Μάγκνουσον: Tο έχει ξανακάνει και μάλιστα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας

Μάγκνουσον: Tο έχει ξανακάνει και μάλιστα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας

Σωτήρης Μυκονίου
Μάγκνουσον: Tο έχει ξανακάνει και μάλιστα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας

bet365

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο, όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην καριέρα του.

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στον Ατρόμητο την Κυριακή (14/11) και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στην επικράτηση των «πρασίνων» στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας.

Ο Χόρντουν Μάγκνουσον δεν το έκανε τυχαία αυτό, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που είναι γνωστός για την έφεση που έχει στις φάσεις αυτές στις θέσεις που ευνοούν το αριστερό του πόδι. Αν ανατρέξετε ξανά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, υπάρχει άλλη μία φάση λίγο νωρίτερα που ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει φάουλ σε αντίστοιχο σημείο και ο Ισλανδός έχει πάρει ξανά θέση δίπλα στον Μπερνάρ, αλλά τότε είχε αναλάβει την εκτέλεση ο Βραζιλιάνος σταρ της ομάδας.

Ο Μάγκνουσον είχε άλλωστε κάνει και κάποια εντατικά μαθήματα με τους Πίρλο και Πογκμπά όταν βρισκόταν στην δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους, αφού καθόταν μαζί τους μετά την προπόνηση κι έκαναν εξάσκηση στις απευθείας εκτελέσεις.

Αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει ρίξει στον συγκεκριμένο τομέα είναι το γεγονός πως από τα 16 γκολ που έχει σημειώσει στην καριέρα του τα τέσσερα προέρχονται από απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Δηλαδή έχει σκοράρει μ' αυτό τον τρόπο το 1/4 των τερμάτων που έχει πετύχει στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.

Ποιος όμως ήταν το δυσκολότερο απ' αυτά που έχει πετύχει;

Το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου σύμφωνα με το WyScout που μέσω του metric του xGoal αξιολογεί τις συνολικές συνθήκες που επικρατούν σε μία ευκαιρία για γκολ ή σε μία εκτέλεση φάουλ στην προκειμένη περίπτωση, το φάουλ του άξιζε 0,10 xGoals.

Η απευθείας εκτέλεση που είχε κάνει με την Ισλανδία κόντρα στην Ιρλανδία σε διεθνές φιλικό, που έληξε και 1-0 υπέρ των «Βίκινγκς», άξιζε 0,24 xGoals.

Tο φάουλ από το οποίο είχε σκοράρει με την Τσεζένα κόντρα στην Κάλιαρι, σε αγώνα που η ομάδα του είχε ηττηθεί με 3-1, άξιζε μόλις 0,07 xGoals.

Δυστυχώς για το τέταρτο που έχει σημειώσει με την δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους δεν υπάρχει ούτε βίντεο ούτε προφανώς στατιστικό αξιολόγησής του.

Οπότε με βάση τα τρία εκείνο που είχε πετύχει με την Τσεζένα είναι το δυσκολότερο της καριέρας του μέχρι στιγμής και μετά ακολουθεί αυτό με τον Ατρόμητο κι έπειτα εκείνο με την Ισλανδία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα