκατ. ευρώ χρωστάνε πολλά γκολ στον Ολυμπιακό

Τα συμβόλαια των ένα και δύο εκατ. ευρώ χρωστάνε πολλά γκολ στον Ολυμπιακό

Τα συμβόλαια των ένα και δύο εκατ. ευρώ χρωστάνε πολλά γκολ στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος με αφορμή το αποψινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο γράφει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα γενικά για τον Ολυμπιακό του α΄ και του β΄ μισού της φετινής σεζόν.  

Μετά από ένα ολόκληρο μήνα λοιπόν επιστρέφει στην δράση ο Ολυμπιακός, με την ελπίδα κόντρα στον Ατρόμητο στο α΄ ματς Κυπέλλου να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, δηλαδή να νικήσει, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι του πριν τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, τότε που πάλι στο Καραϊσκάκη ήταν ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Οι συγκυρίες δεν τον ευνοούν, υπό την έννοια ότι όπως είχε φέρει 0-0 με την ΑΕΚ στις 13 Νοεμβρίου, είχε φέρει 0-0 με τον Ατρόμητο και τις δύο τελευταίες φορές που τον υποδέχθηκε στο Καραϊσκάκη για το θεσμό του Κυπέλλου! Χειμώνα και τότε…Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 2017 και 29 Ιανουαρίου του 2014. Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε μπορέσει να προκριθεί στις ρεβάνς στο Περιστέρι, μάλιστα την πρώτη φορά (1-1) με τον Μίτσελ στον πάγκο. Μόνο που πλέον δεν είχε υπάρχει το εκτός έδρας γκολ…

Εάν ήμουν στη θέση του Μίτσελ θα θυμόμουν ότι ποτέ δεν έχω κερδίσει μέσα στο Περιστέρι (ισοπαλίες 0-0 κι 1-1, ήττα 0-1), άρα θα ήθελα πάση θυσία νίκη έστω με μισό μηδέν απόψε. Επιπλέον το παιχνίδι παρουσιάζει πραγματικά ενδιαφέρον γιατί είναι το πρώτο μετά τη διακοπή μαμούθ του πρωταθλήματος και περιμένουμε άπαντες να δούμε αν και πόσο έχει βελτιωθεί ο Ολυμπιακός, μετά τις υποσχέσεις του Ισπανού προπονητή και των παικτών του ότι ακριβώς αυτό θα βλέπαμε τώρα, δηλαδή έναν καλύτερο Ολυμπιακό.

Για να είμαι ειλικρινής, εκείνη η δήλωση του Μίτσελ μετά το φιλικό 3-3 με την Σταντάρ Λιέγης ότι η ομάδα του ήταν κατά 70% έτοιμη, δεν με…ενθουσίασε κιόλας. Γιατί αν εκείνο εκεί που είχαμε δει από τον Ολυμπιακό ήταν το 70% του, άρα είχε φτάσει στο 90% στο φιλικό με τη Νότιγχαμ το Σάββατο, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πόσο αυτό το 90% η, ίσως τώρα το 100%, θα είναι αρκετό για να πετύχει τους στόχους του. Προσωπικά περιμένω πολύ καλύτερο τον Ολυμπιακό, απ΄ ότι μας έδειξε στα φιλικά του. Ίσως γιατί είμαι βέβαιος ότι αν δεν είναι καλύτερος, δεν θα έχει καμία τύχη και δεν θα ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο.

a

Τέλος πάντων αφήνοντας τα φιλικά στην άκρη (που κι αυτό δεν είναι σωστό…) το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να βγάζει μία συμπαγή εικόνα ομάδας που (συνήθως) δύσκολα της κάνεις φάσεις κι αντίθετα μάλλον εύκολα κάνει η ίδια φάσεις-η, έστω πιο δύσκολα κάνει φάσεις στα πιο ζόρικα παιχνίδια της.

Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός μετά το 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έδωσε εφτά παιχνίδια στα οποία είχε στα τέσσερα μηδέν παθητικό, στα δύο έφαγε από ένα γκολ στο 93’ (Φράιμπουργκ) και στο 97’ (Λεωφόρος, με ανύπαρκτο πέναλτι) και στο ένα έφαγε δύο γκολ, από τη Ναντ, παίζοντας τότε με δύο αναπληρωματικούς. Παράλληλα, στα ίδια αυτά εφτά παιχνίδια έφτιαξε στα πέντε αρκετές έως πολλές φάσεις για γκολ και στα δύο (με Φράιμπουργκ, ΑΕΚ) λιγότερες, αλλά κλασικές.

Αυτό που είχε λείψει από τον Ολυμπιακό, είναι η αποτελεσματικότητα. Ατυχώς η ομάδα το έχει πολύ δύσκολο το γκολ, με συνέπεια φυσικά να χάνονται βαθμοί, γιατί αυτό συμβαίνει όταν σκοράρεις με το σταγονόμετρο. Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός επί Μίτσελ έφερε 0-0 με την ΑΕΚ και την Γκαραμπάγκ (εκτός), έχασε 0-2 και 0-3 από Ναντ και Γκαραμπάγκ (εντός) και σημείωσε μόλις ένα γκολ με τον ΠΑΟ (1-1), την Φράιμπουργκ (1-1), τον ΠΑΟΚ (1-2) και στη Λιβαδειά (1-0).

Υπό τέτοιες συνθήκες, όταν σε οκτώ παιχνίδια έχεις μηδέν γκολ στα τέσσερα και μόλις από ένα γκολ στα άλλα τέσσερα, είναι μάλλον αναπόφευκτο το -12 στο πρωτάθλημα κι ο αποκλεισμός και από το Κόνφερενς Λιγκ. Ειδικά όταν συνεχίζεις να έχεις αδυναμία να κρατάς το υπέρ σου 1-0 κι ισοφαρίζεσαι μετά το 90’ τόσο στη Γερμανία, όσο και στη Λεωφόρο.

ass

Πώς θα αλλάξει αυτό το πράγμα με την επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού; τα πρόσωπα είναι μπροστά τα ίδια: οι Ελ Αράμπι και Μπακαμπού θα εναλλάσσονται στη θέση του φορ, ο Μπιέλ κι ο Μασούρας θα είναι οι πιο βασικοί στα άκρα κι ο Γκάρι εναλλακτικά, ο Χάμες θα παίζει πίσω από τον φορ…Αλλάζει, πάντως, ότι ο Φορτούνης, παίκτης που έχει το γκολ, θα είναι πλέον πιο ενεργός κι ο Κασάμι είναι χαφ που μπορεί να έρθει από πίσω και να σκοράρει-και οι δύο πέτυχαν από ένα γκολ στα φιλικά.

Ρεαλιστικά, πάντως, οι επιθετικοί κι οι εξτρέμ είναι αυτοί που θα πρέπει να επωμιστούν το βάρος του γκολ, μόνο που στο β΄ μισό της σεζόν είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν. Γιατί μέχρι τώρα ο απολογισμός τους είναι μία απογοήτευση: τέσσερα γκολ ο Αράμπι, τέσσερα ο Μπακαμπού (και με ένα πέναλτι ο καθένας), τρία ο Μπιέλ, δύο ο Μασούρας, δύο Χάμες, ένα ο Γκάρι. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα και στο β΄μισό της σεζόν ο Ολυμπιακός λυπάμαι που το λέω αλλά δεν θα τερματίσει ούτε τρίτος και ασφαλώς δεν θα πάρει το Κύπελλο.

Τα λεφτά που πληρώνει στα συμβόλαια όλων (πλην Μασούρα) αυτών των επιθετικoγενών παικτών ο Μαρινάκης, κανονικά θα έπρεπε να διασφαλίζει ένα άνετο πρωτάθλημα κι ένα εύκολο νταμπλ και μίνιμουμ μία παρουσία στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Μιλάμε για ένα με δύο εκ. Ευρώ ο καθένας. Ας αρχίσουν κάποια στιγμή επιτέλους, να βγάζουν έστω ένα κομμάτι από τα λεφτά τους μέσα στο γήπεδο χωρίς να ψάχνουν συνεχώς για δικαιολογίες. Χρωστάνε πολλά γκολ.

Άσχετο: Ακόμη μεγαλύτερο επιθετικό πρόβλημα έχει ο Ολυμπιακός Β! Γι΄ αυτό και έρχεται, με την προοπτική να βοηθήσει για να λυθεί, ο Σουηδός Λάρσον από τη Νότιγχαμ Κ23.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα