Εστιάζοντας στα ακραία μπακ της ΑΕΚ

Εστιάζοντας στα ακραία μπακ της ΑΕΚ

Γιώργος Τσακίρης
Εστιάζοντας στα ακραία μπακ της ΑΕΚ

bet365

Η συζήτηση για ενίσχυση στην Ένωση έχει περιοριστεί φέτος και αν υπάρχει τέτοια αφορά κυρίως (πλην του στόπερ) το αριστερό άκρο της άμυνάς της, ενώ αναμένουμε Σιντιμπέ.

Σε μια περίοδο που οι ειδήσεις, για την ακρίβεια το όποιο νέο σχετικά με την ΑΕΚ, προκύπτουν με το... σταγονόμετρο, είναι λογικό και αναμενόμενο να επιχειρούν σε όλα τα Μέσα να βρουν κάτι και να το... τεντώσουν όσο πάει για να περάσουν οι μέρες και να φτάσουμε τουλάχιστον -για αρχή- στην έναρξη των προπονήσεων! Αυτό προκειμένου να υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο να σημειώνεται στα ΜΜΕ, όχι ότι συνιστά είδηση το πρόγραμμα εκγύμνασης μιας ομάδας, αλλά σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από το απόλυτο τίποτα που της συμβαίνει με δεδομένο ότι υπάρχει 12ημερη άδεια!

Η κουβέντα για την ενίσχυση όπως έχουμε γράψει και τα τελευταία δυο 24ωρα είναι περιορισμένη στην ΑΕΚ. Για να μην πω ανύπαρκτη σε ότι αφορά την περίπτωση για άμεση προσθήκη: πλην του Πάολο Φερνάντες γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε (μέσα σε όλα) ότι η μόνη ομάδα που 'χει αποκτήσει παίκτη ήδη ενόψει Ιανουαρίου είναι η Ένωση. Σωστά μάλιστα αποφάσισε να διακόψει τον δανεισμό του στον Βόλο, από νωρίς -πριν τραυματιστεί ο Ελίασον- για να τον δουλέψει προκειμένου να τον φέρει εκεί που θέλει για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ωστόσο το θέμα μας είναι το κομμάτι της ενίσχυσης και το γιατί συζητείται έντονα για αριστερό μπακ (και στόπερ). Αφενός η κουβέντα έχει προκύψει επειδή το συμβόλαιο του Χατζισαφί ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Βέβαια και να μην συνέβαινε αυτό φαίνεται πως στην ΑΕΚ το 'χαν πάρει απόφαση ότι απαιτείται αναβάθμιση στη συγκεκριμένη θέση όπου φέτος τουλάχιστον ανταποκρίνεται ο Μοχαμαντί. Όχι ότι βγάζει μάτια ο συμπατριώτης του Χατζισαφί, αλλά είναι τακτικά σωστός, έχει σούπερ τρεξίματα και βγάζει καλύτερη εικόνα από πέρυσι, πιο ώριμη και ουσιαστική!

Όμως τα ...ταβάνια για τις θέσεις των ακραίων μπακ στην Ένωση (στον κόσμο της και στο club) είναι μεγάλα. Ελέω Κασάπη στο παρελθόν και Μπορμπόκη Κοπιτσή μετέπειτα Γκάλο που ήταν σούπερ. Στα δεξιά υπάρχει και είμαστε σε αναμονή να δούμε τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ τη στιγμή που ανταποκρίνεται φέτος πολύ καλά ο Λάζαρος Ρότα ειδικά σε ότι αφορά τα τρεξίματά του, τη τακτική προσήλωση και τέλος, διότι μεσοεπιθετικά, πρεσάρει σωστά, κλείνει χώρο και πάσα στον αντίπαλο, αλλά με την μπάλα στα πόδια στο αντίπαλο τρίτο, είτε για να τελειώσει φάση είτε για να δημιουργήσει, υστερεί! Αν δεν υστερούσε δεν θα 'χανε και ποτέ τη φανέλα του βασικού και δικαίως.

Ωστόσο αυτό πρέπει να συμβεί και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής το βιογραφικού του οποίου θα μπορεί να εγγυάται πως αποτελεί αναβάθμιση, ακριβώς ότι ισχύει με την περίπτωση του Σιντιμπέ, είτε βγει είτε όχι. Αυτός είναι και ο στόχος και σκοπός των ανθρώπων της Ένωσης...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα