Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι και οι τέσσερις «επιστροφές» στον β΄γύρο

Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι και οι τέσσερις «επιστροφές» στον β΄γύρο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι και οι τέσσερις «επιστροφές» στον β΄γύρο

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Ολυμπιακό των νέων προσώπων αλλά και της έλευσης ενός δεξιού μπακ που σύμφωνα με το background του, είναι ικανός να του αλλάξει επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε επίσημα τη μεταγραφή του Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ στα 30 του θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη όμως το βιογραφικό του δείχνει πως σε σχέση με τους Βρσάλικο και Άβιλα θα αποτελέσει μία σημαντική αναβάθμιση στη θέση αυτή.

Ο Ροντινέι είναι ένας παίκτης που η συστατική του επιστολή δείχνει πως δημιουργικά και επιθετικά μπορεί να βοηθήσει αισθητά. Ο Ολυμπιακός θέλει παραπάνω πράγματα από τα άκρα της άμυνάς του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Καλή η άμυνα και το πρέσινγκ όμως θέλεις και το κάτι παραπάνω.

Ειδικά δε σε μία θέση όπου για άλλη μία σεζόν ο Ολυμπιακός κάνει 2 αλλαγές. Το καλοκαίρι είχε κλείσει Βρσάλικο για βασικό και βέβαια τον Άβιλα και τώρα δεν θα έχει κανέναν εκ των δύο για τη συνέχεια της σεζόν.

Όταν έχεις κάνει επιλογές που δεν σου βγαίνουν τότε πολύ απλά κοιτάζεις να διορθώσεις μία κατάσταση. Και αυτό θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός με τον Ροντινέι και την έλευσή του.

ΚΑΣΑΜΙ1

Υπάρχουν και οι εσωτερικές προσθήκες για τον Ολυμπιακό και δεν είναι λίγες

Ο Ολυμπιακός όμως σε αυτό το δεύτερο μισό θα έχει και νέα πρόσωπα από τους... παλιούς. Και εξηγούμαστε.

Οι Ρέτσος, Φορτούνης, Κασάμι και Σαμασέκου είναι 4 παίκτες που είτε δεν είχαν καθόλου χρόνο συμμετοχής (βλέπε Κασάμι) είτε είχαν λιγοστό χρόνο για διάφορους λόγους. Ο Ρέτσος για παράδειγμα είχε τραυματισμό, ο Κασάμι το ίδιο ενώ οι Φορτούνης και Σαμασέκου είχαν ολιγόλεπτες παρουσίες.

Άρα συμπερασματικά ο Ολυμπιακός περιμένει να πάρει πράγματα από αυτούς τους τέσσερις. Ειδικά οι Φορτούνης και Κασάμι μας έδειξαν στις φιλικές αναμετρήσεις του ικανοί να προσφέρουν. Ο Κασάμι ως εξάρι και οκτάρι και ο Φορτούνης μεσοεπιθετικά.

Εάν υπάρχει μία στιγμή, ένα καλό timing για να πάρει ο Ολυμπιακός έξτρα βοήθειες αυτή είναι η στιγμή. Ο Ρέτσος δείχνει βελτιωμένος στα μετόπισθεν και ο Σαμασέκου ψάχνει να βρει τα σωστά αγωνιστικά του... πατήματα.

Από τους τέσσερις αυτούς παίκτες μάλιστα οι τρεις μπορεί κάλλιστα να προορίζονται για βασικοί στο προσεχές διάστημα. Ο Ρέτσος ως στόπερ, ο Ελβετός χαφ ως εξάρι ή και οκτάρι και ο Φορτούνης είτε ως χαφ είτε στα άκρα της επίθεσης.

Για τον Ολυμπιακό η βασική αγωνιστική... γιατρειά παραμένουν τα αποτελέσματα. Ανεξαρτήτως της βελτίωσης χρειάζεται από εδώ και πέρα μόνο νίκες για να τονωθεί και ψυχολογικά αλλά και ουσιαστικά και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη συνέχεια της σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.