Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: Η πρόταση Μπαλτάκου για τα χρήματα από το solidarity και η διαφωνία των Big 4

Δημήτρης Τομαράς
Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: Η πρόταση Μπαλτάκου για τα χρήματα από το solidarity και η διαφωνία των Big 4

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έριξε επί τάπητος πρόταση για να πάρουν χρήματα που προορίζονται για τη Super League 1 ομάδες της Super League 2 με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να διαφωνούν.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου υπήρξε συζήτηση για το πρόγραμμα solidarity της UEFA, που δίνει 3,4 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ για τις υποδομές τους. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, από μέρους του πρότεινε να πάνε τα 3 εκατ. ευρώ στις ομάδες της Super League 1 και οι 400.000 σε ομάδες της Super League 2 για τις υποδομές τους.

Ο Κώστας Καραπαπάς στην τοποθέτηση του σχετικά με την πρόταση του Μπαλτάκου ανέφερε ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού πως «ο ρόλος της ΕΠΟ είναι διαμεσολαβητικός και δεν έχει καμιά δουλειά να μοιράζει χρήματα που έχει ορίσει η UEFA που θα πηγαίνουν. Προφανώς διαφωνούμε, όπως σίγουρα διαφωνούν και οι 12 ομάδες Super League που δικαιούνται solidarity και περιμένουν αυτά τα χρήματα». Επί της πρότασης Μπαλτάκου διαφώνησαν και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Στη συνέχεια η πρόταση αυτή πέρασε για να εγκριθεί όμως από την Εκτελεστική. Έγινε ψηφοφορία στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με πέντε ναι, τέσσερα όχι και τρία λευκά. Το τελικό ΟΚ όμως πρέπει να περάσει από την Εκτελεστική.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα