Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η σύγκριση

Δημήτρης Βέργος
Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η σύγκριση

bet365

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Wyscout γράφει για τις ομάδες του Μίτσελ και του Ματίας Αλμέιδα, συγκρίνοντας ορισμένες επιδόσεις τους σε ανασταλτικό και επιθετικό κομμάτι ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώνεται για να ακολουθήσει η διακοπή για το Μουντιάλ. Μάλιστα η αυλαία του πρώτου γύρου περιλαμβάνει το απόγευμα της Κυριακής (13/11 - 19:30) και μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, με τους ερυθρόλευκους του Μίτσελ να μην έχουν πλέον περιθώρια για απώλειες έχοντας χάσει έδαφος από την κορυφή και την Ένωση του Ματίας Αλμέιδα να θέλει να συνεχίσει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού σε ματς πρωταθλήματος είχε σημειωθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη σεζόν που η Ένωση είχε πανηγυρίσει στο τέλος την κατάκτηση του τίτλου. Οι κιτρινόμαυροι είχαν επικρατήσει με 2-1, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις μέρες αργότερα είχαν νικήσει με το ίδιο σκορ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος σε 15 παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ πρέπει να βρουν αποτελεσματικότητα

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ, σύμφωνα με το Wyscout πατάνε την αντίπαλη περιοχή στον ίδιο βαθμό. Η ΑΕΚ συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα έχει 303 επαφές μέσα στο «κουτί» του αντιπάλου και ο Ολυμπιακός 300 που κατατάσσει τις δύο ομάδες στις δύο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Αυτό που πρέπει να βρουν στο ντέρμπι είναι αποτελεσματικότητα. Και οι δύο ομάδες σκοράρουν λιγότερο από όσο θα μπορούσαν βάσει της ποιότητας των ευκαιριών που δημιουργούν. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει 1,74 xGoals ανά ματς σκοράροντας 1,5 γκολ, ενώ η ΑΕΚ 2,09 xGoals βρίσκοντας 1,92 γκολ ανά ματς. Βέβαια η Ένωση δημιουργεί περισσότερες ποιοτικές ευκαιρίες με τα xGoals της να φτάνουν συνολικά τα 25,03 και του Ολυμπιακού τα 20,93, με τους κιτρινόμαυρους να δημιουργούν περισσότερες τελικές συνολικά έχοντας 201 έναντι 159 των ερυθρόλευκων.

Η ΑΕΚ ποντάρει στην πίεση, στην ένταση και στις ανακτήσεις

Αλμέιδα

Η ΑΕΚ γενικότερα είναι πρώτη σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες στο πρωτάθλημα. Το μεγάλο «όπλο» της είναι το πρέσινγκ, η ένταση με την οποία αγωνίζονται οι παίκτες του Αλμέιδα και οι ανακτήσεις μπάλας. Σε ένα κομμάτι στο οποίο υπερέχει έναντι του Ολυμπιακού με όλους τους παίκτες να συμμετέχουν σε αυτό. Από τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση και τους Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Σιμάνσκι ή Γιόνσον στη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Ελίασον μέχρι τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με το Wyscout, η Ένωση τη φετινή σεζόν έχει μέσο όρο 90,67 ανακτήσεις μπάλας σε κάθε παιχνίδι, ενώ ο Ολυμπιακός είναι πιο πίσω με 79,42. Στον δείκτη της πίεσης, η ΑΕΚ παραμένει πρώτη επιτρέποντας στον αντίπαλο μόλις 5,96 πάσες πριν την πρώτη της ανασταλτική ενέργεια, ενώ αντίθετα οι ερυθρόλευκοι είναι τέταρτοι επιτρέποντας 8,47 πάσες. Ακόμη στον τομέα της έντασης η ΑΕΚ προπορεύεται με 7,8 αμυντικές ενέργειες κάθε λεπτό που ο αντίπαλος έχει την κατοχή, με τον Ολυμπιακό να είναι έβδομος με 5,9 ενέργειες.

Ο Ολυμπιακός ποντάρει στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Μίτσελ

Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον άξονα της μεσαίας του γραμμής όπου διαθέτει τον Εμβιλά, τον Ινμπομ Χουάνγκ και τον Χάμες Ροντρίγκες. Ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι οι δύο τελευταίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» στις κατηγορίες του Wyscout που αφορούν τη δημιουργία βρίσκονται ψηλά στις σχετικές λίστες. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από την ΑΕΚ σε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, σε πάσες στην τελική τρίτη, αν και η Ένωση στη δημιουργία επίσης βρίσκεται ψηλά και είναι πάνω από τον αντίπαλό της σε πάσες κλειδιά και σε προωθητικές μπαλιές. Μάλιστα ο Χουάνγκ είναι ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο ο Μίτσελ σίγουρα θα περιμένει πολλά στον άξονα με τον Νοτιοκορεάτη να είναι πρώτος σε συνολικές πάσες, σε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και σε πάσες στην τελική τρίτη, ενώ βρίσκεται και μέσα στην πρώτη πεντάδα σε έξυπνες πάσες στο πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα