Ολυμπιακός: O Ροντινέι έρχεται να λύσει το... γρίφο του δεξιού μπακ

Ολυμπιακός: O Ροντινέι έρχεται να λύσει το... γρίφο του δεξιού μπακ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: O Ροντινέι έρχεται να λύσει το... γρίφο του δεξιού μπακ

bet365

Ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο Ροντινέι είναι ένας ακόμα δεξιός μπακ που έρχεται στον Ολυμπιακό στη μετά Ομάρ Ελαμπντελαουί εποχή στην ομάδα.

Για να δούμε στο σύνολο τις αλλαγές σε επίπεδο δεξιών μπακ τη σεζόν 2020-2021 ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί έκανε μία σημαντική και πολύ μεγάλη επένδυση με τον Βραζιλιάνο σταρ Ραφίνια. Ο Ραφίνια όμως θα έμενε στην ομάδα για έξι μήνες.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2021 ο Ολυμπιακού είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του Βραζιλιάνου μπακ. Την ίδια χρονιά ο σύλλογος είχε και τους Ντρέγκερ και Ανδρούτσο ενώ τον Γενάρη απέκτησε τον Κένι Λαλά.

Μάλιστα οι Ραφίνια, Ντρέγκερ και Λαλά αποκτήθηκαν την ίδια περίοδο (οι δύο πρώτοι το καλοκαίρι και ο άλλος τον Γενάρη). Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αμέσως επόμενη σεζόν έχοντας τρεις επιλογές για τη θέση του δεξιού μπακ. Είχε τον Λαλά και τον Ανδρούτσο αλλά και τον Καρμπόβνικ που αποκτήθηκε για να δώσει βοήθειες ως δεξιός μπακ.

Μέσα στη χρονιά τέθηκαν εκτός των βασικών πλάνων οι Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ και βρέθηκαν να παίζουν στη β' ομάδα για να πάρει κάποιες ευκαιρίες ως δεξιός μπακ ο Βρουσάι αλλάζοντας θέση από εξτρέμ που είναι. Τον Απρίλιο του 2022 ο Ολυμπιακός είχε δηλαδή έξι δεξιά μπακ μετά τον Νορβηγό με τον Μάριο Βρουσάι να είναι ο έκτος.

Δηλαδή ο λόγος για τους Ραφίνια, Ντρέγκερ, Ανδρούτσο, Λαλά, Καρμπόβνικ και Βρουσάι. Από αυτούς τους παίκτες οι Ραφίνια, Ντρέγκερ, Λαλά και Καρμπόβνικ ήταν μεταγραφές. Προφανώς δεν βάζουμε στην εξίσωση τον Τοροσίδη που σταμάτησε την καριέρα του τον Σεπτέμβριο του 2020 και κοντά στο χρονικό διάστημα που είχε αποχωρήσει από την ομάδα ο Ομάρ.

Ο Ολυμπιακός στη φετινή περίοδο ξεκίνησε με το πλάνο του να έχει βασικό τον Σίμε Βρσάλικο και 2ο τον Άβιλα. Στην πορεία ο Βρσάλικο αντιμετωπίζοντας αρκετούς τραυματισμούς αποχώρησε και μετά κρίθηκε πως η ομάδα πρέπει να βρει κάτι διαφορετικό από τον Άβιλα. Με άλλα λόγια είναι πιθανό και φέτος οι δύο δεξιοί μπακ που αποκτήθηκαν να αποχωρήσουν (μένει να φανεί το τι θα γίνει με Άβιλα). Έτσι ο Ροντινέι θα γίνει ο έβδομος δεξιός μπακ από μεταγραφή στον Ολυμπιακό μετά τους τίτλους τέλους με τον Ομάρ.

Συμπερασματικά λοιπόν μετά τον Ομάρ οι μεταγραφές για τη θέση του δεξιού μπακ ήταν οι:

  • Ραφίνια
  • Ντρέγκερ
  • Λαλά
  • Καρμπόβνικ
  • Βρσάλικο
  • Άβιλα
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα