Η δουλειά, το δεύτερο μισό, η ΑΕΚ και οι... άλλοι!

Η δουλειά, το δεύτερο μισό, η ΑΕΚ και οι... άλλοι!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η δουλειά, το δεύτερο μισό, η ΑΕΚ και οι... άλλοι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί τη σημασία της δουλειάς στην Ολλανδία και γιατί είναι σημαντικότερη από του βασικού σταδίου προετοιμασίας ενόψει δεύτερου μισού της σεζόν και έχει υστερόγραφα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και την καθημερινότητα για την ΑΕΚ είναι γεγονός αφού από απόψε θα βρίσκεται στην Ολλανδία και έως τις 5 Δεκεμβρίου. Οι "κιτρινόμαυροι" πιάνουν ξανά δουλειά έπειτα από 12 μέρες άδειας και ο Ματίας Αλμέιδα έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα με τους συνεργάτες του το οποίο σε διάστημα μόλις δύο 24ωρων προβλέπεται (κυρίως) το σώμα (και το... πνεύμα έπειτα), να θυμηθεί όσα απαιτείται από και ήταν κοντά στο να τα ξεχάσει...

Ωστόσο ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει καλά πόσο ανάγκη έχει ο ποδοσφαιριστής να αδειάζει, εγκεφαλικά, πνευματικά, να βγάζει την πίεση και να διαχειρίζεται όσα έχουν ήδη συμβεί. Το Μουντιάλ ήταν η ιδανική ευκαιρία για να γίνει στα μισά κάτι τέτοιο και για αυτό κανείς προπονητής δεν εστίασε (και δεν γκρίνιαξε) για αυτή τη διαδικασία, την πρωτοφανή, αν μη τι άλλο. Το θέμα είναι πως θα λειτουργήσει αυτή η διακοπή και κατά πόσο (και ποιους) θα επηρεάσει, σε τι βαθμό και τι θα φέρει στο τέλος της σεζόν σαν αποτέλεσμα.

Ειδικά για τις ελληνικές ομάδες και αυτές που επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν και να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους. Στη διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων κοινώς. Τώρα συναντάμε την πλέον απαιτητική περίοδο για δουλειά που να έχει δεδομένα αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα! Πολύ πιο σημαντική περίοδος αυτή από εκείνη του καλοκαιριού και του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Διότι τότε είχες μπροστά σου χρόνο (και) για βαθμολογικές απώλειες αρκεί να αποδεικνύεται στο χορτάρι ότι το βρήκες (το αγωνιστικό σχέδιο που είχες στο μυαλό σου).

Επιπρόσθετα αυτή τη περίοδο και μετά δεν θα συγχωρεθούν τα λάθη και τα στραβά αποτελέσματα, οι γκέλες που συνηθίζουμε να λέμε, άρα τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι η δουλειά που θα γίνει σε αυτό το μίνι στάδιο προετοιμασίας είναι υποχρεωτικό να έχει άμεσα αποτέλεσμα στο χορτάρι! Αυτό έχει ξεκαθαρίσει και ο Ματίας Αλμέιδα με τους συνεργάτες του σχετικά με το τι πρέπει να αποφέρει το διάστημα παραμονής στην Ολλανδία στην ΑΕΚ και την αγωνιστική της εικόνα και αποτελεσματικότητα!

Περισσότερες υποχρεώσεις με υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις!

a

Πρόκειται άλλωστε για την περίοδο που θα κριθούν όλα... Από την επανέναρξη και έπειτα! Στα τελευταία δύο τρίτα του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου, αφού έως τώρα μπορει να αναφέρουμε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της σεζόν, αλλά σε επίπεδο αγωνιστικών υποχρεώσεων, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Γεγονός που προφανώς γνωρίζουν και αναγνωρίζουν όλοι αφού σε αυτό το δεύτερο μισό πλην της κανονικής ροής του πρωταθλήματος υπάρχουν και τα πλέι οφ, η μίνι λίγκα που πιθανότατα θα κρίνει τον πρωταθλητή φέτος.

Την ίδια εποχή και έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, υπάρχουν σερί υποχρεώσεις για το Κύπελλο, όπου για όλες τις ομάδες συνιστά στόχο αφού καμία του δεν έχει ευρωπαϊκή υποχρέωση για να κάνει επιλογή αγώνων. Αποκλεισμός από τον θεσμό του Κυπέλλου θα συνιστά τεράστια αποτυχία για όποια από τις ομάδες που θέλουν να το διεκδικήσουν. Στην ΑΕΚ για παράδειγμα και αν δεν υπάρξει συγκλονιστικό απρόοπτο (τέτοιο θα είναι να αποκλειστεί η Ένωση από Κηφισιά, ή μετά τον νικητή του αγώνα μεταξύ της ομάδας των Σερρών και του Απόλλωνα Πόντου αν θυμάμαι καλά)! Πρόκειται για μίνιμουμ 6 ματς με την ημιτελική φάση που ο Δικέφαλος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακού με Άρη.

Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται να γράψει κανείς πολλά περισσότερα για να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή η περίοδος προετοιμασίας είναι πολύ πιο σημαντική από του καλοκαιριού που μας πέρασε... Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες υποχρεώσεις και δεν έχεις περιθώρια για γκέλες, αλλά και το γεγονός ότι με όσα έχει δείξει η ΑΕΚ του Αλμέιδα έως τώρα, προκύπτουν μεγάλες προσδοκίες και υψηλές απαιτήσεις!

Υπάρχει πάντως ένα σημαντικό θετικό κομμάτι για την Ένωση συγκριτικά με τους βασικούς αντιπάλους της: το γεγονός κρίνοντας από όσα διαβάζουμε και ακούμε για τους ανταγωνιστές της, εκείνη δεν έχει την ίδια ανάγκη για προσθήκες! Στον Δικέφαλο, είτε αποκτηθεί κάποιος είτε όχι, θα είναι με προοπτική το καλοκαίρι, κάτι που στα αντίπαλα στρατόπεδα συνιστά επιτακτική ανάγκη! Αυτό μπορείς να χαίρεσαι τούτες μέρες σαν ΑΕΚ και υπεύθυνοι αγωνιστικού σχεδιασμού, ότι δούλεψες σωστά το καλοκαίρι που πέρασε τώρα το καρπώνεσαι...

a

Υγ: Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ Β με τον ΠΑΟ Ρουφ και δεν ήταν δυνατόν την ημέρα που ήταν η ονομαστική γιορτή του ανθρώπου που έχει πάρει το όνομά του το γήπεδο της Ένωσης στα Σπάτα να μην επικρατήσει η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Την ημέρα του Στέλιου Σεραφείδη μόνο θα κέρδιζε η ομάδα. Είναι μάλιστα σημαντικό ότι το πέτυχε έχοντας πρωταγωνιστή και ένα παιδί από τα σπλάχνα της, ένα ταπεινό, με σεβασμό και απόλυτη αγάπη για την ΑΕΚ παιδί όπως είναι ο Γιάννης Κορομηλάς με δύο υπέροχες ασίστ που έφεραν τη νίκη στην Ένωση.

Υγ2: Με κόσμο στην Καλαμάτα για το βόλεϊ και αντίστοιχα με λαό στην Νάουσα για το χάντμπολ. Σημαντική παρουσία από τους φίλους της ΑΕΚ (και ειδικά από την "Original 21") όπου έπαιξε η ομάδα στην επαρχία. Δυστυχώς στο βόλεϊ δεν τα κατάφερε η ομάδα στην Καλαμάτα και ηττήθηκε στο τάι μπρέικ, αντίθετα με το χάντμπολ που πέρασε αέρας από Νάουσα...

Υγ3: Στο Μουντιάλ έως τώρα και ενώ διεξάγεται στα μισά της σεζόν και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στα καλά τους, τα καλύτερα τους για την ακρίβεια, δεν έχουμε δει καλό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως... Αν εξαιρέσουμε μόνο την Γαλλία. Βέβαια είναι νωρίς σχετικά ακόμη για ουσιαστικές κρίσεις!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...