Ολυμπιακός: Ο Νταμπό πήρε τον χρόνο του και τώρα είναι έτοιμος για το άλμα στην πρώτη ομάδα

Ολυμπιακός: Ο Νταμπό πήρε τον χρόνο του και τώρα είναι έτοιμος για το άλμα στην πρώτη ομάδα

Ολυμπιακός: Ο Νταμπό πήρε τον χρόνο του και τώρα είναι έτοιμος για το άλμα στην πρώτη ομάδα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επιλογή του Μίτσελ να πάρει μαζί του στην Ισπανία τον Νταμπό ως προθάλαμο μίας πιθανής προώθησης του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που πήγαν χθες στο Ελ Πάσο της Καλλιθέας για να δουν το παιχνίδι της Β ομάδας κόντρα στην Ηλιούπολη (0-1), μπορει να…συγχύστηκαν από την αδυναμία των νεαρών «ερυθρόλευκων» να κάνουν ένα γκολ, έστω στα δύο πέναλτι που κέρδισαν, αλλά ειχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πραγματικό ταλέντο.

Αναφέρομαι φυσικά στον Αμπντουλαγέ Νταμπό. Πριν ένα και πλέον μήνα, όταν κανείς δεν ασχολούνταν τότε μαζί του, είχα γράψει εδώ γι΄ αυτό το Γαλλάκι, που είχε φέρει ο Ολυμπιακός τον περασμένο Ιανουάριο από τη Ναντ. Ήταν σαφές ότι ήθελε τον χρόνο του, αφού στους πρώτους μήνες του στην Ελλάδα δεν έβρισκε τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο, είχε κι ένα τραυματισμό που δεν βοήθησε και τέλος πάντων δεν «έδειξε».

Από την αρχή, όμως, της προετοιμασίας για τη φετινή σεζόν και σταδιακά, στον Ολυμπιακό άρχισαν να βλέπουν έναν όλο και καλύτερο Νταμπό. Σε ένα πιο ξεκάθαρο ρόλο πλέον, εσωτερικού χαφ, με κίνηση περισσότερο από δεξιά παρότι κλασικός αριστεροπόδαρος, βγάζει μία εικόνα Νο 8 με πολύ σημαντικές προδιαγραφές. Να τρέχει και να ρολάρει την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο, να περνάει πάσες κάθετα, να απειλεί ο ίδιος.

Και να ξέρουμε ότι ο Νταμπό δεν είναι κανένας πιτσιρικάς-είναι 21 στα 22 πιά. Πιτσιρικάς ήταν όταν κάποτε η Ναντ είχε εκπλήξει τη Γαλλία βάζοντας τον στα 18 χρόνια του στην αρχική ενδεκάδα τον Αύγουστο του 2018 στις δύο από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος κόντρα στη Μονακό και την Καέν, σε θέση έξω αριστερά. Μόνο που έκτοτε η εξέλιξη του μόνο η αναμενόμενη δεν ήταν, ασφαλώς και με δική του ευθύνη-παρεμπιπτόντως, και τις προάλλες στο Ρέντη είχε κάποια «θεματάκια»-αλλά νομίζω και γιατί δεν βρήκε ποτέ τη θέση του, παίζοντας άλλοτε σε ρόλο επιθετικού χαφ, άλλοτε εξτρέμ, άλλοτε λίγο πιο μπροστά, άλλοτε λίγο πιο πίσω.

dabo

Ο Νταμπό για πέντε μήνες, τους πρώτους του 2021, πήγε και στη Γιουβέντους, όπου αγωνίστηκε στην ομάδα Κ23 ετών. Πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά όχι και τη μεταγραφή που θα ήθελε από τη Ναντ για το μεγάλο ιταλικό σύλλογο. Έτσι γύρισε πίσω στη Ναντ παίζοντας για άλλους έξι μήνες, πριν έρθει στον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε που ο Μοντέστο λόγω της (τότε) επιτυχίας της μεταγραφής του Αγκιμπού Καμαρά από τη Λιλ, είχε το ελεύθερο κι είχε φέρει διάφορα Γαλλάκια κι Αφρικανάκια, όπως τον Φαντιγκά από την Παρί Σεν ζερμέν, τον Κεϊτά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Νταμπό από τη Ναντ. Τώρα…

Ο Φαντιγκά είναι δανεικός στον Ιωνικό, αφού δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες που πήρε από τον Πέδρο Μαρτίνς…Ο Κεϊτά έχει πάλι προβλήματα τραυματισμών παρότι έκανε επέμβαση πριν εννιά μήνες και δεν παίζει καν στον Ολυμπιακό Β…Κι ο Νταμπό μοιάζει να πήρε τον χρόνο που ήθελε να εγκλιματιστεί και δείχνει έτοιμος, τουλάχιστον σε επίπεδο να βγάλει το ταλέντο του, για το άλμα στον Ολυμπιακό με τον Μίτσελ, που έχει αποδείξει ότι δεν κωλώνει να δίνει ευκαιρίες σε πιο μικρά παιδιά και γενικά σε παίκτες που έρχονται από την αφάνεια.

Βλέπε Ντόη, Βρουσάι, Ανδρούτσο.

Άσχετο: Το θέμα Ροντινέι είναι απολύτως υπαρκτό. Ίσως το έχουν τραβήξει οι Βραζιλιάνοι λίγο πιο μακριά απ΄ ότι στην πραγματικότητα είναι, αλλά απολύτως υπαρκτό και πολύ πιθανό στο να γίνει.

Για να χαλαρώσουμε, όμως, λίγο ας δώσουμε μία…προσοχή στην…επιλογή των πιο ωραίων ποδοσφιαριστών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ! Και δεν θα μπορούσε βέβαια να μην είναι σε αυτή τη λίστα παίκτης του Ολυμπιακού! Ο λόγος για τον Ουί Τζο Χουάνγκ!

Για δείτε και τους άλλους 15 εδώ 16 Jugadores más guapos del Mundial Catar 2022 que te harán temblar las rodillas

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.