H ΑΕΚ πιο μπροστά απ' όλους!

H ΑΕΚ πιο μπροστά απ' όλους!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
H ΑΕΚ πιο μπροστά απ' όλους!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο κομμάτι του κιτρινόμαυρου ρόστερ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών της, γράφει για τη δουλειά που ξεκίνησε και έχει υστερόγραφα.

Διανύουμε τις πρώτες μέρες δουλειάς στο μίνι στάδιο προετοιμασίας των ομάδων στην Ελλάδα, επί της ουσίας αναφέρομαι στους βασικούς ανταγωνιστές στην πρώτη 4άδα που διεκδικούν πράγματα, μια περίοδος άγνωστη και περίεργη η οποία θα δούμε τι θα αποφέρει σε όλους. Αυτό θα φανεί βέβαια στο δυο τελευταία τρίτα που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν, η οποία είναι ιδιαίτερα γεμάτη σε επίπεδο αγωνιστικών υποχρεώσεων και υψηλών απαιτήσεων, αφού οι ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και να διεκδικήσουν τίτλους θα δώσουν τα διπλάσια ματς απ' ότι έως τώρα έδωσαν...

Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει το Κύπελλο ενδιάμεσα, για παράδειγμα η ΑΕΚ βάση λογικής (και αν δεν γίνει θύμα έκπληξης) θα δώσει μίνιμουμ έξι παιχνίδια για τον συγκεκριμένο θεσμό και μάλιστα ενδιάμεσα με τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, με τους «κιτρινόμαυρους» πάντως να έχουν (επιτέλους) καλή κλήρωση. Πιο συγκεκριμένα η Ένωση -και αφού πρώτα απέκλεισε τον ΠΑΣ σε νοκ άουτ μας για να μην ξεχνιόμαστε- θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά σε διπλούς αγώνες και έπειτα την ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι Πανσερραϊκός Απόλλωνας Πόντου.

Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι», εφόσον δεν... αυτοκτονήσουν επαναλαμβάνω, θα παίξουν στην ημιτελική φάση του θεσμού με τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού: Ολυμπιακός Άρης! Αυτά είναι μίνιμουμ τα έξι επιπλέον ματς που θα δώσει για το Κύπελλο η ΑΕΚ συγκριτικά με τον πρώτο γύρο και έπειτα έχει, στη διάρκεια της σεζόν και αφού ολοκληρωθεί η κανονική ροή του πρωταθλήματος, τα πλέι οφ που συνολικά είναι δέκα παιχνίδια για τις ομάδες. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς να ιδρώσει για να διαπιστώσει ότι επί της ουσίας μιλάμε για περισσότερα ματς από όσα είχε ο πρώτος γύρος (με ένα ματς Κυπέλλου για την ΑΕΚ).

Αναλυτικά οι ομάδες, πιο συγκεκριμένα αυτή του Αλμέιδα που μας απασχολεί, θα δώσει πλην των αγώνων της κανονικής διάρκειας του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, επιπλέον 16 αγώνες εκ των οποίων στους τέσσερις απ' αυτούς θα δύναται να προχωρήσει σε βαθύ rotation για να κλειδώσει προκρίσεις στον θεσμό του Κυπέλλου, έως τα ημιτελικά, μετά δεν γίνεται... Σε αυτά τα 16 ματς προσθέστε και τα 13 του υπόλοιπου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και έχετε τον αριθμό αγώνων που θα δώσει (και) η ΑΕΚ από τα μέσα Δεκεμβρίου έως την ολοκλήρωση της σεζόν: 29 για την ακρίβεια τη στιγμή που στο πρώτο μισό έδωσε 14!

Κονέ και Κουχάρσκι

Έκανε διαφορά η δουλειά Κονέ – Κουχάρσκι!

Για αυτό το λόγο σημειώναμε και υπογραμμίζαμε το προηγούμενο διάστημα ότι κακώς λέμε ότι είμαστε στα μισά της σεζόν, ή τέλος πάντων έτσι παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ, αφού στην πραγματικότητα βρισκόμαστε ακριβώς στο ένα τρίτο των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των ομάδων που θέλουν -επαναλαμβάνω- να πρωταγωνιστήσουν. Να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τίτλους και στόχους... Αυτό δίνει μεγαλύτερη ουσία και ένα ελάχιστο και πολύ μικρό τέλος πάντων προβάδισμα στην ομάδα το ρόστερ της οποίας είναι πιο γεμάτο, πιο έτοιμο, πιο πολύ καιρό μαζί...

Εδώ η ΑΕΚ έχει ένα προβάδισμα συγκριτικά με τους αντιπάλους της αν κρίνουμε πάντα με τα ρεπορτάζ αυτών και τις ανάγκες που προκύπτουν από όσα αναφέρουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά. Η ομάδα του Αλμέιδα είναι πιο μπροστά απ' όλους σε αυτό το κομμάτι τη στιγμή που αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά εκ των έσω με τις επιστροφές των Τσούμπερ και Άμραμπατ στο 100%, τη δεδομένη αγωνιστική -επιτέλους- ετοιμότητα του Φαν Βέερτ και την προσθήκη του Πάολο Φερνάντες που ήδη δουλεύει στην Ολλανδία με την ομάδα για να είναι έτοιμος από τον Γενάρη και να καλύψει το κενό που προέκυψε από τον τραυματισμό του Ελίασον.

Για τον λόγο αυτό μπορεί να αισθάνονται υπέροχα με τη δουλειά τους οι Κονέ και Κουχάρσκι οι οποίοι έχουν το χρόνο, τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δουλέψουν όπως ακριβώς θέλουν προκειμένου να βρουν τους κατάλληλους για το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν προκύψει καλή ευκαιρία, κεντρικού αμυντικού για την ακρίβεια (αριστερό στόπερ), ο οποίος θα είναι σε καλή ηλικία και θα δύναται να υπολογίζεται στην ίδια... ευθεία με Βίντα και Μουκουντί, εννοείται ότι μπορεί και να αποκτηθεί τον Ιανουάριο. Το κοιτάνε στην ΑΕΚ και θέλουν να είναι έτοιμοι, αλλά δεν υπάρχει η βιασύνη, δεν είναι με το... πιστόλι στον κρόταφο, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το ρεπορτάζ...

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός και ευχάριστο για την Ένωση όταν επαναλαμβάνω διαπιστώνουμε πως οι βασικοί ανταγωνιστές της έχουν ανάγκες -κάποιοι πολλές μάλιστα- για τον Γενάρη και ακόμη δεν έχει προκύψει ουσιαστικά ενίσχυσή τους. Γεγονός που σημαίνει ότι θα πηγαίνει όλο και πιο πίσω η προσαρμογή τους και η ένταξή τους στο αγωνιστικό σχέδιο του εκάστοτε προπονητή τους. Κάτι που μπορεί (και μακάρι για την ΑΕΚ) να στοιχίσει αγωνιστικά και βαθμολογικά... Έκανε διαφορά η δουλειά των ανθρώπων της Ένωσης το περασμένο καλοκαίρι που συνδυάστηκε από την εξαιρετική επιλογή του Ματίας Αλμέιδα για τον κιτρινόμαυρο πάγκο!

Μουκουντί

Υγ: Πόσο σημαντικό είναι το κλίμα σε μια ομάδα, στα αποδυτήριά της, το γνωρίζουν όλοι θαρρώ και δη όσοι ασχολούμαστε με την ΑΕΚ και έχουμε βιώσει πραγματάκια τα τελευταία χρόνια σχετικά με το εσωτερικό στα Σπάτα και το πόσο επηρεαζόταν αυτό από το... εξωτερικό περιβάλλον της Ένωσης, με το ...κλείδωμα της πόρτας προς αυτούς άλλαξε όλο το κλίμα και τα αποδυτήρια φυσικά! Αποδείχτηκε σε μια ακόμη περίπτωση. Αυτή του Μουκουντί ο οποίος είχε γενέθλια, έκοψαν τούρτα οι συμπαίκτες του και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος στην Ολλανδία και εκείνος έκανε ολόκληρη ομιλία για να εκφράσει τον θαυμασμό του και το πόσο όμορφα περνάει στην ΑΕΚ χάρη σε όλα τα μέλη που συνεργάζεται καθημερινά. Ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τους πάντες γιατί αισθάνεται ξανά, όπως τους είπε άλλωστε, μέλος ενός γκρουπ και μάλιστα σημαντικού. Είπε την αλήθεια του την οποία βγάζει άλλωστε στο χορτάρι. Ο Καμερουνέζος στόπερ της ΑΕΚ θυμίζω ότι ήρθε (με μίρλα και απορίες από τον κόσμο, δικαιολογημένα) από την Σεντ Ετιέν που παρέπαιε και φυσικά υποβιβάστηκε μέσα σε θύελλα αντιδράσεων και τρελό ξέσπαμα οπαδών. Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά στο ποδόσφαιρο ότι δεν πρόκειται για... ρομπότ και αυτό το «αν είναι καλός ο άλλος θα ξεχωρίσει» είναι για τους άμπαλους αφού αν το κλίμα που επικρατεί σε μια ομάδα είναι κάκιστο δεν πρόκειται κανείς να σηκώσει κεφάλι και ας έχει μια, δυο και τρεις ξεχωριστές καλές δικές του παραστάσεις, στο τέλος θα τον... καταπιεί η αποτυχία. Όπως έγινε σε αρκετές περιπτώσεις καλών παικτών που ήρθαν στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...