Superleague: Οι τέσσερις νεαροί που γνωρίσαμε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος

Σωτήρης Μυκονίου
Superleague: Οι τέσσερις νεαροί που γνωρίσαμε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος

bet365

Οι Ανδρέας Ντόι, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Γιάννης Θεοδοσουλάκης και Τριαντάφυλλος Τσάπρας συστήθηκαν στο κοινό της Superleague την φετινή σεζόν και το Gazzetta σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα τους.

Το πρώτο μέρος της κανονικής διάρκειας της σεζόν έφτασε στο τέλος του, πιο σύντομα απ' ότι συνήθως, εξαιτίας του Μουντιάλ του Κατάρ, που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για τον επόμενη μήνα.

Οι πρώτοι 13 αγώνες της Superleague έφεραν πολλά θέματα... στο τραπέζι για συζήτηση και μεταξύ αυτών και τα ονόματα τεσσάρων νέων ποδοσφαιριστών που «κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους». Οι δύο απ' αυτούς, δηλαδή οι Ανδρέας Ντόι και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης το έκαναν αυτό σε μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα, επωμιζόμενοι το ανάλογο βάρος και την πίεση που απέφεραν οι αγωνιστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες τους.

Κάτι αντίστοιχο βίωσε και ο Θεοδοσουλάκης, αφού εμφανίστηκε την χρονιά που ο ΟΦΗ έχει κάνει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά του από τότε που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία. Ο Τσάπρας από την άλλη εκμεταλλεύτηκε την επιστροφή του Λεβαδειακού στην Superleague και μετά από μία γεμάτη χρονιά στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, εμφανίστηκε σαν έτοιμος από καιρό στο φετινό πρωτάθλημα κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και κρατώντας την φανέλα βασικού που είχε από πέρυσι.

Στην λίστα μας θα μπορούσαν να βρίσκονται κι άλλοι παίκτες όπως οι Κωνσταντέλιας και Κούτσιας (αγωνίζεται δανεικός στον Βόλο) του ΠΑΟΚ, ο Βήχος του Λεβαδειακού κλπ., όμως το ένα εκ των δύο βασικών κριτηρίων που θέσαμε για να κάνουμε την επιλογή, ήταν οι παίκτες αυτοί να κάνουν φέτος τις πρώτες τους συμμετοχές στην Superleague. Το άλλο ήταν η ηλικία τους να μην ξεπερνά τα 21 έτη.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι έκανε ο καθένας τους στο πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Ανδρέας Ντόι

ntoi

Πήρε το... βάπτισμα του πυρός σε μία εποχή που ο Ολυμπιακός δεν διένυε και την καλύτερή του περίοδο. Σαν να μην έφτανε αυτό το δικό του ντεμπούτο εξελίχθηκε πολύ πιο δύσκολα απ' ότι θα περίμενε. Μπήκε στο πρώτο του παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, πέτυχε αυτογκόλ, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, αλλά παρ' όλα αυτά δεν απογοητεύτηκε κι έδειξε πως είναι... σκληρό καρύδι. Στο επόμενο παιχνίδι που κλήθηκε να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Καραμπάγκ ο Ντόι ήταν από τους διακριθέντες κερδίζοντας έτσι την θέση του στο αρχικό σχήμα της ομάδας για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου και την διακοπή του Μουντιάλ. Εξαίρεση αποτέλεσε το παιχνίδι με την Ναντ για την 6η αγωνιστική του Europa League, όπου ο Μίτσελ επέλεξε να πάει σε ευρύ ροτέισον.

Ο συνολικός απολογισμός του ήταν οκτώ συμμετοχές δίνοντας μάλιστα και μία υπέροχη ασίστ με μακρινή μπαλιά στον Μπακαμπού για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην 10η αγωνιστική.

Σύμφωνα με το WyScout, πραγματοποιεί 52,5 πάσες ανά ματς με ποσοστό επιτυχίας 89,2%, δίνει 10,77 μονομαχίες (κερδίζει τo 66,3% αυτών) ενώ κάνει και 3,02 κοψίματα.

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Koulierakis

Εμφανίστηκε σαν «κομήτης» στον ποδοσφαιρικό... γαλαξία του ΠΑΟΚ. Προφανώς όμως αυτό ισχύει για εμάς και όχι για τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» που φαίνεται πως είχαν αποφασίσει ότι θα υπολογίζουν κανονικότατα την φετινή σεζόν στον 18χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος ξεκίνησε βασικός από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό παίζοντας και τα 90 λεπτά. Εκείνοι που τον πίστευαν δικαιώθηκαν, αυτός πήρε... σπίτι του την φανέλα του βασικού κι έχασε μόνο τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό και Ιωνικό εξαιτίας θεμάτων τραυματισμού.

Μάλιστα, οι δέκα αυτές εμφανίσεις του ως βασικός με την φανέλα του ΠΑΟΚ του έδωσαν την δυνατότητα να κερδίσει δις την κλήση του στην εθνική ομάδα των ανδρών και να κάνει το ντεμπούτο του την Πέμπτη (17/11) στο φιλικό κόντρα στην Μάλτα.

Σύμφωνα με το WyScout είναι ο 7ος στο πρωτάθλημα σε ποσοστό επιτυχίας σε εναέριες μονομαχίες με 63,41% και δεύτερος στον ΠΑΟΚ πίσω μόνο από τον Κούρτιτς (64,15%). Πραγματοποιεί 59,6 πάσες ανά παιχνίδι έχοντας ποσοστό επιτυχίας 91,9%, 7,72 μακρινές πάσες (61,4%), εμπλέκεται σε 11,06 μονομαχίες (65,5%) ενώ πραγματοποιεί και 4,74 κοψίματα σε κάθε αγώνα.

Γιάννης Θεοδοσουλάκης

theodosoulakis

Ο 18χρονος επιθετικός ήρθε στον ΟΦΗ τον Αύγουστο του 2019 από τον ΑΟ Νέου Αστέρα και μετά από τρία χρόνια στις Κ17 και 19 των Κρητικών βρήκε τον χώρο του για να κάνεις τις πρώτες του εμφανίσεις με την μεγάλη ομάδα εξαιτίας τόσο των αρκετών τραυματισμών που την ταλαιπωρούν από το καλοκαίρι όσο και της μέτριας εικόνας που εκείνη έχει στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι, ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης μπήκε ως αλλαγή σε έξι παιχνίδια αγωνιζόμενος συνολικά για 93 λεπτά. Σχεδόν τα μισά απ' αυτά τα έπαιξε με τον Ιωνικό, όπου πήρε το πρώτο του ολόκληρο 45λεπτο (μπήκε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους) σ' ένα ματς που η ομάδα της Νεάπολης προηγούταν με 2-0 από το ημίχρονο στο «Γεντί Κουλέ» και ο ΟΦΗ έψαχνε την ανατροπή.

Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ εμπλέκεται αυτή τη στιγμή, έστω και μαθηματικά στην μάχη για τον υποβιβασμό, ίσως δυσκολέψει λίγο... τη ζωή του νεαρού επιθετικού στο να βρει χρόνο συμμετοχής, ωστόσο δεν είναι τυχαίο πως τον εμπιστεύτηκε τόσο ο Νίκος Νιόπλας (τέσσερις συμμετοχές στα έξι ματς που βρέθηκε στην αποστολή) όσο και ο νέος προπονητής της ομάδας, Βάλντας Νταμπράουσκας (δύο συμμετοχές σε τέσσερα ματς).

Τριαντάφυλλος Τσάπρας

tsapras

Ο 21χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είχε δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις. Είναι αρχικά 2-3 χρόνια μεγαλύτερός τους και είχε μία γεμάτη σεζόν πέρυσι με τον Λεβαδειακό στην Superleague 2 (την πρώτη του) αγωνιζόμενος για 1.500 λεπτά περίπου.

Ωστόσο, είναι άλλο να είσαι από τους βασικούς παίκτες του ροτέισον σε μία ομάδα στην δεύτερη κατηγορία και διαφορετικό να καταφέρνεις να κρατάς την θέση σου και να την ενισχύεις ακόμη περισσότερο όταν εκείνη ανεβαίνει στην Superleague. Κι αυτό δεν ήταν εύκολο γιατί δεν ξεκίνησε βασικός. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν δεν ήταν καν στην αποστολή, στην 5η αγωνιστική με τον Αστέρα έμεινε στον πάγκο κι έτσι έπαιξε για πρώτη φορά την έκτη κόντρα στην Λαμία και μάλιστα ως βασικός. Από τότε καπάρωσε την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας της ομάδας και δεν έχει χάσει λεπτό σε Κύπελλο και πρωτάθλημα φτάνοντας συνολικά τις εννιά συμμετοχές. Μάλιστα σ' αυτές έδωσε και δύο ασίστ στο νικηφόρο 2-1 επί του Ατρόμητου την 10η αγωνιστική.

Σύμφωνα με το WyScout είναι ο τρίτος παίκτης του πρωταθλήματος σε κοψίματα έχοντας 6,79 ανά παιχνίδι. Συνολικά έχει 24,52 πάσες ανά αγώνα (ποσ. επ. 66,3%), 2,04 γεμίσματα (35%) και 14,61 μονομαχίες (44,1%). Αξιοσημείωτο για την θέση του και την δυναμικότητα της ομάδας που παίζει είναι και το στατιστικό των 1,02 επαφών ανά αγώνα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα