Σημαντικό το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό!

Σημαντικό το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό!

Σημαντικό το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό και για το Μουντιάλ του Κατάρ!

Ξεκινάει λοιπόν το Μουντιάλ του Κατάρ με τον Ολυμπιακό να εκπροσωπείται με τέσσερις παίκτες του, τους δύο Κορεάτες Χουάνγκ, τον κεντρικό χαφ Ιν Μπέομ και τον σέντερ φορ Ουί Τζο, συν τους δύο Αφρικάνους, τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό Σισέ και τον Καμερουνέζο κεντρικό χαφ Κούντε.

Και το πρώτο που πρέπει να καταγράψουμε είναι ότι για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ακριβώς από την στιγμή που θα είναι εκεί τέσσερις παίκτες του. Πολύ σημαντικό για δύο λόγους, τόσο οικονομικούς, όσο και αγωνιστικούς-κι όταν γράφω οικονομικούς λόγους, δεν αναφέρομαι στην αποζημίωση που θα πάρει ο σύλλογος από τη ΦΙΦΑ για τη συμμετοχή αυτών των τεσσάρων παικτών του στη διοργάνωση.

Κατ΄ αρχάς, αυτό που προέχει είναι να γυρίσουν όλοι υγιείς μετά το τουρνουά στο Κατάρ, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ένα βουνό να ανέβει κι ειδικά ο Χουάνγκ Ιν Μπόεμ αποτελεί ό,τι το πιο αξιόπιστο υπάρχει από το ξεκίνημα της σεζόν στην ομάδα του.

Κατά δεύτερον, μία διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να εκτινάξει την χρηματιστηριακή αξία κάποιου παίκτη. Η, βεβαίως, και να την ρίξει. Κάτι που έχει τη δική του σημασία για το ενδεχόμενο να έρθει ένας σύλλογος την επόμενη μεταγραφική περίοδο, του Γενάρη, και να καταθέσει πρόταση για έναν παίκτη. Π.χ. αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Ολυμπιακός θα έβλεπε με καλό μάτι την πώληση του Σισέ και του Κούντε, καθώς δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Μίτσελ. Κάποια καλά παιχνίδια στο Μουντιάλ, ακόμη κι ως αλλαγή, μπορεί να βοηθήσουν προς μία τέτοια κατεύθυνση. Το ίδιο ουσιαστικά ισχύει και για τον Ουί Τζο, που ανήκει στην κοινής ιδιοκτησίας με τον Ολυμπιακό Νότιγχαμ.

a

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μία θετική παρουσία στο Μουντιάλ των παικτών που μέχρι τώρα δεν πάνε καλά, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό νέο για τον Ολυμπιακό, ώστε να τους υπολογίζει περισσότερο στη συνέχεια. Για παράδειγμα, ο Ουί Τζο αποτελεί απογοήτευση μέχρι στιγμής με τα «ερυθρόλευκα». Υπάρχουν, όμως, αρκετοί στο Ρέντη που θεωρούν ότι το πρόβλημα του Κορεάτη είναι καθαρά ψυχολογικό. Επειδή δηλαδή ξεκίνησε πολύ άσχημα και έχασε ορισμένες καθαρές ευκαιρίες, τον πήρε από κάτω και τώρα κάθε φορά που παίζει βλέπει την εστία σαν κουτάκι με σπίρτα, ενώ στις προπονήσεις, χωρίς άρα άγχος, τα τελειώματα του είναι εντελώς διαφορετικά, από τα καλύτερα σε όλη την ομάδα. Αυτά, με την υπενθύμιση ότι στη Γαλλία την προηγούμενη διετία είχε βάλει με την Μπορντό 23 γκολ (εκ των οποίων μόνο τα τρία με πέναλτι).

Κι αν μιλάμε πάντα για το αγωνιστικό κομμάτι, ακόμη και για τον Σισέ το Μουντιάλ θα μπορούσε να είναι μία νέα αρχή, καθότι ο διεθνής σέντερ μπακ από εκεί που στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, με το που γύρισε από το Κόπα Άφρικα, το οποίο και κατέκτησε με τη Σενεγάλη, παρουσιάζεται εδώ και μήνες όλο και χειρότερος.

a

Εξίσου αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ένα τουρνουά με μεγάλη διάρκεια και τόσο απαιτητικό όπως αυτό μπορεί να αποβεί δυσάρεστη εμπειρία για έναν παίκτη και κατ΄ επέκταση για την ομάδα του. Και δεν εννοώ από τραυματισμούς (να κτυπήσουμε ξύλο), αλλά από κακές εμφανίσεις που μπορούν στη συνέχεια να τον επηρεάσουν και σε συλλογικό επίπεδο. Αυτή την στιγμή ο Χουάνγκ «πετάει», πάει από το καλό στο καλύτερο κι όλοι περιμένουμε να διακριθεί και στο Μουντιάλ. Αν, όμως, λ.χ. είναι χάλια η Κορέα και πάει κακήν κακώς, τι μπορεί να κάνει ο Χουάνγκ; Και πόσο μπορεί να επηρεαστεί από μία τέτοια αποτυχία, επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό;

Κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα, με πολλές και διαφορετικές παραμέτρους, νομίζω ότι πραγματικά για ένα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός, το Μουντιάλ του Κατάρ έχει μεγάλη σπουδαιότητα, τόση που αυτή την στιγμή δεν μπορεί ο πολύς κόσμος να την κατανοήσει.

Άσχετο: Δεν είναι τόσο απλό να δοθεί δανεικός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Τζολάκης. Κι άμα χρειαστεί λύση γκολκίπερ ο Ολυμπιακός, ποιος θα είναι πίσω από τον Πασχαλάκη; Ο Κρίστινσον; Μα καλώς η, κακώς, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Άρα, για να φύγει ο Τζολάκης, που όντως είναι καλή ιδέα να πάει να παίξει δανεικός ως το καλοκαίρι, θα πρέπει να γυρίσει ο Βατσλίκ και να γυρίσει κι απολύτως υγιής κι έτοιμος να μπει και να βοηθήσει, αν παραστεί ανάγκη. Για όλα αυτά, όπως μου φαίνεται, δύσκολα να ξέρουμε πριν το τέλος του Γενάρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.