Παναθηναϊκός: Τα 11 παιχνίδια μέσα σε 1,5 μήνα και τα 7 μακριά από την Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: Τα 11 παιχνίδια μέσα σε 1,5 μήνα και τα 7 μακριά από την Λεωφόρο

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Τα 11 παιχνίδια μέσα σε 1,5 μήνα και τα 7 μακριά από την Λεωφόρο

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Γενάρη τόσο εξαιτίας του αριθμού των αγώνων όσο και εξαιτίας της «ποιότητας» αυτών, αφού τα περισσότερα είναι εκτός έδρας ενώ θα έχει και 2-4 ντέρμπι, ανάλογα τι θα κάνει στο Κύπελλο.

Οι «πράσινοι» έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο γύρο εκμεταλλευόμενοι άρτια και το καλό τους πρόγραμμα, αφού είχαν οκτώ από τα 13 ματς στην έδρα τους και τα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι εκεί. Στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας της Superleague τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Από τις 15/12 που ξεκινούν οι υποχρεώσεις της ομάδας μετά τη διακοπή με τον εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου που έχει ο Παναθηναϊκός με τον Βόλο μέχρι και το τέλος του Γενάρη, το «τριφύλλι» θα κληθεί να δώσει εννιά παιχνίδια, ενώ σε περίπτωση που περάσει τον Βόλο, θα δώσει κι άλλα δύο απέναντι στο νικητή του ζευγαριού του ΠΑΟΚ με την Καλαμάτα. Άρα μιλάμε για εν δυνάμει 11 παιχνίδια ή αν θέλετε καλύτερα 9+2 αγώνες σε διάστημα ενάμιση μήνα. Απ' αυτούς, οι «πράσινοι» θα παίξουν στην Λεωφόρο μόνο κόντρα σε Βόλο (15/12), ΟΦΗ (28/12), ΠΑΟΚ (22/01) κι αν περάσει στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, ξανά, ή την Καλαμάτα, δηλαδή μόλις 3+1 απ' αυτά τα παιχνίδια.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τους Ιωνικό (21/12), Λεβαδειακό (03/01), ΑΕΚ (08/01), Βόλο (10/01), ΠΑΣ Γιάννινα (15/01), Αστέρα Τρίπολης (29/01) κι ένα ακόμα με τον ΠΑΟΚ ή την Καλαμάτα, αν προκριθεί στο Κύπελλο.

Μάλιστα, σε περίπτωση που περάσει και πάρει την πρόκριση και ο ΠΑΟΚ από το άλλο ζευγάρι, θα κληθεί να δώσει τρία σερί παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ από 17 μέχρι 26 Γενάρη, ανάλογα και με το πότε θα οριστούν ακριβώς τα ματς. Το ματς του πρωταθλήματος στην Τούμπα είναι στις 22/01 ενώ τα δύο ματς του Κυπέλλου θα γίνουν 17-19 Γενάρη το πρώτο και 24-26 το δεύτερο.

Κάπως έτσι σ' ένα σενάριο, που δεν μοιάζει και τόσο απρόσμενο, θα έχει τέσσερα ντέρμπι σ' αυτούς τους 11 αγώνες.

Επιβαρυμένο και δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά έχει τον τρόπο

Μπορεί το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού να είναι δύσκολο κυρίως λόγω της χρονικής εγγύτητας των αγώνων, κάτι που δεν έχει συνηθίσει το «τριφύλλι», αλλά και των πολλών εκτός έδρας ματς, όμως οι «πράσινοι» δείχνουν πως φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Πέραν του μεγαλύτερου ροτέισον που έχει η ομάδα, το οποίο έχει λίγο «χτυπηθεί» από τους σοβαρούς τραυματισμούς του Αϊτόρ και του Τρουιγιέ και σίγουρα θα χρειαστεί κάποια ενίσχυση τον χειμώνα για να επανέλθει στα απαραίτητα επίπεδα για πρωταθλητισμό, ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον... δρόμο του φέτος και στα εκτός έδρας ματς.

Μην ξεχνάμε πως στον πρώτο γύρο μπορεί να έδωσε μόλις πέντε, όμως μπόρεσε να πετύχει το απόλυτο σ' αυτά (5/5) και να συλλέξει 15 βαθμούς. Πέρασε με 2-0 από την Κρήτη και τον ΟΦΗ, «άλωσε» την Τούμπα με ανατροπή και 2-1, κέρδισε εύκολα με 2-0 την Λαμία, συνέτριψε τον Βόλο με 5-1 και λύγισε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0.

Αν αυτό το πρόγραμμα δεν σας ακούγεται και ιδιαίτερα δύσκολο, πάμε να δούμε πόσους βαθμούς πήρε στα αντίστοιχα ματς πέρυσι. Ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με ανατροπή και 3-2, ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και πάλι με ανατροπή με 2-1, ήττες και σε Βόλο και Αγρίνιο με 3-1 και 1-0. Πήρε μόνο μία νίκη κόντρα στην Λαμία κι αυτή στο Πανθεσσαλικό και όχι στην φυσική της έδρα. Συνολικά δηλαδή πήρε τρεις βαθμούς από πέντε παιχνίδια ενώ φέτος δεν άφησε κανέναν πόντο, έχοντας διαμορφώσει ήδη ένα άτυπο +12 σε σχέση με πέρυσι μόνο από τα εκτός έδρας ματς.

Το επίπεδο του Παναθηναϊκού έχει ανέβει κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Προφανώς θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί ένα σερί που έχει φτάσει ήδη σε ιστορικά επίπεδα, ειδικά όταν το πρόγραμμα στην επανέναρξη της διακοπής είναι τέτοιο. Όμως, οι «πράσινοι», έχοντας ολοκληρώσει και την προετοιμασίας τους στην Κύπρο, δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να επεκτείνουν αυτό το αήττητο σερί όσο ακόμα είναι δυνατόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα