Σκάρπα: Οι δύο όψεις του νομίσματος και πώς θα είναι win win situation

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Σκάρπα: Οι δύο όψεις του νομίσματος και πώς θα είναι win win situation

bet365

Ο Γκουστάβο Σκάρπα θα ζήσει το όνειρο της Premier League που τόσο ήθελε και ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του για μία υπόθεση που έμεινε για μήνες στην επικαιρότητα.

Γκουστάβο Σκάρπα λοιπόν. Με βάση το αγωνιστικό του προφίλ και τις διακρίσεις του στη Βραζιλία ένας τοπ παίκτης που έχει την ποδοσφαιρική... συστατική επιστολή για να κάνει τη διαφορά (και) στην Ευρώπη.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός - που έχει και ιταλικό διαβατήριο - έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκε και ο Ροντινέι. Ήθελε να αφήσει τη Βραζιλία για την Ευρώπη και αυτό ακριβώς συνέβη. Ένας παίκτης με 60 ματς, 13 γκολ και 15 ασίστ την περασμένη περίοδο. Ένας ποδοσφαιριστής επίσης που περισσότερο λειτουργεί πιο καλά ως χαφ και δεκάρι παρά στα άκρα, όπου επίσης έχει δοκιμαστεί αγωνιστικά.

Πάμε στα... φρέσκα. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τη πλευρά του παίκτη έχει κλείσει στη Φόρεστ για να παίξει εκεί και μετά από το καλοκαίρι... βλέπουμε. Θυμίζουμε πως τον περασμένο Ιούλιο υπήρχε μία αίσθηση και μία σιγουριά ότι θα ερχόταν στον Ολυμπιακό από την 1η Γενάρη υπό τη συνθήκη βέβαια πως ο πειραϊκός σύλλογος θα έπαιζε Ευρώπη.

Είχε γραφτεί αυτή η πληροφόρηση και είχε περάσει στον κόσμο που την περίμενε αυτή τη μεταγραφή. Είχε αποτυπωθεί όντως στα ρεπορτάζ. Και που τώρα αυτός ο κόσμος αυτή τη πληροφόρηση τη... χρεώνει στα ΜΜΕ και στα ρεπορτάζ που υπήρχαν προ μηνών.

Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ότι μπορεί να γράφεται τον μήνα Ιούλιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα ισχύσει τον μήνα Δεκέμβριο. Υπάρχουν μεταγραφές που πραγματικά δεν έχουν γίνει στο... παραπέντε. Όπως επίσης προ μηνών ακόμα και από μεριάς Ολυμπιακού έβγαινε μία αισιοδοξία (έστω και συγκρατημένη) για τον παίκτη. Επιπροσθέτως να σταθούμε και στο εξής.

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι είχε ουσιαστικά δύο μεταβάσεις σε άλλη διαδικασία πλάνου λόγω των αλλαγών του στον πάγκο. Άλλα πράγματα υπήρχαν ως δεδομένα με Μαρτίνς, άλλα μετά με Κορμπεράν και βέβαια άλλη λογική ακολουθείται τώρα με Μίτσελ. Είναι κάτι που επίσης μπορεί να συμβεί σε μία ομάδα.

Δεύτερον ο ίδιος ο Σκάρπα είχε τοποθετηθεί ότι ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα και ουσιαστικά ένα βασικό δέλεαρ για αυτόν θα ήταν η Ευρώπη που δεν υπάρχει πια για τον Ολυμπιακό. Και τρίτον. Προσωπικά δεν συμφωνώ ότι ένας παίκτης σαν τον Σκάρπα δεν... χωράει σε ένα ρόστερ όπως αυτό του Ολυμπιακού επειδή είναι κυρίως δεκάρι.

ΣΚΑΡΠΑ1

Όμως υπάρχει μία πραγματικότητα στον Ολυμπιακό. Για τη θέση Νο10 έχει Χάμες, Φορτούνη, Μπιέλ και ακόμα και τον Ινμπόμ Χουάνγκ. Και αυτή τη στιγμή ακόμα και το να χωρέσουν αυτοί οι παίκτες στο ίδιο αρχικό σχήμα στον Ολυμπιακό είναι ένα θέμα και δεν είναι και ένα εύκολο θέμα. Προσέξτε δεν θα ισχυριστώ πως έναν τέτοιο παίκτη δεν θα τον χρειαζόταν αγωνιστικά ο Ολυμπιακός. Όμως δεκάρια ο Ολυμπιακός έχει. Σε άλλες θέσεις έχει πιο μεγάλη ανάγκη αυτήν την περίοδο.

Τι είχε πει ο Σκάρπα και τι έγινε...

Έχει την αξία του να ανατρέξουμε στο τι είχε επισημάνει ο Σκάρπα μιλώντας στο ESPN επισήμανε για το story της μεταγραφής του: «Είχα μία συζήτηση με τον Αμπέλ Φερέιρα, επειδή αρχικά η πρόταση που μου έγινε ήταν να πάω στον Ολυμπιακό και να παίξω στο Champions League. Ο Ολυμπιακός όμως τελικά δεν προκρίθηκε στο Champions League.

Κάλεσα τον Αμπέλ επειδή ήθελα την βοήθεια του, ώστε να με διευκολύνει, διότι το όνειρο μου ήταν να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Το όνειρο μου δεν ήταν να παίξω στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό για να πάω σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Κι αυτός μου είπε: 'Φίλε δεν πας στην Ελλάδα.

Δεν είναι μέρος για σένα. Όμως, αν πας στην Αγγλία τότε μπορείς να φύγεις'. Όταν το θέμα με την Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν πιο έντονο, πήγα ξανά να του μιλήσω. Τότε μου είπε: 'Δεν μπορώ να στο αρνηθώ. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Προχώρα. Καλή τύχη'. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Είναι πραγματιστής».

Ποιος παίκτης θα είχε την ευκαιρία να παίξει στην Αγγλία και δεν θα την άρπαζε; Νομίζω κανείς. Να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Ο Σκάρπα επιβεβαίωσε το θέμα του Ολυμπιακού. Επιβεβαίωσε πως είχε κρούση να παίξει στον Ολυμπιακό και ότι το σκέφτηκε και το συζήτησε κυρίως λόγω Champions League.

Πως θα επωφεληθούν άπαντες

Και όμως υπάρχει ένας τρόπος όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό το story να ωφεληθούν. Πρώτον ο Σκάρπα να παίξει στην Αγγλία και να εκπληρώσει το όνειρό του. Δεύτερον η Φόρεστ να βοηθηθεί αγωνιστικά από τον παίκτη στην προσπάθειά της να μείνει κατηγορία.

Και τρίτον ο Οργανισμός του Ολυμπιακού εφόσον πάει καλά η Φόρεστ και αυτός θα βγει ωφελημένος υπό την έννοια πως θα μπορεί να πάρει παίκτες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα προσέγγιζε καν. Εδώ να θυμίσουμε και το τι είχε πει ο ίδιος ο Μαρινάκης για τη σχέση με τη Φόρεστ στην παρουσίαση του Μίτσελ.

Ιδού το τι είχε ειπωθεί: «Με την εμπειρία που έχουμε και με τις επαφές που έχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει. Να μπορούμε να διαπραγματευτούμε να πείσουμε ορισμένους μεγάλους παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα και να παίξουν στον Ολυμπιακό.

Θεωρώ ότι αυτά τα 12 χρόνια στον Ολυμπιακό έχουν γίνει πάρα πολλά. Και έχουν γίνει πάρα πολλά όχι μέσα στην Ελλάδα, με τις επιτυχίες μας μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Γι' αυτό πολλές βραδιές και πολλές μέρες δικές μας μπορεί να αποτελούν μια ολόκληρη ζωή για άλλους. Ή δέκα ζωές. Εμείς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε αυτές τις επαφές.

Αυτό που επίσης έχει βοηθήσει πάρα πολύ είναι η ενασχόλησή μας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι κάτι το οποίο βοηθάει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή που βρίσκεται στην Premier League μας βοηθάει ακόμα περισσότερο.

Δουλεύει πάντα υπέρ του Ολυμπιακού. Όταν μπορείς και μιλάς με διάφορους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη από μια ομάδα της Premier League, σίγουρα σου κάνει τη δουλειά σου πολύ πιο εύκολη εδώ στην Ελλάδα. Όπως έλεγα στον Μίτσελ χαριτολογώντας όταν ήρθε, έχουμε γίνει μια μικρή αποικία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκινώντας από τον Μίτσελ, τον Καρεμπέ, τον Χάμες, τον Μαρσέλο και να δούμε τι άλλο θα πάρουμε».

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο Instagram του παίκτη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.