Δουλειά, βελτίωση και μεταγραφικά πλάνα στον Ατρόμητο

Δουλειά, βελτίωση και μεταγραφικά πλάνα στον Ατρόμητο

Μάκης Σταθάτος
Δουλειά, βελτίωση και μεταγραφικά πλάνα στον Ατρόμητο

bet365

Η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει δώσει την ευκαιρία στον Ατρόμητο να δουλέψει και παράλληλα να κάνει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τις «πινελιές» του Ιανουαρίου.

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Super League ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να βρίσκεται στην 8η θέση με 15 βαθμούς. Μια συγκομιδή που θα μπορούσε να είναι και καλύτερη για την ομάδα του Περιστερίου, ωστόσο την αφήνει ζωντανή μέσα στο στόχο της, ο οποίος δεν είναι άλλος από την είσοδο στην πρώτη εξάδα και τα πλέι οφ.

Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι περισσότερο στα εντός έδρας ματς με Λαμία και Παναιτωλικό (ισοπαλίες), καθώς και στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ (ήττα), αν ήταν πιο προσεκτικός στο ανασταλτικό κομμάτι και πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Επιπλέον, σε κάποια ματς η διαιτησία δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τον βαθμό ή τους βαθμούς.

Η εικόνα της ομάδας ήταν σαφώς αρκετά πιο βελτιωμένη από την περυσινή χρονιά, όμως σίγουρα δεν είναι αυτή που θα ήθελαν να δουν τόσο ο Κρις Κόλμαν και οι συνεργάτες του, όσο και οι φίλοι της ομάδας. Ο Ατρόμητος σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε ότι φέτος διαθέτει ποιότητα, όμως του έλειψε η διάρκεια και το καθαρό μυαλό, κυρίως σε ότι αφορά στην αμυντική λειτουργία.

Κάτι που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα, εντελώς διαφορετική από την περυσινή σεζόν, αφού πλην των Γιαννιώτη, Χατζηισαϊα, Κλωναρίδη, οι υπόλοιποι οκτώ της ενδεκάδας αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Επομένως, ο χρόνος είναι ξεκάθαρο ότι θα λειτουργούσε υπέρ για την ομάδα του Κόλμαν, ενώ η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτηθεί μεγαλύτερη χημεία αλλά και για να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφικές «πινελιές».

Οι άνθρωποι του Ατρομήτου, το διάστημα αυτό μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος στρώθηκαν στη δουλειά, έχοντας τη δυνατότητα μιας δεύτερης μίνι προετοιμασίας και παράλληλα, προχώρησαν το πλάνο της ενίσχυσης.

Σήκωσαν τα μανίκια στο Μαζαράκη

Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος έδειξε ότι διαθέτει μια ομάδα με αρκετή ποιότητα και αρκετές λύσεις στην επίθεση. Συγκριτικά με πέρυσι, που στηρίχθηκε κυρίως στα γκολ του Ευθύμη Κουλούρη, ο Ατρόμητος φέτος διαθέτει πολυφωνία, έχοντας 9 διαφορετικούς σκόρερς των 14 τερμάτων που έχει πετύχει συνολικά.

Όμως, ο πρώτος γύρος εμφάνισε και αδυναμίες, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, αφού οι Περιστεριώτες κατάφεραν στα περισσότερα ματς να μείνουν πίσω στο σκορ, ακόμα και σε εκείνα που ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ατρόμητος (597) είναι η δεύτερη ομάδα στα λάθη πίσω από τον Ιωνικό (606). Λάθη που σε κάποιες περιπτώσεις έδωσαν την δυνατότητα σε αντιπάλους να προηγηθούν.

Ο Κρις Κόλμαν και το επιτελείο του όλο αυτό το διάστημα και μέχρι να αρχίσουν ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν τις αδυναμίες του πρώτου γύρου, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι προκειμένου να αποκτηθεί ακόμα μεγαλύτερη χημεία και συνοχή. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι ο Ουαλός τεχνικός έχει στη διάθεσή του όλο το ρόστερ για να δουλέψει, αφού πλην του Ουαζντί Κεσχρίντα που ταξίδεψε με την εθνική ομάδα της Τυνησίας στο Κατάρ και του τραυματία Ντάνι Σουάρεθ δεν είχε να διαχειριστεί άλλες απουσίες.

Ενίσχυση με στόπερ και winger

Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά που γίνεται αυτό το διάστημα στο Μαζαράκη, οι άνθρωποι του Ατρομήτου τρέχουν και τα μεταγραφικά ζητήματα. Η ομάδα θα ενισχυθεί τουλάχιστον με δύο παίκτες τον Ιανουάριο, έναν στόπερ και έναν winger. Πρόκειται για περιπτώσεις που θα αποκτηθούν, όχι μόνο για να ενισχύσουν άμεσα την ομάδα στο δεύτερο μισό, αλλά και με την προοπτική να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά.

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Ατρομήτου στο πρώτο μισό ήταν η άμυνά του και κυρίως τα παιδαριώδη ατομικά λάθη που έφεραν τους Περιστεριώτες να κυνηγούν το σκορ στα περισσότερα ματς. Ο Κόλμαν δεν κατάφερε να βρει ένα σταθερό και αξιόπιστο κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, με τον Σουάρεθ κυρίως, να εμφανίζεται κατώτερος των προσδοκιών και στη συνέχεια να ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Εκτός από τον κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα είναι ενδεκαδάτος, θα αποκτηθεί και ένας winger που θα πλαισιώσει τους Ρομπάιγ, Κλωναρίδη και Ροτάριου. Ο τελευταίος είναι η σκιά του περυσινού του εαυτού και σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαιολογήσει τον ηγετικό ρόλο που περίμενε από αυτόν ο προπονητής του, παρά το γεγονός ότι του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ατρόμητος πολύ δύσκολα το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνει κίνηση για να διατηρήσει τον Ρουμάνο στο δυναμικό του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα