ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ μπαίνει για επέμβαση και χάνει το Μουντιάλ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ μπαίνει για επέμβαση και χάνει το Μουντιάλ

bet365

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς προσαγωγούς χάνοντας το Μουντιάλ με την Εθνική Ελβετίας. Μένει τέσσερις με έξι εβδομάδες εκτός.

Ο Στίβεν Τσούμπερ αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Επέστρεψε, αλλά οι νέες ενοχλήσεις που ένιωσε τον έκαναν να πάρει τη γενναία απόφαση να προχωρήσει σε επέμβαση ώστε να απαλλαγεί μια και καλή από το σύνδρομο, με κόστος όμως τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ με την Εθνική Ελβετίας.

Η απόφαση για να μην πάει στο Μουντιάλ ήταν 100% δική του καθώς θα μπορούσε με κάποια διαχείριση και με μια μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά του να καταφέρει να φωνάξει «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ. Ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε να το θυσιάσει με γνώμονα την αγωνιστική του παρουσία μακροπρόθεσμα στην ΑΕΚ προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μίλησε με τον Ματίας Αλμέιδα ενημερώνοντας τον για το τι πρόκειται να κάνει, ενώ είχε επαφή και με τον τεχνικό της Εθνικής Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν στον οποίο επίσης ανακοίνωσε την απόφασή του. Μάλιστα ο τελευταίος του μετέφερε πως τον χρειάζεται και πως με μια διαχείριση του τραυματισμού θα μπορούσε να τον συμπεριλάβει στις τελικές κλήσεις, ωστόσο ο Τσούμπερ είχε πάρει ήδη οριστικά τη γενναία του απόφαση. Κι αυτό γιατί ηλικιακά δύσκολα θα του δοθεί ξανά η δυνατότητα να βρεθεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία της απόφασης.

Τσούμπερ

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ο χρόνος απουσίας του Τσούμπερ έπειτα από την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί άμεσα εκτιμάται στις τέσσερις με έξι εβδομάδες το πολύ. Συνεπώς αν όλα πάνε καλά ο Ελβετός μεσοεπιθετικός θα είναι στη διάθεση του Αλμέιδα με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά το Μουντιάλ. Μάλιστα ο Τσούμπερ ανακοίνωσε πρώτος την απόφασή του με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram γράφοντας:

«Εδώ κι αρκετούς μήνες, έχω αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό που δεν μου επιτρέπει να είμαι ο παίκτης που μπορώ να είμαι στο 100%. Το να αποφασίσω να κάνω μια μικρή επέμβαση και να εγκαταλείψω ένα όνειρο, δεν ήταν εύκολο, αλλά ήταν η σωστή απόφαση για την υγεία μου. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο πολύ συχνά ξεχνάς που βρίσκεσαι στην ζωή και τι έχεις ήδη πετύχει, γιατί πάντα παρακολουθείσαι και αξιολογείσαι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο πάντα μου έδινε ελπίδα, αγάπη και κίνητρο για πολλά πράγματα στην ζωή. Είμαι ευγνώμων γι΄αυτό και θα δουλέψω πολύ πιο σκληρά για να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους το συντομότερο δυνατό! Φυσικά, αυτή την στιγμή θα είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός της εθνικής ομάδας, ώστε να την υποστηρίξω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από τη μεριά της η ΑΕΚ του εξέφρασε τη στήριξή της, περιμένοντας τον να επιστρέψει πανέτοιμος σύντομα: «Στίβεν όλη η ΑΕΚ είναι στο πλευρό σου και σε περιμένουμε πολύ γρήγορα δυνατό κοντά μας. Ξέρουμε ποιος είσαι, πόσο ταλαιπωρήθηκες αυτό το διάστημα και πόσο θέλεις να βοηθήσεις την ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν».

Όσον αφορά την αποστολή της Εθνικής Ελβετίας, η οποία συμμετέχει στον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ με τη Βραζιλία, τη Σερβία και το Καμερούν, αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακες: Σόμερ (Γκλάντμπαχ), Κόμπελ (Ντόρτμουντ), Κεν (Ζάλτσμπουργκ), Ομλίν (Μονπελιέ)

Αμυντικοί: Σαρ (Νιουκάστλ), Ακάνζι (Μάντσεστερ Σίτι), Ροντρίγκεζ (Τορίνο), Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Βίντμερ (Μάιντς), Κομέρτ (Βαλένθια)

Μέσοι: Τσάκα (Άρσεναλ), Φρόιλερ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Φρέι (Βασιλεία), Ζακάρια (Τσέλσι), Σο (Άιντραχτ), Στέφεν (Λουγκάνο), Αεμπίσχερ (Μπολόνια), Τζασάρι (Λουκέρνη), Ρίντερ (Γιουνγκ Μπόις), Σακίρι (Σικάγο Φάιρ), Βάργκας (Άουγκσμπουργκ), Φερνάντες (Μάιντς)

Επιθετικοί: Οκαφόρ (Ζάλτσμπουργκ), Φασνάχτ (Γιούνγκ Μπόις), Σεφέροβιτς (Γαλατασαράι), Εμπολό (Μονακό)

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα