Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: 0-1

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: 0-1

Νίκος Αθανασίου
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: 0-1

bet365

Με κορυφαίο τον Χουάνκαρ και «χρυσό» σκόρερ τον Φώτη Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην αγαπημένη του συνήθεια, επικρατώντας επί του Παναιτωλικού με 1-0. Δοκάρι ο Καρέλης, καθοριστικός και πάλι ο Μπρινιόλι.

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιός μπακ ο Αποστολάκης, αριστερός ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Κορνέλιους με τον Λάρσον οι δύο στόπερ. Φλόρες, Μλάντεν, Ντίας η τριάδα στη μεσαία γραμμή, Σενγκέλια και Μόρσει στα άκρα με τον Πέδρο στη κορυφή.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Χουάνκαρ αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον οι δύο στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης, Τσέριν, Κουρμπέλης στον άξονα του κέντρου. Βέρμπιτς στο αριστερό φτερό, Μπερνάρντ στο δεξί και ''φουνταριστός'' ο Σπόραρ.

Ανώτερος αλλά ανούσιος ο Παναθηναϊκός

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο Παναθηναϊκός να έχει την κατοχή της μπάλας και ο Παναιτωλικός να περιμένει στο μισό γήπεδο για να ''χτυπήσει'' στις αντεπιθέσεις.

Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο, είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά με εξαίρεση το σουτ του Βέρμπιτς στο 1' που πέρασε άουτ και εκείνο του Βέρμπιτς στο 21' που χτύπησε στο σώμα του Αποστολάκη με τους ''πράσινους'' να ζητούν χέρι, άλλες φάσεις δεν είχε.

Όσο καλά πράγματα έκαναν στις δύο φάσεις τις ανάπτυξης οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, τα πετούσαν στο επιθετικό τρίτο και οι γηπεδούχοι είχαν την μεγάλη φάση του ημιχρόνου με τον Μόρσει στο 30᾽. Ο Μπρινιόλι, όμως, έκανε μια σπουδαία επέμβαση και κράτησε το μηδέν.

Πίεσε, δημιούργησε και το πήρε με τον Ιωαννίδη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, πέρασε περισσότερες μπάλες ανάμεσα στις γραμμές και εκμεταλλεύθηκε την επιλογή του Παναιτωλικού να παίξει σε ψηλότερα μέτρα, να πιέσει πιο ψηλά και έτσι να δημιουργηθούν χώροι που δεν υπήρχαν στο πρώτο μέρος.

Οι ''πράσινοι'' έφτιαξαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν. Ο Σένκεφελντ στο 50' με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ανέστη, ο Μπερνάρντ στο 59' καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο Λάρσον, στο 64' ο Σπόραρ με το κεφάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη ενώ στο 66' έχασε τρομερή ευκαιρία με προβολή στο πρώτο δοκάρι έπειτα από σέντρα του... άπιαστου Χουάνκαρ. Στο 69' και πάλι ο Σλοβένος δεν κατάφερε από πλάγια θέση να νικήσει τον Ανέστη.

Στο 76' ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο ματς Ιωαννίδη και Βαγιανννίδη, γύρισε την διάταξη σε 4-2-4 και όσο περνούσε η ώρα η πίεση του Παναθηναϊκού αυξάνονταν. Στο 78' ήρθε η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους. Από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, ο Ανέστης απέκρουσε αλλά η μπάλα χτύπησε στον Κορνέλιους και σε κενό τέρμα ο Έλληνας φορ πήρε το... ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Ο Παναιτωλικός στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση, στο 81' ο Μπρινιόλι έκανε ακόμη μία μεγάλη επέμβαση σε σέντρα που πήγαινε προς το τέρμα του και στο 89' ο Καρέλης σημάδεψε το δοκάρι του Ιταλού κίπερ.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του 1-0 και έφυγε από το Αγρίνιο με ένα σπουδαίο ''διπλό''.

MAN OF THE MATCH: Φώτης Ιωαννίδης. Στο 76' πέρασε στο ματς και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε για να χαρίσει ένα υπερπολύτιμο ''τρίποντο'' στον Παναθηναϊκό. Με δεύτερη προσπάθεια και παρά το κακό τελείωμα στην αρχή της φάσης, συνδέθηκε με το πλεκτό και ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Έκανε αυτό για το οποίο τον έχει ανάγκη το Τριφύλλι. Μπήκε από τον πάγκο και άλλαξε το ματς. Για δεύτερο σερί παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Χουάνκαρ. Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν βρήκε τρόπο να τον... κάνει καλά και ο Ισπανός μπακ ήταν μια μόνιμη παραγωγή φάσεων από τα αριστερά. Δημιούργησε τρεις ασίστ για τους συμπαίκτες του(59' στον Μπερνάρντ, 66' στον Σπόραρ, 78' στον Ιωαννίδη) και είδε μία από αυτές να καταλήγει στο πλεκτό και να κρίνει το ματς.

Στην ίδια κατηγορία και ο Μπρινιόλι, για την μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μόρσει στο 30' ενώ στο 81' διώχνει σωτήρια σε κόρνερ μετά το λάθος του Μάγκνουσον.

Για τον Παναιτωλικό ξεχώρισε ο Γιάννης Ανέστης αλλά και ο Φλόρες με πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος σέντερ φορ σπατάλησε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ νωρίτερα για τον Παναθηναϊκό. Στο 21' σούταρε πάνω στα σώματα, στο 64' η κεφαλιά του πήγε πάνω στον Ανέστη, στο 66' νικήθηκε σε πλάγιο τετ α τετ από τον Έλληνα πορτιέρε ενώ η μεγάλη του ευκαιρία ήταν στο 69' όταν αμαρκάριστος με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μάγκνουσον στο 81' κάνει κάτι που πραγματικά δεν συναντάμε συχνά, καθώς στο ύψος της μικρής περιοχής και χωρίς να επικοινωνήσει με τον Μπρινιόλι, έσκυψε και άφησε την μπάλα να περάσει, έχοντας πορεία προς το τέρμα. Ο Ιταλός κίπερ με φοβερά αντανακλαστικά έσωσε τον Ισλανδό από ένα λάθος που θα πλήρωσε ακριβά η ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Χρήστου Βεργέτη, ο οποίος ήταν απόλυτα σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, άφησε το παιχνίδι να έχει ρυθμό και μοίρασε σωστές κάρτες. Η μόνη φάση για την οποία μπορεί να γίνει συζήτηση είναι στο 21' όταν το σουτ του Σπόραρ βρίσκει στον ώμο ή το χέρι(δεν υπάρχει διαφωτιστικό ριπλέϊ) τού Αποστολάκη εντός περιοχής. Ο ρέφερι δεν υπέδειξε πέναλτι, το VAR συμφώνησε μαζί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός είναι εθισμένος στις νίκες και μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό, έβγαλε αντίδραση στο Αγρίνιο και με ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο πήρε την 11η νίκη του στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει χαρακτήρα και μέταλλο ομάδας που μπορεί να φτάσει στο τέλος της σεζόν, μέχρι και την ''πηγή'' του πρωταθλήματος.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Λάρσον, Κορνέλιους, Μλάντεν (75’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίαζ (75’ Κολοβός), Σενγκέλια (61’ Νταγκό), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90' Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90' Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (84’ Τσόκαϊ).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα