Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ιβάν στον Παναθηναϊκό

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ιβάν στον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ιβάν στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον πιο σπουδαίο «τίτλο» που έχει χαρίσει μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Καλή σας μέρα από την ηλιόλουστη και σχεδόν… καλοκαιρινή Πέγεια της Κύπρου εδώ όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί τη χειμερινή του προετοιμασία και αύριο το μεσημέρι στις 12 θα δώσει και το πρώτο του φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αν το καλοσκεφτούμε η συνθήκη που βιώνει το Τριφύλλι αλλά και όσοι ακολουθούν τον σύλλογο είναι πρωτόγνωρη από κάθε άποψη. Δεκέμβριο μήνα με διακοπή πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ και με τους ''πράσινους'' να είναι μπροστά στη βαθμολογία με 12 νίκες και 1 ισοπαλία σε 13 παιχνίδια, στο +8 από την ΑΕΚ και στο +12 από τον Ολυμπιακό, δεν έχει ξανασυμβεί.

Με τη δουλειά του προπονητή, το πολύ καλό υπάρχον ρόστερ και τις μεταγραφές που αναμένονται και πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, η ομάδα θέλει και μετά την διακοπή να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε για να μπορέσει στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια.

novibet sponsored

Ανεξάρτητα, πάντως, από την κατάληξη της χρονιάς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό έναν πολύ σημαντικό… τίτλο, μία κατάσταση που είχε πολλά χρόνια να βιώσει και θυμίζει στο σήμερα το ποιος είναι πραγματικά αυτός ο τεράστιος σύλλογος. Ναι ο Σέρβος τεχνικός είναι εκείνος που άλλαξε τα δεδομένα, το δικό του modus operandi σε συνδυασμό με την διοικητική υποστήριξη στο οικονομικό κομμάτι, έχουν δημιουργήσει όλη αυτή την μοναδική κατάσταση. Το κλαμπ αυτή την στιγμή βιώνει τα αποτελέσματα της στήριξης ενός πολύ καλού προπονητή και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Παίζει στη Κρήτη το Τριφύλλι; Υποδοχή. Παίζει στο Αγρίνιο; Χαμός. Παίζει στον Βόλο; 15.000 και ιστορική παρουσία σε εκτός έδρας παιχνίδι. Πηγαίνει στη Κύπρο; Λεωφόρος το… επτάστερο ξενοδοχείο και στα τρία φιλικά στη Μεγαλόνησο έρχονται τα καλύτερα. Λατρεία. Ο γίγαντας που εδώ και τόσα χρόνια κοιμόταν, έχει ξυπνήσει. Στέκεται και πάλι στα πόδια του, δείχνει πως έχει επιστρέψει στη κανονικότητα.

Για πολύ καιρό, για πολλά χρόνια, ομάδα και κόσμος δεν ήταν ένα, δεν ανήκαν στον ίδιο οργανισμό ουσιαστικά, μόνο θεωρητικά. Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες είναι μοναδικό και ευεργετικό από κάθε άποψη για τον σύλλογο. Ομάδα και κόσμος είναι ΕΝΑ, μία γροθιά, μία οντότητα, έτοιμη να δώσει ενωμένη την ‘’μάχη’’ για τον τίτλο.

Τελευταία φορά που η συσπείρωση έφτασε σε αυτά τα επίπεδα ήταν πριν δέκα χρόνια, όταν ένας άλλος σπουδαίος τεχνικός, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παραλίγο να πάρει το πρωτάθλημα... μόνος του κόντρα σε όλους και σε όλα αλλά στο φινάλε νικήθηκε από το ''σύστημα'' που έκανε ό,τι ήθελε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα δεν μπορεί με τίποτα να συνηθίσει το ''50-50''.

Του έλειψε του κόσμου ο Παναθηναϊκός, ο κανονικός, αυτός που διεκδικεί τίτλους, αυτός που ήταν και που ξαναέγινε στα χέρια του Ιβάν, ο οποίος αποτελεί ευλογία για τον σύλλογο. Πως να μην υπάρχει τρέλα, πως να μην υπάρχει τόσο μεγάλη προσμονή; Πέρα από το Κύπελλο, πέρα από ένα πρωτάθλημα, ο Ιβάν έδωσε και πάλι νόημα στις Κυριακές, μας έβγαλε από την ποδοσφαιρική ''κατάθλιψη'' και μας θύμισε ποιός και τι είναι ο Παναθηναϊκός.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.